Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Crvena Zvezda Novosti

29.07.2004. NOVI IGRAC NA MARAKANI

Novi igrač Crvene zvezde postao je Nebojša Joksimović.

Dosadašnji fudbaler Radničkog iz Obrenovca je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Joksimović ima 22 godine i igra na poziciji štopera. Svojevremeno je bio član omladinske reprezentacije naše zemlje.

Odlaskom Milivoja Vitakića ukazala se ptreba za angažovanjem još jednog defanzivca pa je procenjeno da Joksimović može uspešno da odgovori na postavljene zadatke.

30.07.2004.
POSLE JANG BOJSA - PSV

Ukoliko eliminiše Jang Bojs, Crvena zvezda će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv holandskog vicešampiona PSV-a iz Ajndhovena.

Prvi meč bi se igrao u Beogradu, 11. avgusta, a revanš dve nedelje kasnije u Holandiji.

PSV je prošle sezone zauzeo drugo mesto u šampionatu Holandije sa učinkom od 23 pobede, pet nerešenih ishoda i šest poraza. Za šampionom Ajaksom je zaostao pet bodova.

Ekipa je ove sezone znatno drugačija u odnosu na prethodnu jer su klub napustili gotovo svi vodeći igrači. Svoje utakmice PSV igra na staionu Filips aarena, kapaciteta 33.500 mesta. Klupska boja je takođe crveno-bela.

03.08.2004.

03.08.2004. NOVI SKOK NA LISTI IFFHS

Crvena zvezda je napredovala na julskoj rang listi najboljih svetskih klubova koju pravi Međunarodno udruženje za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS).

Naš klub trenutno zauzima 55. mesto sa 142 boda što je za osam pozicija bolji plasman u odnosu na prošli mesec. Iza Crvene zvezde na ovoj listi su i klubovi poput Ajaksa, Glazgov Rendžersa, Olimpijakosa, Dinama iz Kijeva itd.

U konkurenciji evropskih klubova, Crvena zvezda je na 43. mestu.

FC RED STAR NEWS / FK CRVENA ZVEZDA NEWS

Тадеу потписао на четири године
21.06.2006

Представљено друго појачање

Као што је јуче било најављено, Црвену звезду је у среду појачао бразилски фудбалер Ели Тадеу Бравим Рангел који је потписао четворогодишњи уговор.

Биографија

Рођен: 12.08.1982
Место рођења: Рио де Жанеиро
Националност: Бразил
Висина: 171 цм
Тежина: 66 кг
Позиција у тиму: нападач (дешњак)

Каријера:

1995-2002 Васко да Гама (дебитовао за први тим 1999. године)
2003-2004 Оларија
2005 Васко да Гама
2006 Бараунас
Члан репрезентације Бразила до 17 и 20 година (28 наступа)

IMG_4605brazilac.jpg

Небојша Лековић, генерални секретар ФК Црвена звезда, изјавио је приликом потписивања уговора са новим играчем:

"Велико нам је задовољство што данас можемо да вам представимо још једно појачање Црвене звезде. Довођењем Елија Тадеуа настављамо да стварамо тим који ће покушати да оствари пласман у Лигу шампиона и настави доминацију на домаћој сцени. У питању је изузетно брз играч који користи обе ноге, одличан у контроли лопте и завршници. Ели Тадеу ће се одмах прикључити екипи, а ми ћемо наставити да радимо на довођењу играча који ће свој квалитетеом појачати конкуренцију у тиму. Црвена звезда жели да остане неприкосновена на домаћој сцени и коначно уђе у Лигу шампиона што је жеља свих у клубу и наравно наших навијача".

IMG_4654brazilac.jpg

Ели Тадеу ће појачати конкуренцију у нападу, а први утисци су му добри.

"Осећам се јако добро. Све оно што су ми причали о Црвеној звезди се испоставило као тачно. Дошао сам у велики клуб који је освајач дупле круне. Надам се да ћу доказати свој квалитет у Црвеној звезди и помоћи да екипа настави да побеђује у свим такмичењима. Срећан сам и сада је моменат да преузмем одговорност како би сви били задовољни, нарочито навијалчи и челници клуба", каже Тадеу и наставља:

"Из Европе сам имао неколико понуда, али углавниом мањих тимова. Међутим по завршетку овесезонског шампионата у Бразилу било је врло конкретних понуда познатих домаћих екипа. О Србији сам доста тога лепог чуо првенствено од Дејана Петковића са којим сам играо у Васко да Гами. Пришао ми је о менталитету људи и вашој храни. Знам да се у вашој лиги игра другачије него у Бразилу. Много је више заступљенија контакт игра".

Иако реалтивно млад и широј јавности недовољно познат, Тадеу има солидно искуство.

"Имао сам среће да играм у тако великом тиму као што је Васко да Гама. Наступао сам у Купу Либертадорес био првак Бразила са Васком и у регионалном првенству. Бразил напредује по плану на СП, али не игра како сам очекивао. Међутим очекујем да моја репрезентаиција из меча у меч буде све боља и наравно да одбрани титулу првака света".

Ели Тадеу оставио је одличан први утисак посебно међу фоторепортeрима који су прокоментарисали да Бразилац можда неће бити најбољи играч Звезде, али је свавкако играч са најлепшим осмехом.

Против Корка или Омоније
23.06.2006

Реванш у Београду

Противник Црвене звезде у другом колу квалификација за Лигу шампиона биће победник дуела између шампиона Ирске, Корк Ситија, и шампиона Кипра, Аполона.. Први меч Црвена звезда игра 25. јула у гостима, док је ревванш недељу дана касније у Београду.

Ускоро ћете моћи да сазнате више детаља о потенцијалним противницима Црвене звезде, као и изјаве тренера, играча и руководства клуба.

Корк Сити је прошле године тек други пут у својој историји постао шампион Републике Ирске, док је национални куп освајао само једном. Боје клуба су зелена и бела, а своје мечеве игра на стадиону Тарнерс Крос чији је капацитет око 8000 места.

Аполону из Лимасола је последња титула била трећа у клупској историји, док су национални куп освајали у пет наврата. Клуб је основан 1954. године, клупска боја је бела, а стадион је Цириас капацитета 14.400 места. У својим редовима ова екипа чак 12 страних фудбалера.

Zvezda spielt in der 2ten Runde der Champions League quali gegen Cork City (Irl) oder Appolon Nikosia (Cyp)

zvezda...pffffffff.....ausgenommen 1991 waren sie stark. sehr stark sogar....aber sonst viel bla bla und sonst nix.

nema nista bez partizana :mrgreen: :mrgreen:

Zurück
Oben