Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bilić: Rakitić će igrati za Hrvatsku već 22. kolovoza protiv BiH!

• Ersteller Ersteller cro_Kralj_Zvonimir
  • Erstellt am Erstellt am
C

cro_Kralj_Zvonimir

Guest
spacer.gif
arrow_001.gif
Sport
arrow_001.gif
Nogomet
spacer.gif
23.06.2007 22:10
spacer.gif
ODLUKA Mladi nogometaš sinoć odlučio da će igrati za Hrvatsku Bilić: Rakitić će igrati za Hrvatsku već 22. kolovoza protiv BiH! Autor Robert JUNACI
nog-bila-txt.jpg
Bilić i Rakitić

Ivan Rakitić sinoć je odlučio igrati za Hrvatsku! Tu je vijest jučer javio izbornik naše reprezentacije Slaven Bilić koji je dugo u konaktu s mladim nogometašem, od prije tri dana članom Schalkea. - Sinoć smo se ponovo čuli, kako smo se i dogovorili, te mi je rekao za tu svoju odluku, koju smo dugo čekali - potvrdio je Bilić. Mladi će nogometaš tako iz Rusanove vrlo brzo dobiti poziv. - Pozvat ću ga već za našu prvu utakmicu, za susret s reprezentacijom BiH u Sarajevu - kazao je Bilić, pa bi tako Rakitić debitirati u kockastom dresu mogao već 22. kolovoza.
Bilić nije bio iznenađen što se Rakitić odlučio za vatrene. - Dečku nije bilo lako odlučiti se, no moj je dojam stalno bio da će se odlučiti za Hrvatsku. Tako mi se činilo nakon našeg razgovora u Baselu, tako sam osjećao. Imao sam i neke druge naznake da će odluka biti takva, ali to nisam želio dijeliti s javnosti. Trebalo je biti strpljiv - prisnažio je zadovoljni Bilić.
- Kako ne bih bio zadovoljan, svi smo to željeli. Puno je toga napravio i naš savez, zahvalio bih Vlatku Markoviću i Zorislavu Srebriću koji su tu akciju stalno podržavali i imali dovoljno strpljenja - dodao je izbornik.
Bilić je prenio i Rakitićevo raspoloženje, to samo dokazuje koliko mladom igraču nije bilo lako odlučiti se između Švicarske i Hrvatske. - Odluka je bila teška, cijeli sam život u Švicarskoj i osjećao sam pripadnost toj zemlji, želio sam vratiti dio onoga što je u mene uloženo. Ali, srce mi je kucalo za Hrvatsku i zapravo pravih dvojba s te strane nisam ni imao. No, sve te okolnosti koje su me vezale uz Švicarsku odgađale su moju odluku.
Ali, sad sam sretan iako znam da u Hrvatskoj neću imati nikave povlastice. Znam da dolazim u odličnu momčad, ali vjerujem u sebe, vjerujem da ću se izboriti za mjesto u momčadi - govorio je Rakitić izborniku Slavenu Biliću. A koje je to mjesto, Bilić zasad nije želio govoriti. - Pustite sad to, polako, glavno da je Rakitić s nama, to je ono što smo svi željeli i čekali.

http://www.vecernji.hr/newsroom/sports/football/1004804/index.do

Zurück
Oben