Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Vatreni

Olic erinnert mich ein wenig an Terry Butcher, der 1989 im Spiel gegen Schweden trotz Platzwunde weiter gespielt hat. Kämpfer, die es heute nur noch selten gibt:

butcher01_01_thumb.jpg

Ich frag mich wo der die Kraft her nimmt?
Schau dir mal das Bra. Spiel an...der ist solange gerannt bis er blau angelaufen ist....lauf Forest:)
Schade das es nur wenige solcher Spieler gibt.
Glaube wir haben jetzt auch einen Trainer der die Sprache der Spieler spricht.

Mir wird er auch immer sympathischer. Konnte gestern bei der Hymne seine Tränen nicht zurückhalte. Hat auch irgendwie Ausstrahlung. ..

Jetzt ärgert mich die Ungerechtigkeit im 1. Spiel noch mehr. Ein Remis wäre fair gewesen....Bra hätte dann jetzt ganze 2 Punkte:cool:
 
19.06.14 u 08:20
HRVATSKI KAPETAN JURIO NAJVEĆOM BRZINOM NA SP-u! Darijo Srna bolji i od Arjena Robbena OLIĆ I SRNA SPREMNI ZA UTAKMICU ODLUKE ‘Na Meksiko muški pa što bude!’

Autor: Sportske novosti Foto: CROPIX
BBC je izrazio oduševljenje hrvatskim nogometašima, a pogotovo Perišićem, kojeg stručni komentatori britanske medijske kuće vide kao najboljeg pojedinca utakmice i budućeg člana Premiershipa
NOVO 14:59 Tijekom utakmice protiv Kameruna desni bočni i kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna u jednom je sprintu dosegao brzinu od 32,98 kilometra na sat i i izbio na prvo mjesto ljestvice najbržih igrača na Svjetskom prvenstvu u Brazilu!

Srna je s prve pozicije svrgnuo dosadašnjeg lidera Arjena Robbena, kojem su sofisticirani Fifini uređaji izmjerili brzinu od 'samo' 31,03 km/h u trenutku kada je projurio kraj Sergija Ramosa i postigao peti pogodak u trijumfu Nizozemske protiv Španjolske u 1. kolu skupine B (5:1 za Nizozemsku).
Ivan Perišić, koji je jurio od centra do gola Kameruna prije nego što je zakucao loptu u mrežu za 2:0 protiv Kameruna, postigao je brzinu od 31,79 km/h, što je također brže od Robbena.

----------------------------------------------------------------
13:12 Četiri komada u mreži Kameruna razbila su zid šutnje hrvatskih nogometnih reprezentativaca. Nakon utakmice su s osmijehom i zavidnom dozom ponosa izlazili iz svlačionice Arene da Amazônia u Manausu.

- Stalno ponavljam da sam iznimno ponosan što sam kapetan ove generacije koja je protiv Kameruna ispisala povijest - kazao je Darijo Srna koji će se pobrinuti da euforija ostane u granicama normale sve do ponedjeljka i dvoboja s Meksikom.

- Svi smo svjesni da smo napravili tek korak i da je ‘finale’ pred nama, i tako ćemo se i ponašati - jasan je Srna.

Kapetan nije zaboravio one zbog kojih se nogomet i igra.
- Hvala navijačima koji su došli u Manaus bodriti nas, onima u Hrvatskoj čije tenzije osjećamo i u Brazilu. Svi zaslužuju naš plasman u osminu finala - istaknuo je Srna.

A kako bi došli do prilike da preko Meksika ostvare cilj radi kojega su došli na Svjetsko prvenstvo, pobrinuo se Ivica Olić. Napadač Wolfsburga iz svlačionice je izašao vidno šepajući.
- Imao sam malu nezgodu poslije treninga. Naime, tijekom tuširanja stao sam na staklo koje se rasulo. Lošija kvaliteta, ali uspio sam se pokrpati za utakmicu - smijao se Ivica Olić.
--------------------------------------------------------
10:38 Meksički mediji s velikim su zanimanjem popratili susret Hrvatske i Kameruna. Record ističe kako je povratak Mandžukića u ekipu bio ključan u velikoj pobjedi Vatrenih.
Naglašava se i kako je crveni karton Songu bio trenutak koji je nedvojbeno prelomio utakmicu i omogućio Hrvatima da uspostave dominaciju na terenu. Osim toga, Meksikanci se uglavnom bave matematikom, tj. potrebnom remiju koji bi njihove reprezentativce sigurno odveo ka drugom krugu.
 
Reakcije svjetskih medija na pobjedu Hrvatske nad Kamerunom
Reakcije svih medija redom vrlo su laskave.

Tako Guardian piše kako su Hrvati s kliničkom lakoćom otpravili Kamerunce sa Svjetskog prvenstva, a posebno ističu doprinos Ivice Olića (za kojeg se tvrdi da je što stariji - to bolji), Ivana Perišića te Marija Mandžukića. Također se dosta pažnje posvećuje 'bezumnom' stratu Songa koji je znatno olakšao posao hrvatskoj reprezentaciji.


BBC je već tijekom live prijenosa izrazio oduševljenje hrvatskim nogometašima, a pogotovo Ivanom Perišićem, kojeg stručni komentatori britanske medijske kuće vide kao najboljeg pojedinca utakmice i budućeg člana Premiershipa.


Daily Mail je mnogo više zabavljenim međusobno sukobljenim Kameruncima nego rezultatom utakmice, ali također ističu Perišića kao ključnog pojedinca ogleda.


Njemački Bild s određenom dozom satisfakcije donosi naslov kako su ' Bundesligaški Hrvati rastavili Kamerun'.

U Francuskoj L'Equipe ističe kako su 'Hrvati pokopali Kamerunce' Kao i mnoge druge strane novine, Francuzi su impresionirani nastupom Ivana Perišića te ga smatraju ključnim hrvatskim igračem u predstojećem dvoboju s Meksikom.


Talijanska La Gazetta Dello Sport također je impresionirana Perišićem te se čak stigla i narugati "gluposti" Borrusije iz Dortmunda koja se olako odrekla igrača takve klase.


Brazilsk i Globesport napominje kako dobra igra Hrvatske protiv Brazila nipošto nije bila slučajna, što je dokazano golijadom protiv nemoćnog Kameruna.


Čak je i španjolskim porazom okupirana Marca našla vremena za komplimente igri hrvatske reprezentacije za koju kaže da nije 'pokazala milosti' za Kamerun.
 
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.


Niko lebt Kroatien. Mit diesem Trainer kann sich jeder von uns identifizieren :)
 
wir habens nicht zugelassen das sie gut spielen :hihi:

Die Kameruner wahren auch gegen Mexiko ne katastrophe, wusste schon vorher das wir gegen die Standfussballer gewinnen, dennoch hatten wir 11 vs 11 zuviel erlaubt, das muss besser werden.
Ich bin mir sicher gegen Mexiko wird es schwer, reicht ja schon zu beobachten wie sich die Länder aus Süd-und Mittelamerika schlagen und dann noch dieses schnelle Kombinationsspiel und aggresives Pressing, was uns Probleme bereiten wird, das alles samt den Fans hinter den Rücken...
 
bin mir sicher wir werden abgehen jipppiee.... wir sind bekannt dafür das grad in schweren situationen und spielen wir gut spielen
 
bin mir sicher wir werden abgehen jipppiee.... wir sind bekannt dafür das grad in schweren situationen und spielen wir gut spielen

Klar spielen wir immer gut in solche Situationen, wäre das ein Gegner mit noch nen größeren Namen, umso mehr!
Sorgen bereitet mir nur alles wie oben beschrieben und das wir siegen MÜSSEN!
Ab dann ist alles möglich, Niederlande wäre mir sogar lieber als Chile, aber den Kapitel kann man hoffentlich später eröffnen.

Falls Kroatien rausfliegt, hab ich schon vorgesorgt, werde mich in Brasilien trösten lassen ;)

 
Zurück
Oben