FC RED STAR NEWS / FK CRVENA ZVEZDA NEWS
Тадеу потписао на четири године
21.06.2006
Представљено друго појачање
Као што је јуче било најављено, Црвену звезду је у среду појачао бразилски фудбалер Ели Тадеу Бравим Рангел који је потписао четворогодишњи уговор.
Биографија
Рођен: 12.08.1982
Место рођења: Рио де Жанеиро
Националност: Бразил
Висина: 171 цм
Тежина: 66 кг
Позиција у тиму: нападач (дешњак)
Каријера:
1995-2002 Васко да Гама (дебитовао за први тим 1999. године)
2003-2004 Оларија
2005 Васко да Гама
2006 Бараунас
Члан репрезентације Бразила до 17 и 20 година (28 наступа)
Небојша Лековић, генерални секретар ФК Црвена звезда, изјавио је приликом потписивања уговора са новим играчем:
"Велико нам је задовољство што данас можемо да вам представимо још једно појачање Црвене звезде. Довођењем Елија Тадеуа настављамо да стварамо тим који ће покушати да оствари пласман у Лигу шампиона и настави доминацију на домаћој сцени. У питању је изузетно брз играч који користи обе ноге, одличан у контроли лопте и завршници. Ели Тадеу ће се одмах прикључити екипи, а ми ћемо наставити да радимо на довођењу играча који ће свој квалитетеом појачати конкуренцију у тиму. Црвена звезда жели да остане неприкосновена на домаћој сцени и коначно уђе у Лигу шампиона што је жеља свих у клубу и наравно наших навијача".
Ели Тадеу ће појачати конкуренцију у нападу, а први утисци су му добри.
"Осећам се јако добро. Све оно што су ми причали о Црвеној звезди се испоставило као тачно. Дошао сам у велики клуб који је освајач дупле круне. Надам се да ћу доказати свој квалитет у Црвеној звезди и помоћи да екипа настави да побеђује у свим такмичењима. Срећан сам и сада је моменат да преузмем одговорност како би сви били задовољни, нарочито навијалчи и челници клуба", каже Тадеу и наставља:
"Из Европе сам имао неколико понуда, али углавниом мањих тимова. Међутим по завршетку овесезонског шампионата у Бразилу било је врло конкретних понуда познатих домаћих екипа. О Србији сам доста тога лепог чуо првенствено од Дејана Петковића са којим сам играо у Васко да Гами. Пришао ми је о менталитету људи и вашој храни. Знам да се у вашој лиги игра другачије него у Бразилу. Много је више заступљенија контакт игра".
Иако реалтивно млад и широј јавности недовољно познат, Тадеу има солидно искуство.
"Имао сам среће да играм у тако великом тиму као што је Васко да Гама. Наступао сам у Купу Либертадорес био првак Бразила са Васком и у регионалном првенству. Бразил напредује по плану на СП, али не игра како сам очекивао. Међутим очекујем да моја репрезентаиција из меча у меч буде све боља и наравно да одбрани титулу првака света".
Ели Тадеу оставио је одличан први утисак посебно међу фоторепортeрима који су прокоментарисали да Бразилац можда неће бити најбољи играч Звезде, али је свавкако играч са најлепшим осмехом.