Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nachrichten aus Kroatien

Ti ode u tri reda i ubacivaš sve u jedan kotao, ostani u Hercegovini i ne mješaj. Kakav Boban njega je Franjo povukao iz igre jer mu nije više trebao, bolje rečeno njegov radikalni stav nije se poklapao sa zahtjevima međunarodne zajednice i time samom interesu Hrvatske. A dok je Hrvatska u vremenu do 91-93 bila u defanzivi onda je valjao Boban i dijaspora, političke igre kao i u čitavoj ex-ju onog vremena.
O kakvim ratnim dejstvima u Hercegovini između Hrvata i Srba je riječ? Od juna 92 nema Srba u dolini Neretve i time ni sukoba. Jedino sporadično razgraničenjem u rejonu Popovog Polja.
I još nešto momak, ja niti sam zapadni hercegovac niti pričam bajke, to je jednostavno jedna trezvena analiza događaja iz onog vremena. Škutori su zadužili Hrvatsku i sada im se to vraća, to ti je fakt. Kome se to sviđa a kome ne to je sasvim druga priča.

Al' se uhvatio doline Neretve kao pijan plota. Sukobi su postojali na pocetku rata u BiH sve dok Tudjmanov pas Boban i njegova HDZ nisu preuzeli potpunu kontrolu nad hrvatskim dijelom Hercegovine. Dogovor izmedju Bobana i Karadzica je postignut jos u svibnju '92 prema kojem je granica izmedju Herceg Bosne i Republike Srpske trebala biti rijeka Neretva. To je uglavnom bio zahtjev srpske strane. Boban je pristao na podjelu Mostara, ali je mislim trazio malo veci dio, na sto je Karadzic pristao. Poslije su Hrvati udarili na Bosnjake, no prvo su u svojim redovima morali odstraniti one elemente koji su htjeli nastaviti rat protiv Srba, u saveznistvu sa muslimanima, kao ustase iz HOS-a. Zato i jesu strijeljani njihov "general" Blaz Kraljevic i njegova pratnja.

Za Bobana su takodjer problem bili mnogobrojni Bosnjaci u HVO-u koji naravno nisu mogli imati razumijevanja za dogovor koji je postigao sa Karadzicem. Razoruzani su, prognani ili strpani u logore. Vojne operacije HVO-a u Hercegovini su nakon toga bile ogranicene na kurcenje, pljackanje, sverc, etnicko ciscenje i zlostavljanje nehrvatskog civilnog stanovnistva. No glavni arhitekti ovog plana su sjedili u Zagrebu. Sto se tice samih Hercegovaca, u Drugom svjetskom ratu bili najkrvolocniji ustaski zlikovci, u Jugi najzesci udbasi, a danas "najveci Hrvati" koji su eto necim zaduzili Hrvatsku. Blago se nama sa takvim 'Rvatinama.
 
:lol:

35283682_782850245171988_6194007822028505088_o.jpg
 
Ajmo rvati, ajmo nasi, prvenstvo je :lol:

"Ovo je savršena slika današnje Hrvatske. Sretneš hodajuću definiciju korupcije i kriminala i premijera koji je opljačkao i osramotio ovu zemlju i umjesto da ga pljuneš u lice i nabiješ nogom u guzicu, ti se s njim grliš, daješ mu bese i lupaš selfije.

Ali važno je da si obukao hrvatski dres, važno je da si kupio navijački kupus, važno je da si se nakitio kockicama i da si jebo mater orjunašima. Jer onda si domoljub. I Hrvatina.

E pa serem vam se na takvo domoljublje. I na takve domoljube.

Ne serite više da su vam političari krivi. Sami ste krivi. Imate sve što zaslužujete."

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
 

Anhänge

  • Screenshot_20180616-170815.jpg
    Screenshot_20180616-170815.jpg
    36,7 KB · Aufrufe: 21
Zurück
Oben