Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Amerikaner jagen Albanische Soldaten im Irak in den Tod!

Soll Albanien seine Soldaten aus dem Irak und Afghanistan zurück holen?

• Nein, man sollte die Truppen verstärken für die Amerikaner

Stimmen: 0 0,0%

• Umfrageteilnehmer
    1

lupo-de-mare

Gesperrt
Die wahnsinnige Politik von Fatos Nano und der Amerikaner fordert weitere Albanische Opfer.

Hoher Blutzoll der Albanischen Soldaten: Der zweite Tode: Gentian Marku

Von 70 Albanischen Soldaten, sind inzwischen 2 Tod! Er starb in
Falluscha!

Second Albanian-American Soldier Dies in Iraq

TIRANA - An Albanian soldier taking part in the U.S. peacekeeping contingent in Iraq died on November 25th in Fallujah, reported local media on Tuesday. It's Albania's second victim in Iraq. The soldier's name is Gentian Zef Marku, 22, from Lezha, northern Albania, who served in the Bravo company of the first battalion of the U.

Vritet nga sulmet ne Falluxha marinsi shqiptar, Gentian Marku
Lajmi i ores 1:15 PM

Gentian Marku
TIRANE (30 Nentor) -Nje shqiptar ka mbetur i vrare nga luftimet e
diteve te fundit ne Falluxha mes forcave amerikane dhe guerrilasve
irakiane. Ushtari i vrare eshte shqiptaro-amerikani Gentian Zef
Marku, nga Piraj i Lezhes, i cili sherbente ne kompanine "Bravo" te
Batalionit te Pare te Marinsave ne Falluxha. Djali humbi jeten ne 25
nentor, ne Falluxha, kur nga luftimet per te marre nen kontroll
qytetin rebel te Falluxhas ne Irak mbeten te vrare 10 trupa
amerikane. Familja Marku ne SHBA, e ka mesuar tashme lajmin e hidhur
per djalin e saj 22 vjecar. Familjaret jane ne pritje te mberritjes
se trupit te djalit te vrare, per ta percjelle ate ne banesen e
fundit. I kontaktuar me telefon nga news24, babai Gentianit, Zef
Marku ende ne gjendje shoku, nuk mundej te fliste gjate per ngjarjen
e hidhur. Ajo qe dihet, eshte se familja e tij u largua nga Lezha ne
vitin 1997 dhe u vendos ne Warren, ne Michigan te SHBA. Deshira per
tu bere marins, Gentianit iu nxit nga babai i tij Zefi, i cili ne
Shqiperi kishte sherbyer si kapiten policie. Pas perfundimit te
trainimit, ne gusht 2002 Gentian Marku caktohet ne kompanine
amerikane Bravo, skuadra e trete. Para nje viti Gentiani mberriti ne
Shqiperi bashke me 1 700 trupa te tjera amerikane per nje stervitje
te perbashket me trupat shqiptare. Pati shume pak kohe per te takuar
familjaret qe ka ne Lezhe, pasi pas stervitjes ne Shqiperi, trupat
amerikane u nisen me nje mision tjeter. Gentian Marku eshte shqiptari
i dyte qe vritet ne Irak, nen flamurin amerikan. db/db
(News24/BalkanWeb)

Foto des Soldaten

http://balkanforum.at/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&pos

Vizitë në shtëpinë e Gentian Markut në Piraj të Lezhës, dyert e së cilës janë hapur për miqtë e të afërmit

Amaneti i Gentianit: “Dua të prehem në atdhe”

Marinsi i vetëm shqiptar, Gentian Marku, i kishte lënë amanet së motrës që ta varrosnin në Piraj të Lezhës

Kastriot Bushi

LEZHË- “Këtu kanë nisur luftime të ashpra. Unë rrezikohem seriozisht të mos kthehem gjallë në Amerikë. Por ti motër, më ruaj fort në zemër, ashtu siç po të ruaj unë. Ti dhe babi duhet të më dërgoni në Piraj. Aty kam lindur, aty dua që të më varrosni”. Ndrekë Marku, xhaxhai i marinsit shqiptar Gentian Marku, që dha jetën për SHBA-në në luftimet e ashpra në Falluxha të Irakut, tregon për “Shekullin” se ky është e-maili i fundit që Gentiani i ka dërguar motrës së tij, Anës. Prej katër ditësh, shtëpia e Gentian Markut, marinsit amerikan që dha jetën në Falluxha të Irakut, pret e përcjell të afërm, miq e bashkëfshatarë. Xhaxhai i tij, Ndrekë Marku, kujdeset për ceremoninë mortore, që zhvillohet në shtëpinë e vjetër të marinsit, në fshatin Piraj të Lezhës. Ka qënë babai i Gentianit, Zef Marku, që ka dhënë lajmin e hidhur me telefon për të afërmit e tij. Të pikëlluar për vdekjen e Gentianit, të afërmit e tij presin çdo ditë lajme nga Amerika, për ditën kur trupi i marinsit amerikan do të vijë në Shqipëri, ashtu siç e kishte lënë amanet Gentiani.
Telefonata e fundit
Xhaxhai i Gentit, Ndrekë Marku, shprehet se ka folur me nipin për herë të fundit, dy muaj më parë. “Por nga sa na kanë lajmëruar, ai komunikonte shpesh në internet me të motrën, Anën. Asaj i kishte shprehur parandjenjën se nuk do të kthehej gjallë dhe i kishte lënë amanetin e fundit: të varrosej në vendlindjen e tij, në Piraj”,-shton për “Shekullin” Ndrekë Marku.Ndreka shton se në bisedën e fundit me Gentianin, ky i fundit nuk i kishte shprehur ndonjë shqetësim. “Ai u shpreh shumë optimist, duke më thënë se rreth vetes kishte shokë e miq të mirë”,-rrëfen xhaxhai. Ndrekë Marku thotë me sinqeritet se në të vërtetë nuk e ka miratuar dëshirën e nipit të tij, për të qënë pjesë e Marinës Amerikane. “Ushtria është e tillë. Në çdo moment jeta është në pikëpyetje. Në fillim, Gentiani kishte dëshirë të kryente për dy vjet shkollën e marinsve, për t’u bërë më pas oficer policie. Gjatë shkollës filloi lufta në Irak, ndaj edhe ai u bë pjesëtar i këtyre forcave”,-shton xhaxhai i tij për “Shekullin”.
Takimi i fundit
Të afërmit e kanë takuar Gentianin për herë të fundit në maj të vitit të kaluar, gjatë stërvitjes së forcave amerikane në Durrës dhe Rinas. “Ne u çmallëm me të, pa e ditur se do të ishte hera e fundit që e shihnim”,-tregon xhaxhai i tij. Pas misionit të parë në Mosul, gjatë vitit 2003, Gentian Marku do të rikthehej në Irak, në qershor të vitit 2004. “Që prej kësaj kohe, Genti u vendos në Falluxha, së bashku me ushtarët e tjerë amerikanë. Gjatë kësaj kohe ai ka biseduar shpesh me ne dhe prindërit, por nuk tregonte asgjë për luftimet. Na thoshte gjithnjë se ishte mirë me shëndet”,-shton Ndrekë Marku. Ai tregon se Gentiani kishte lidhje shumë të ngushtë me motrën e vet, Anën, të cilës i tregonte gjithçka. “Fillimisht nuk donim ta besonim lajmin e vdekjes së tij, kur na mori në telefon Zefi. Por lufta këtë punë ka”,-përfundon me lot në sy, Ndrekë Marku.

01/12/2004
KATEGORIA: Kronikë nga Tirana

http://www.shekulli.com.al/index.ph...35&PHPSESSID=a16d0539cd7e29bf01c2b5f6314cd770

Wer soll dann die Kamelscheisse von der Autobahn Bagdad-Basra wegraeumen...???

Partibrejker schrieb:

Wer soll dann die Kamelscheisse von der Autobahn Bagdad-Basra wegraeumen...???

Wegräumen?

Kosovo ist schon von Dreck aufgeräumt!

Ich freue mich schon auf Weihnachten , da hengen wir neben Kristbaumkugel auf paar fette serbische Spannferkel auf .

Das freud einen riesig!

Zurück
Oben