Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

11 Märtyrer heute in Mitrovica beigesetzt

MIC SOKOLI

Gesperrt
bei den opfern handelt es sich um alte menschen albanischer herkunft.
sie wurden aufgrund ihrer ethnischen herkunft von der serbischen armee erschossen.

KosovaLive

Kosova.com - Nesër në Shipol të Mitrovicës do të bëhet rivarrimi i 11 martirëve të kombit

[h1]Nesër në Shipol të Mitrovicës do të bëhet rivarrimi i 11 martirëve të kombit[/h1]
Mitrovicë, 26 dhjetor - Nesër më 27 dhjetor do të bëhet rivarrimi i 11 martirëve të kombit, të vrarë gjatë luftës më 1999 nga kriminelët serbë. Mbetjet e tyre mortore janë gjetur në oborrin e Xhamisë së Haxhi Veselit dhe në disa lokacione të tjera të komunës së Mitrovicës, të cilat janë identifikuar në morgun e Rahovecit. Janë identifikuar: Arife Sylë Vatovci (1923); Ajshe Jusuf Xheladini (1923); Beqir Milazim Hajra (1955); Muhamet Ismail Ibra 91968); Hysnije Ibrahim Morina (1930); Qamil Salihu (1928); Sylë Fekë Nimani (1907); Hanife Rrahim Deliu (1912); Malush Adem Spahiu; Hajdar Mehmet Pllana dhe Shaban Bahtir Kalludra. Rivarrimi i të ndjerëve do të bëhet në orën 13:00, në varrezat e martirëve në Shipol. Në shenjë nderimi dhe respekti për 11 martirët e kombit, kryetari i ri i Kuvendit të Komunës, Bajram Rexhepi, ditën e enjtë e ka shpallur ditë zie në komunën e Mitrovicës.

Zurück
Oben