Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery

Falls die Inflation bei 8 oder 10% wäre könnte sich der Wirtschaftsminister sehr glücklich schätzen.

Diese wäre mit einer der niedrigsten Quote seit den letzten Jahren. Zugegeben das vergangene Fiskaljahr war sehr turbulent. Nach einigen Panikreaktionen hat sich der Markt jedoch etabliert und reagiert nicht mehr auf spekulative Meldungen. Sind diese 15% wirklich ohne Arbeit oder gehen die einer unangemeldeten Beschäftigung nach? Letzteres trifft eher.

Ergebnis: Die Investitionen in der Türkei( Fau We, Türk Strim) werden nach wie vor getätigt, während man in Griechenland sich ersteinmal durch ein Fakelaki-Labyrinth durchwurschteln muss.



Davon steht aber nichts im LInk, den Paok dir gegeben hat.

https://www.focus.de/finanzen/boers...he-wirtschaft-an-den-abgrund_id_11564564.html
 
Τρομερή πρόταση μας έρχεται από Γαλλία-Ιταλία, σύμφωνα με έγκυρο γαλλικό αμυντικό ΜΜΕ, για τη συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα κατασκευής της ευρωπαϊκής Κορβέτας σε ελληνικά ναυπηγεία, μέσω του προγράμματος PESCO, που αφορά την κοινή αμυντική πολιτική των χωρών της ΕΕ με ευρωπαϊκά κονδύλια.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αναμένεται ένας ακόμη εταίρος σε αυτό, για να τεθεί σε ισχύ δίνοντας την μοναδική ευκαιρία στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό να κατασκευάσει με "ελληνικά χέρια" αριθμό Κορβετών για λογαριασμό του ελληνικού ΠΝ, μιας και η αντιπαράθεση με την Τουρκία σε αυτόν τον τομέα είναι σημαντική.
Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει ότι η Ελλάδα διαθέτει αυτήν την στιγμή 13 Φρεγάτες και 19 ταχέα σκάφη έναντι 16 της Τουρκίας (η οποία θα κατασκευάζει σύγχρονα πολεμικά πλοία), με το πρόγραμμα αυτό, να αποτελεί τεράστια ευκαιρία μεταφοράς τεχνογνωσίας, αφού τα ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν τη δυνατότητα μετά την κατασκευή των ΤΠΚ κλάσης “Ρουσέν”.
Η Ελλάδα, μέσω αυτό του προγράμματος που αφορά την δημιουργία ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού, έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει πολεμικά πλοία με ευρωπαϊκά κονδύλια, αποκτώντας παράλληλα και την αποκαλούμενη “κρίσιμη” τεχνολογία η οποία θα τα “συνοδεύει”.



Η χώρας μας, σύμφωνα με τους ίδιους διαθέτει 4 ισχυρές Φρεγάτες ΜΕΚΟ 200, ενώ αναμένεται να αγοράσει 2-4 Γαλλικές Φρεγάτες Belhara.
Η Ελλάδα με την συμμετοχή της στα επιχειρησιακά προγράμματα της PESCO, έχει την δυνατότητα να ωφεληθεί και οικονομικά από τα ανωτέρω προγράμματα. Μιλάμε για τεράστια κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας και του Προγράμματος για την Ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας, από τα οποία μπορούμε ως χώρα να εκμεταλλευθούμε, την στιγμή που ο ελληνικός αμυντικός προϋπολογισμός είναι υπό πίεση, ενώ το κόστος και η τεχνολογική πολυπλοκότητα των οπλικών συστημάτων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Η ελληνική αμυντική βιομηχανία μπορεί να επωφεληθεί μέσω της προβλεπόμενης συμμετοχής μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ.
Η χώρα μας θα επωφεληθεί τα μέγιστα από την κοινή ανάπτυξη αμυντικού εξελιγμένου εξοπλισμού με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας όμως, φέρεται να υπάρχει σχέδιο από ΝΑΤΟ και ΕΕ μέσω της Pesco (μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία σε θέματα Άμυνας) για την αποστολή στρατευμάτων και πολεμικών πλοίων σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο, δημιουργώντας ένα δίκτυο προστασίας στο ενεργειακό πεδίο υψίστης σημασίας για την εκδίωξη των τουρκικών βλέψεων.
Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ενεργειακών πεδίων στην Α.Μεσόγειο και πιθανόν την Κύπρο με την παρουσία στόλου της ΕΕ μέσω της συνθήκης Pesco.
Η κίνηση αυτή θα έφερνε τις ήδη τεταμένες σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, σε ακόμα πιο οριακό σημείο, ειδικά στην περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου και για αυτό είναι εφικτά όλα τα ενδεχόμενα.
Η Τουρκία εργάζεται για να περιορίσει την κυριαρχία της ΕΕ μέσω της συνθήκης Pesco, για να λάβει, σύμφωνα με πλήθος ανακοινώσεων στον τουρκικό τύπο, μερίδιο από την εξόρυξη φυσικού αερίου, ενώ έχει ως στόχο να διαταράξει και τις εργασίες εξερεύνησης πετρελαίου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως σίγουρα ετοιμάζεται να πάρει θέση στα τεκταινόμενα στην περιοχή μας και την Ανατολική Μεσόγειο μιας και η περιοχή αποτελεί τα ανατολικότερα όρια της ευρωπαϊκής ένωσης και τα λεφτά είναι πολλά.
 
@Dikefalos
Ja du hast Recht Griechenland ist das 3 Mitglied für die europäische Korvette.

PESCO PROJECTS
EUROPEAN PATROL CORVETTE (EPC)
Coordinator
Project Members

The objective is to design and develop a prototype for a new class of military ship, named “European Patrol Corvette” (EPC), which allows to host several systems and payloads, in order to accomplish, with a modular and flexible approach, a large number of tasks and missions.
https://pesco.europa.eu/project/european-patrol-corvette-epc/
 
Ποιά είναι η κίνηση που θα ανατρέψει τους παγιωμένους συσχετισμούς στο Αιγαίο; Πώς μπορεί η Ελλάδα να αποκτήσει αδιαμφισβήτητη υπεροπλία; Αναλυτές μιλούν στην τουρκική ιστοσελίδα Ahval, με αφορμή το ενδεχόμενο να αποκτήσει η Ελλάδα μαχητικά 5ης γενιάς F-35, μετά και την σχετική δήλωση του πρωθυπουργού, ενώπιον του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ.

Για ανάκτηση της εναέριας υπεροχής της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας τα επόμενα χρόνια έκανε λόγο, πριν μερικές μέρες, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αποκαλύπτοντας τα επόμενα βήματα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας μας, σχετικά με τα stealth μαχητικά F-35. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έρχονται να υπερθεματίσουν το σχετικό εξοπλιστικό πρόγραμμα που «θα αλλάξει τα δεδομένα και θα σημάνει την εκκίνηση μίας περιόδου ελληνικής κυριαρχίας στους ουρανούς».
Η πρόθεση που εκφράστηκε δια στόματος ΥΕΘΑ για την αγορά 24 μαχητικών F-35 φαίνεται να έχει φτάσει στα αυτιά των Τούρκων οι οποίοι ήδη κάνουν σενάρια και αναλύσεις για την επόμενη μέρα στους ουρανούς του Αιγαίου. «Αφού αναβαθμίσουμε τα υπάρχοντα μαχητικά θα κοιτάξουμε τα F-35. Μία μοίρα περίπου 24 μαχητικών, που μαζί με τις υποδομές, θα στοιχίσουν πάνω από 3 δισεκ. ευρώ σε βάθος χρόνου, και όταν τελειώσει η διαπραγμάτευση θα ξέρουμε τον τρόπο χρηματοδότησης και αποπληρωμής» είχε αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής Levent Özgül ισχυρίζεται πως μία τέτοια εξοπλιστική κίνηση «θα αποτελέσει ορόσημο για την αμυντική δύναμη της Ελλάδας, την ελληνική πολεμική αεροπορία και θα μεταβάλει τους συσχετισμούς στην περιοχή… και αυτό εξαιτίας των προηγμένων δυνατοτήτων του F-35 για τα οποία η Τουρκία δεν έχει απάντηση, ακόμη» αναφέρει σε κείμενο του στην τουρκική Ahval.
Το ελληνικό ενδιαφέρον για τα stealth μαχητικά αυξήθηκε το Δεκέμβρη, σε μία περίοδο αυξανόμενων εντάσεων με την Τουρκία. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες. Ασφαλώς και αντιμετωπίζουν αυξημένες απαιτήσεις, περισσότερες προκλήσεις αλλά ανταποκρίνονται. Είμαστε μαζί και δίπλα τους. 4.500 παραβιάσεις, μέσα στο 2019, αυτοί – 4.500 αναχαιτίσεις εμείς. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να είμαστε πάντα μαζί τους. Να είμαστε πάντα δίπλα τους», είχε δηλώσει από το βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
[h=4]Τα F-35 δεν θα βοηθήσουν πάνω από το Αιγαίο, αλλά η παρουσία τους και μόνο τρομάζει[/h] Στην πρακτική των εναέριων παραβιάσεων που ακολουθεί εδώ και χρόνια η τουρκική πολεμική αεροπορία, τα F-35 δεν αποτελούν απάντηση. Τα stealth μαχητικά δεν είναι αεροσκάφη που θα εμπλακούν σε «dogfights». Δεν είναι αυτός ο ρόλος τους.
«Η ελληνική πολεμική αεροπορία εξοπλίζεται σωστά! Πριν τα F-35 χρειάζεται την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage για να αντεπεξέλθει στις εναέριες μάχες του Αιγαίου» αναφέρει ο Levent Özgül, «τα F-35 θα έχουν αποτρεπτική ισχύ, με το σκεπτικό πως αν κάτι πάει στραβά σε μία τυπική αερομαχία, η HAF (Ελληνική Πολεμική Αεροπορία) μπορεί να σηκώσει τα F-35 από τις βάσεις τους».
Τον Δεκέμβριο του 2019 υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage.
Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν ετοιμάζονται να πάνε στον πόλεμο αλλά να διασφαλίσουν την ειρήνη. Καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν, είπε ότι το νομοσχέδιο ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα των F-16, επιτρέπει σε όλα τα Mirage να πετούν πάνω από το Αιγαίο και να το ξανασκεπάσουν με τα φτερά τους, και στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού να έχουν τα αναγκαία ανταλλακτικά. Υπερψηφίστε με αίσθηση εθνικού καθήκοντος. Το νομοσχέδιο επαυξάνει ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων και κρατά το ξίφος της Ελλάδας «λαμπερό και κοφτερό» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
[h=4]Ελλάδα και ΗΠΑ, Ρωσία και Τουρκία![/h] Η Τουρκία μετά τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα των F-35 βρίσκεται χωρίς απάντηση στα επερχόμενα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα. Η ισχυρή θέση της Ελλάδας στην περιοχή βοηθά τις ΗΠΑ να ελέγχουν το «προβληματικό παιδί» της Συμμαχίας, στρέφοντας έτσι την Άγκυρα στην αγκαλιά της Μόσχας.
Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα η κυβέρνηση Ερντογάν εξετάζει μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο να αγοράσει Ρωσικά μαχητικά Su-57 ή Κινεζικά J-31 -αμφότερα εφοδιασμένα με τεχνολογία stealth που τα καθιστά «αόρατα» στα εχθρικά ραντάρ ως εναλλακτική για τα F-35.
Η Τουρκία έκανε μία ξεκάθαρη επιλογή, S-400 αντί F-35! Η Άγκυρα συνεχίζει να έχει την πεποίθηση ότι τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα είναι υπεραπαραίτητα λόγω των εντάσεων στην περιοχή. Ενώ σχεδιάζει να διατηρήσει την ισχύ της πολεμικής της αεροπορίας αυξάνοντας τη συντήρηση των αεροσκαφών που διαθέτει, εντείνοντας τις προσπάθειες εγχώριας παραγωγής μαχητικών και συζητώντας με Μόσχα και Πεκίνο για προμήθεια αεροσκαφών
Τον περασμένο Απρίλιο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε διαμηνύσει στην Ουάσιγκτον ότι σε περίπτωση που ναυαγήσει η προμήθεια των F-35 τότε η χώρα του θα στραφεί σε άλλη χώρα για να καλύψει τις ανάγκες της σε υπερσύγχρονα μαχητικά. «Υπάρχουν τα Su-34, τα Su-57 και άλλα. Θα καλύψουμε από αλλού τις ανάγκες μας μέχρι να μπορούμε να παράγουμε μόνοι μας αεροσκάφη», είχε πει τότε.
 
Die anderen unterstützen die terroristen in syrien und Lybien......und wir bekämpfen sie mit unseren partner;)
 
Gute entscheidung für Griechenland.Wird zwar die Größe der I-Klasse der Milgem haben, aber um einiges weniger bewaffnet sein.Bei dieser Größte 3000 Tonnen , hätte man schon 16 VLS erwarten können und keine 8.Naja es kann ja noch einen Update geben.

Gibt es mehr Infos zur Fertigstellung? Kiellegung....
 
Zurück
Oben