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Loukoumades

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Loukoumades.jpg


Loukoumades are a dessert of mixed origin, found in Greece, Turkey, Persia, and Egypt. In Greece, they are considered the oldest recorded dessert and can be traced back to the first Olympic Games of 776 B.C., where deep-fried dough balls covered in honey were served to the winners as “honey tokens.”
Served warm, loukoumades are traditionally drizzled with honey, cinnamon, and sometimes sesame or walnuts.


What is Loukoumades? The classic Greek dessert!

As you can understand Loukoumades is very popular food for Greeks. With this in mind if you are in Athens you must try them. Therefor in Athens you can find them everywhere! You can eat them as a street food walking around with them or even better after your lunch with a cup of Greek Coffee! With almonds, honey syrup, praline, ice cream or any other way you like!

This is a dessert that you will find in variations in Cyprus, Iraq, India, Turkey, Lebanon. Loukoumades have a history from the ancient years. Archestratus the ancient Greek poet, describes a very similar dessert to loukama. A dough ball fried in olive oil. Enkris was the name of the ancient dessert and you can found in Deipnosophists 13 mentions , in various inflected forms, in the Deipnosophists. Some of the places that you can find them in the heart of Athens is Krinos, Lukumades and Ktistakis behind Omonia square. Of course our food tour has them!

 
Hallo,
Das ist ein recht interessantes Dessert. Und es sieht wirklich lecker aus... Ich werde nach einem Rezept im Netz suchen. Danke für die Idee. :)
Grüße:
Eleonore
 
In der Türkei heißt es Lokma und soll sehr lecker schmecken obwohl ich hab das nie probiert. In Deutschland gibt es Türkische Laeden die Hauptsächlich so was verkaufen mittlerweile kennen es schon Deutsche diese Süssspeisse.

In der Türkei gibt es verschiedene Arten von Lokma. Dessert Lokma werden aus Mehl, Zucker, Hefe und Salz hergestellt, in Öl gebraten und später in Sirup oder Honig gebadet. In einigen Regionen der Türkei lokma mit Käse, ähnlich wie Frühstück gegessen Bagels . [18] [19] İzmir Lokması haben die Form eines Donuts mit einem Loch in der Mitte. der runde geformte; Der kugelförmige wird Palast Lokma (türkisch: Saray lokması ) genannt. [ Zitat erforderlich ] In den Güdül-Ayaş-Regionen von Ankara gibt es eine Art von Lokma, die als bırtlak bekannt ist . [20]

Traditionell kochen nahe Verwandte und Freunde des Verstorbenen vierzig Tage nach dem Tod große Mengen Lokma für Nachbarn und Passanten. Die Leute bilden Schlangen, um einen Teller zu bekommen und ein Gebet für die Seele des Verstorbenen zu sprechen, nachdem sie die Lokma gegessen haben.


"Es wurde jahrhundertelang von Palastköchen im Osmanischen Reich gekocht und von der Küche anderer Länder der ehemaligen Länder des Osmanischen Reiches auf dem Balkan, dem Nahen Osten und dem Kaukasus beeinflusst."
 
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