Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bosnien Sport Thread

Armsn

Balkan Islamic Army
Titel ist Programm.

1175105_521781367905572_997350302_n.jpg

Na današnji dan, prije 92 godine, osnovan je najtrofejniji klub u BiH, te bivši prvak Jugoslavije, FK Željezničar.

Klub je 'rođen' 1920. godine na inicijativu željezničkog radnika Dimitrija Dimitrijevića, koji uz Stjepana Katalinića formira odbor, nakon čega se formirala i prva uprava kluba. Kao i što sam naziv kaže, klub je dobio naziv po sarajevskoj Željeznici, čiji su radnici dali veliki doprinos, dok se na prvom grbu nalazila lokomotiva.

Sretan rođendan, ŽELJO!

U Vogošći kamenovan autobus sa navijačima Borca

Nekoliko osoba večeras je u sarajevskom naselju Vogošća kamenovalo autobus sa navijačima Fudbalskog kluba Borac, prilikom čega je jedan navijač banjalučkog tima lakše povrijeđen, a dva prozorska stakla na vozilu su razbijena, izjavio je portparol MUP-a sarajevskog kantona Irfan Nefić.

http://m.klix.ba/vijesti/crna-hronika/u-vogosci-kamenovan-autobus-sa-navijacima-borca/130925135

Navijači Sarajeva prekinuli utakmicu: Meč protiv Borca neće biti nastavljen

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Utakmica je prekinuta u 70. minuti pri rezultatu 0:0 kada je, nakon bakljade na sjevernoj tribini, manja grupa navijača Sarajeva krenula ka terenu i južnoj tribini na kojoj se nalazilo 50-ak navijača Borca.

http://m.klix.ba/sport/nogomet/incident-na-kosevu-navijaci-sarajeva-prekinuli-utakmicu/130925120

Anhänge

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Ich werde das nie verstehen, warum Bullen einen so kaputt treten und alles. Ich meine der Typ von Horde Zla hat gegen alle Regeln verstoßen, ja, er kriegt sein Fett weg vor Gericht, hat fast alles falsch gemacht, was man falsch machen kann. Aber der ist null aggressiv, deckt sich direkt mit den Armen überm Gesicht und die treten so auf den ein. Dabei hat er ja noch nicht mal irgendnen Bullen angegriffen.

Ich glaube dieses deeskalierende Eingreifen existiert gar nicht.

Zurück
Oben