Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Junge Generation hat genug von der Feindschaft zwischen Bosniern und Serben

Zene u crnom - Women in Black - Belgrade -

Die reisen sogar jedes Jahr nach Srebrenica und machen Gedenkveranstaltungen in Belgrad. Küssdiehand, Gnädigste.


Na ja... trotzdem leugnen sie alles, paralysieren den Staat, fälschen die Geschichte,... eine kleine Bewegung wie die wird mit ihrer Ikone Kandic aussterben.




Das war ein Mann....


Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
 
"Svim građanima Hrvatske i svim pripadnicima hrvatskog naroda koje su učinili nesrećnima pripadnici moga naroda, upućujem izvinjenje i preuzimam za to odgovornost", izjavio je predsednik Srbije Boras Tadić u specijalnom intervjuu za emisiju "Nedjeljom u dva" Hrvatske televizije, koju uređuje i vodi novinar Aleksandar Stanković.
Predsednik Srbije je rekao i da je general Ratko Mladić jedna od najtamnijih stranica srpske istorije.

Boris Tadić je kazao da je njegov odlazak u Srebrenicu pokazao šta on misli o izvršenju genocida na tom području. On je naveo da je time na sebe preuzeo jedan deo krivice koji je neko u ime srpskog naroda učinio prema pripadnicima bošnjačkog naroda.

"Ne zanemarujem ni jedan slučaj kada su neki ljudi, obavljajući oficijalno neke delatnosti u ime srpskog naroda i srpske države lišavali života ljude druge nacije ili veroispovesti, ali nikada ne zaboravljam ni činjenicu da su takve stvari činjene i prema mom narodu. Voleo bih kada bi svi političari na Balkanu malo manje bili 'ponosni', a više preuzimali na sebe odgovornost", kazao je Tadić.

Predsednik Srbije sličan gest je učinio još na početku svog mandata, tokom posete Sarajevu 2004. godine. Tadić se tom prilikom izvinio svima kojima su "zločin počinili pripadnici srpskog naroda", ali je rekao da očekuje izvinjenje od svih drugih koji su činili zločine Srbima, Hrvatima i Bošnjacima.

Sa druge strane, predsednik Hrvatske Stjepan Mesić je tokom boravka u Beogradu septembra 2003. uputio u ime građana svoje zemalje izvinjenje za sva zla.
 
Zurück
Oben