Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Auch ein Albaner unter den Toten

• Ersteller Ersteller Bloody
  • Erstellt am Erstellt am
dieser mistkerl hatte auch einen drang danach gezielt frauen zutöten, verletzes ego vielleicht?

Në mesin e nxënësve të vrarë në Gjermani është edhe një shqiptar nga Kosova
shkolla_albertvile_170X130.gif
Në mesin e nëntë nxënësve të vrarë dje në shkollën Albertville të Vinnendenitndodeht, në Gjermani, është edhe një nxënës shqiptar nga Kosova. Lajmi është konfirmuar për Radio Kosovën nga drejtorja e Policisë gjermane, Renate Roesch. Ndërkohë ministri i Brendshëm i Baden-Württembergut, Heribert Rech, ka thënë se deri tani nuk ka të dhëna të mjaftueshme për të zbuluar motivet e kryerjes së sulmit. “Po, mund të konfirmoj se në mesin e nxënëseve të vrarë dje në shkollën Albertville të Vinendenit është edhe nxënësi shqiptar nga Kosova, i cili ashtu si nxënësit tjerë, ishte i moshës 14 deri në 15 vjeç”, ka deklaruar për Radio Kosovën drejtorja e policisë Renate Rosch, nga Weblinggeni

Zyrtarja e policisë gjermane nuk deshi të jepte informacione tjera më të hollësishme për shkak të hetimeve që po zhvillohen. Dje, siç dihet, një 17 vjeçar i veshur në të zeza ka hapur zjarr në ish shkollën e tij, me ç’ras ka vrarë së paku 16 persona, përpara se policia ta qëllonte për vdekje. Në mesin e viktimave, sipas burimeve policore, janë 9 nxënës, tre mësues dhe tre kalimtarë.
Policia ende nuk ka zbuluar motive që çuan 17 vjeçarin Tim K. të kryente këtë krim. Sidoqoftë Gjermania është tronditur nga ky krim.

“Ashtu si çdokush tjetër në Gjermani jam e shtangur nga ajo çfarë ndodhi në shkollën Albertville të Vinendenit. Është e paimagjinueshme se brenda pak sekondash nxënës dhe mësues u vranë dhe kalimtarë të rastit humbën jetën si pasojë e një krimi të tmerrshëm", tha kancelarja gjermane Angela Merkel. /Fadil Gashi/

--------------------------------------------------------------------

Auch ein Albaner ist unter den Toten im Falle des Amoklaufes in Winnenden
das heisst das es in der zukunft 100albaner weniger geben wird

I jepet lamtumira e fundit nxënësit Ibrahim Halilaj

Më vjen vështir të gjej fjalë për të thënë diçka. Një djalë i ri që ka shkuar në Gjemani për të pas një të ardhme më të mirë dhe për të punuar për të ardhmen e tij, në mesin ku jeta vazhdon më së miri, ai është marr nga jeta, tha ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Stein Bach, me rastin e varrimit të nxënësit Ibrahim Halilaj.

Agjencia e Pavarur e Lajmeve- Kosova Press

Zurück
Oben