Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Daviscup - Kroatien im Halbfinale

• Ersteller Ersteller Grasdackel
  • Erstellt am Erstellt am
TENNIS: Kroatien wirft die USA raus 12.7.2009 19:07

In Abwesenheit von Wimbledon-Finalist Andy Roddick sind die USA im Daviscup ausgeschieden. James Blake verlor auch das dritte Einzel gegen Kroatiens Marin Cilic und ermöglichte dem Heimteam den entscheidenden dritten Punkt. Im Halbfinal trifft Kroatien auf Tschechien. Das fünfte Spiel in der Begegnung mit Argentinien musste entscheiden. Dieses gewann Radek Stepanek gegen Juan Monaco in drei Sätzen. Noch nicht bekannt ist der HalbfinalGegner der überraschenden Israeli. Auch zwischen Spanien und Deutschland muss das letzte Spiel entscheiden.

HRVATSKA U POLUFINALU DAVISOVOG KUPA

Čilić: Igrao sam kao u transu, jurišamo na finale!

Kakav trijumf! Hrvatska će po drugi put u povijesti igrati u polufinalu Svjetske skupine Davisova kupa. Ključni je poen našoj vrsti, drugi ovog vikenda, donio Marin Čilić.

Autor: Mario Kuss
13.07.2009 08:41
zadnja izmjena: 13.07.2009 10:44

get_slika_varijacija.php
Marin Čilić slavi pobjedu nad Blakeom (Foto: Igor Kralj/24sata)

Prvi hrvatski reket odigrao je jučer u velikom stilu - James Blake, koji je svladao Marina u dva prethodna susreta ne izgubivši niti seta (Bangkok 2006., Australian Open 2008.), ovog puta nije imao nikakvih rješenja za nadahnutog Međugorca.
Bilo je 6:3, 6:3, 4:6, 6:2 za Marina. Unatoč tome što je priču mogao lako završiti u tri seta (Marin je kod vodstva od 4:3 u trećem setu propustio realizirati pet break-lopti koje bi ga dovele do servisa za pobjedu), dojma smo da je američka klupa vrlo brzo postala svjesna da Blake u ovom dvoboju nije imao nikakvih izgleda i da će družina Patricka McEnroea po treći uzastopni put (Zagreb 2003., Carson 2005.) doživjeti poraz od hrvatskih tenisača.
- Igrao sam kao u transu, ovo je moj najbolji meč za reprezentaciju. U Davisovu kupu ima i niz sitnica koje stavljaju pritisak na tvoja leđa. Ja sam to iskusio u petak kada sam uz dosta lošiju igru ipak nekako pronašao put do pobjede.
- Protiv Blakea mi je bilo 50 posto lakše igrati, igrao sam konstantno dobro sva četiri seta. Malo sam sve zakomplicirao u tom trećem setu, no u četvrtom sam setu ponovo odigrao na najvišoj razini - kaže Marin i nastavlja:
- Cijeli sam meč stalno pritiskao, bio na pragu toga da ga breaknem u svakom gemu. Nažalost, ne može u cijelom meču biti ‘kako Bog zapovijeda’, uvijek se dogode trenuci u kojima pada koncentracija. Inače, jako sam zadovoljan kako sam vraćao servis, istrčavao lopte.
- Osjećao sam se fizički jako dobro, naporan meč u petak nije na meni ostavio traga.
Slabiji postotak prvog servisa?
- Na treninzima ide super, no u mečevima želim jače puknuti servis i onda ga ne kontroliram najbolje. No, to je sigurno dio moje igre na kojem radim i želim ga poboljšati kako bih se u budućnosti mogao nositi i s najboljima - rekao je Marin.
Poreč se tako drugi put zaredom (Čile) pokazao kao sretno mjesto za našu Davis cup reprezentaciju koja će od 18. do 20. rujna po treći put zaredom u 2009. ponovo igrati na domaćem terenu, ovog puta će veliku završnicu tražiti protiv Češke.
- Bit će to još jedan veliki spektakl, ponovno kod kuće. Češka ima odličnu reprezentaciju koju predvode Tomas Berdych i Radek Štepanek. Njih dvojica čine i odličan par. Igrao sam jednom protiv Štepaneka, pobijedio sam ga ove godine na zemlji Roland Garrosa.
- Imao sam osjećaj da mu bolje leže brže podloge. S Berdychom nisam igrao, no Karlo mi kaže da ga redovito pobjeđuje. U svakom slučaju, Češka je daleko bolji izbor od Argentine jer bismo u tom slučaju morali na jako teško gostovanje. Mislim da smo u prednosti. Moramo dobro razmisliti na kojoj će se podlozi igrati, svakako moramo gledati svoje prednosti - smatra Čilić i zaključuje:
- Naravno, treba vidjeti što će se do tada dogoditi, kakva će biti situacija s Marijom (Ančić nap.a.). S njim, Karlom i sa mnom imamo trojicu podjednakih igrača što je velika stvar za reprezentaciju.
Ljubičić?
- Ljubo se oprostio od reprezentacije, to je njegova odluka koju poštujem, znam da nastupi u Davisovu kupu oduzimaju jako puno energije i nakon toga je potreban regeneracija od sedam do 10 dana. Svi bismo željeli da se vrati u sastav, no nisam siguran da će se predomisliti...

Wir sind halt die besten

Die haben in Porec gespielt wo ich jeden Sommer bin, wieso haben die so früh angefangen ich hätte gerne zugeschaut -.-

ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Also wär ich jetzt Kroate, dann würd ich mich ja aufregen. Aber so.....
Aber da muss ich dir leider wieder Recht geben, lieber cigo;-)
danke kiko,zweimal innerhalb weniger minuten von dir recht bekommen:thumbright:

menschen können sich doch ändern;):toothy2:

Zurück
Oben