Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.


Mehr muss man dazu nicht sagen...

- - - Aktualisiert - - -

Würde aufjedenfall mehr in Radar Technologie investieren als in F35
[smilie=to funny.gi:



[B]Griechischer Pilot fliegt mit Kampf-Jet in die Türkei, um Bargeld abzuheben[/B]
Einem Medienbericht zufolge soll ein griechischer Kampfpilot in die Türkei geflogen sein, um Bargeld in Höhe von umgerechnet 2.078 Euro abzuheben. Er landete an einer Stelle, die vom Radar nicht erfasst wird.

Nach einem Medienbericht der französischen Webseite Radio Cockpit soll der griechische Pilot Major Homer Sipostopulos mit seinem F-16-Jet in die türkische Stadt Söke an der Ägäisküste geflogen sein, um dort Bargeld abzuheben. Diese Gelegenheit soll er während eines Übungsflugs genutzt haben. Das Geld soll er sich in türkischer Währung ausgezahlt haben lassen, um es anschließend in einer Wechselstube in Euro umzutauschen
 
Neuer Auftrag für die griechische Firma Intracom für das Luftabwehrsystem Patriot

IDE Signs New Contract for Patriot Systems

September 3, 2018: Continuing the long and successful participation in the manufacturing of PATRIOT air defense system IDE (INTRACOM Defense Electronics),
the leading defense electronics and communication systems manufacturer in Greece, signed a new contract with Raytheon.

The current agreement is worth USD 38.1 million and is scheduled to be completed by July 2020. IDE will allocate significant part of the project to other Greek companies,
thus positively contributing in the industrial production of our country.

With this contract IDE based on its capabilities, consistency, quality and cost competitiveness further enhances and solidifies its international presence and orientation.
https://www.intracomdefense.com/post/521#0

Η IDE (INTRACOM Defense Electronics)υπέγραψε νέα σύμβαση με τη Raytheon (Patriot)

Η IDE (INTRACOM Defense Electronics), η εταιρεία στην Ελλάδα στην κατασκευή ηλεκτρονικών και συστημάτων επικοινωνιών στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας,
συνεχίζοντας τη μακρόχρονη και επιτυχημένη συμμετοχή στην κατασκευή των συστημάτων αεράμυνας PATRIOT, υπέγραψε νέα σύμβαση με τη Raytheon.


Η συμφωνία ανέρχεται σε 38,1 εκατ. δολάρια και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2020. Στο πλαίσιο αυτό η IDE θα αναθέσει σημαντικό μέρος του έργου σε άλλες ελληνικές εταιρείες,
συμβάλλοντας έτσι θετικά στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας μας.


Με τη σύμβαση αυτή η IDE βασιζόμενη στις δυνατότητες, τη συνέπεια, την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του κόστους της, επεκτείνει και εδραιώνει ακόμη περισσότερο τη διεθνή παρουσία και τον προσανατολισμό της.
http://greekmoney.gr/η-ide-intracom-defense-electronicsυπέγραψε-νέα-σύμβαση-με-τη-raytheon-patriot/
 

Anhänge

  • Greece_IDE_signs_new_contract_for_Patriot_air_defense_systems.jpg
    Greece_IDE_signs_new_contract_for_Patriot_air_defense_systems.jpg
    40,5 KB · Aufrufe: 49
grease.jpg
 
Bei der internationale Messe in Thessaloniki wurde ein neues in Entwicklung befindliche UAV vorgestellt

ΔΕΘ: Καινοτόμο ελληνικό αερόχημα “ιπτάμενη πτέρυγα” Delaer RX-3

Ένα ακόμη εντυπωσιακό, καινοτόμο αερόχημα, μεγάλων δυνατοτήτων σχεδίασε και πρόκειται να κατασκευάσει το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών (ΕΜΡΣ),
του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μετά το αερόχημα RX-1 που είχε παρουσιαστεί δημόσια στην ΔΕΘ το 2016.

Του Γιώργου Τσιμπούκη

Πιο αναλυτικά, μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και κατασκευής του πρωτοτύπου του αεροχήματος RX-1 πριν από δύο χρόνια, το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών του ΑΠΘ
παρουσίασε χτες 9 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ ομοίωμα του αεροχήματος Delaer RX-3 (*).
Ενώπιον επισήμων και του κοινού η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ παρουσίασε την
ιπτάμενη πτέρυγα αερόχημα Delaer RX-3, το οποίο προορίζεται για την πραγματοποίηση αποστολών έρευνας και παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις ναυαγίων και περιστατικών έκτακτης ανάγκης και ατυχημάτων σε απομονωμένες περιοχές.


Πρόκειται για μια ιπτάμενη πτέρυγα, εξοπλισμένη με εμβολοφόρο κινητήρα, με ακροπτερύγια (winglets) και ανασυρόμενα σκέλη προσγείωσης, γεγονός που αυξάνει την ταχύτητα και την ευελιξία του αεροχήματος.

Το βάρος του υπολογίζεται να είναι περίπου 200 κιλά, το συνολικό τους μήκος εκτιμάται ότι ειναι περίπου 4 μέτρα και το άνοιγμα των πτερύγων 7 μέτρα. Όπως φαίνεται το Delaer RX-3 διαθέτει στο ρύγχος του μπροστά
από τον ρηναίο τροχό πρόβλεψη για την τοποθέτηση ενός σταθεροποιημένου ηλεκτρο-οπτικού συστήματος ημέρας/νύκτας ώστε να μπορεί να εντοπίζει υπο δυσμενείς συνθήκες ναυαγούς και άτομα που χρειάζονται βοήθεια.

Το Delaer RX-3 μπορεί να πετάξει πάνω από ναυάγια ή απομονωμένες περιοχές και να πετάξει από αέρος προς τα άτομα που έχουν ανάγκη βοήθειας σωσίβια, φαγητό, φαρμακευτικό υλικό και άλλα αναγκαία σε αυτές τις περιπτώσεις υλικά.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή, και Διευθυντή του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών Κύρο Υάκινθο, το Delaer RX-3 μπορεί να πετάξει με ταχύτητα μέχρι και 250 χλμ/ώρα ακόμη και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, μεταφέροντας ωφέλιμο φορτίο εως και 50 κιλά.

Όπως επισήμανε ο Αναπληρωτής Καθηγητής, ο σχεδιασμός του Delaer RX-3 διήρκεσε έξι μήνες και η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από τώρα. Το αερόχημα θα χρησιμοποιηθεί πιλοτικά από την εθνική ομάδα διάσωσης με τις πτήσεις να ξεκινούν το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η αναπτυξιακή ομάδα αποτελείται από νέους επιστήμονες διπλωματούχους μηχανικούς και διδάκτορες γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των στελεχών και των αποφοίτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.
https://www.defence-point.gr/news/deth-kenotomo-elliniko-aerochima-iptameni-pteryga-dealer-rx-3

https://www.youtube.com/watch?v=HrGZLs9F1f8



 

Anhänge

  • RX-3-A.jpg
    RX-3-A.jpg
    82,9 KB · Aufrufe: 22
  • IMG_6157-790x400.jpg
    IMG_6157-790x400.jpg
    48 KB · Aufrufe: 22
Zurück
Oben