Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Alb. Stud. die Besten Europas in Sachen: Businessprojekte

Punisher

Gesperrt
Studentët shqiptarë, më të mirët në Evropë për projektet në biznes

Ekipi i studentëve shqiptarë u paraqit me 7 projekte në fushën e sipërmarrjes së lirë, të cilat tërhoqën vëmendjen e jurisë ndërkombëtare, ku ishin prezent profesorë të dëgjuar të ekonomisë, përfaqësues te komunitetit të biznesit evropian etj. Madje në finale ata kanë lënë prapa dhe studentet nga Anglia, Franca e Rusia. SIFE (Students in Free Enterprise), ose e thënë në shqip, studentët në sipërmarrjen e lirë, është një organizatë ndërkombëtare jofitimprurëse, e cila mobilizon studentët e universiteteve kudo në botë, për të krijuar mundësi ekonomike për të tjerët, duke zbuluar potencialin e tyre, për t i përdorur njohuritë në përmirësimin e vetes, komunitetit dhe vendit të tyre. Kjo organizatë prej më shumë se 25 vjet afron dhe nxit ekipe studentësh nga mbarë rruzulli që të angazhohen gjatë periudhës së studimeve me projekte të ndryshme biznesi, për të krijuar eksperiencë para se të nisin karrierën. Prej 4 vjetësh në rrjetin e konkurentëve të SIFE-s është ingranuar dhe një ekip studentor nga Fakulteti Ekonomik në Tiranë. Këtë vit gjatë Kampionatit Evropian, që u zhvillua në Paris, ekipi shqiptar fitoi kupën, duke prezantuar projektet më të mira nga gjithë pjesëmrrësit e tjerë. Dekani i Fakultetit Ekonomik në Tirane, Prof. Dhori Kule, thotë se qysh nga debutimi i para katër vjetëve ekpi i studentëve shqiptarë ka rezultate në ngjitje. Prof.Kule përmend faktin se "vitin e kaluar në një konkurrim të tillë të SIFE-s ne u renditëm të pestët në botë, duke lënë prapa ekipe studentësh, që vinin nga universitete me emër dhe traditë dhejtravjeçare". Duke folur për konkurimin e ditëve të fundit në Paris, dekani i Ekonomikut thotë se nga ekipi shqiptar u paraqitën 7 projekte, të cilët tërhoqën vëmendjen e jurisë ndërkombëtare, ku ishin prezent profesorë të dëgjuar të ekonomisë, përfaqësues të komunitetit të biznesit evropian etj. "Ky nivel dinjitoz prezantimi i studentëve duhet të merret në konsideratë nga institucionet publike e private në Shqipëri për angazhimin e tyre pas diplomimit," thotë Prof. Kule.
Ky lajm është publikuar: 15/09/2006

http://www.ballkan.com/index.php?page=shownews&newsID=40374

Re: Alb. Stud. die Besten Europas in Sachen: Businessprojekt

Punisher schrieb:
Studentët shqiptarë, më të mirët në Evropë për projektet në biznes

Ekipi i studentëve shqiptarë u paraqit me 7 projekte në fushën e sipërmarrjes së lirë, të cilat tërhoqën vëmendjen e jurisë ndërkombëtare, ku ishin prezent profesorë të dëgjuar të ekonomisë, përfaqësues te komunitetit të biznesit evropian etj. Madje në finale ata kanë lënë prapa dhe studentet nga Anglia, Franca e Rusia. SIFE (Students in Free Enterprise), ose e thënë në shqip, studentët në sipërmarrjen e lirë, është një organizatë ndërkombëtare jofitimprurëse, e cila mobilizon studentët e universiteteve kudo në botë, për të krijuar mundësi ekonomike për të tjerët, duke zbuluar potencialin e tyre, për t i përdorur njohuritë në përmirësimin e vetes, komunitetit dhe vendit të tyre. Kjo organizatë prej më shumë se 25 vjet afron dhe nxit ekipe studentësh nga mbarë rruzulli që të angazhohen gjatë periudhës së studimeve me projekte të ndryshme biznesi, për të krijuar eksperiencë para se të nisin karrierën. Prej 4 vjetësh në rrjetin e konkurentëve të SIFE-s është ingranuar dhe një ekip student

or nga Fakulteti Ekonomik në Tiranë. Këtë vit gjatë Kampionatit Evropian, që u zhvillua në Paris, ekipi shqiptar fitoi kupën, duke prezantuar projektet më të mira nga gjithë pjesëmrrësit e tjerë. Dekani i Fakultetit Ekonomik në Tirane, Prof. Dhori Kule, thotë se qysh nga debutimi i para katër vjetëve ekpi i studentëve shqiptarë ka rezultate në ngjitje. Prof.Kule përmend faktin se "vitin e kaluar në një konkurrim të tillë të SIFE-s ne u renditëm të pestët në botë, duke lënë prapa ekipe studentësh, që vinin nga universitete me emër dhe traditë dhejtravjeçare". Duke folur për konkurimin e ditëve të fundit në Paris, dekani i Ekonomikut thotë se nga ekipi shqiptar u paraqitën 7 projekte, të cilët tërhoqën vëmendjen e jurisë ndërkombëtare, ku ishin prezent profesorë të dëgjuar të ekonomisë, përfaqësues të komunitetit të biznesit evropian etj. "Ky nivel dinjitoz prezantimi i studentëve duhet të merret në konsideratë nga institucionet publike e private në Shqipëri për angazhimin e tyre pas diplomimit," thotë Prof. Kule.
Ky lajm është publikuar: 15/09/2006

http://www.ballkan.com/index.php?page=shownews&newsID=40374

Bitte um eine kurze Übersetzung :wink:

P.S
Schon gelesen? 8)

http://www.rferl.org/newsline/2006/09/4-see/see-150906.asp

ALBANIAN, GREEK PREMIERS SIGN ENERGY PACT
Albanian Prime Minister Sali Berisha and his Greek counterpart Costas Karamanlis signed an agreement on September 13 to boost cooperation in the energy sector, dpa reported the same day. The deal, signed during Berisha's official visit to Athens, covers electricity, natural gas, and hydrocarbons. The two prime ministers also discussed Greek support for Albania's bid to join NATO and the EU. Albania signed a Stabilization and Association Agreement with the EU in June (see "RFE/RL Newsline," June 13, 2006). "Greece is willing to help Albania's EU and NATO prospects," Karamanlis said. Berisha thanked the Greek people for supporting democracy and reform in Albania. Berisha and Karamanlis also called for future cooperation in the economic and military sectors. BW

----------------------------------------

ALBANISCHE, GRIECHISCHE PREMIERE SIGN ENERGY PACT
Albanischer Premierminister Sali Berisha und seine griechischen Gegenstücke Costas Karamanlis schlossen einen Vertrag über September 13, Mitarbeit im Energiesektor aufzuladen, berichteten DPA über den gleichen Tag. Das Abkommen, unterzeichnet während Berishas des amtlichen Besuchs nach Athen, bedeckt Elektrizität, Erdgas und Kohlenwasserstoffe. Die zwei Premierminister besprachen auch griechische Unterstützung, damit Angebot Albaniens NATO und das EU verbindet. Albanien schloß einen Ausgleichung und Verbindung Vertrag mit dem EU im Juni (sehen Sie "RFE/RL Newsline," Juni 13, 2006). "Griechenland ist bereit, EU- und NATO-Aussichten Albaniens zu helfen," gesagtes Karamanlis. Berisha dankte den griechischen Leuten für stützende Demokratie und Verbesserung in Albanien. Berisha und Karamanlis verlangten auch zukünftige Mitarbeit in den ökonomischen und militärischen Sektoren. BW

Zurück
Oben