Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Dejan Savicevic

Vodka_i_Džin

Ultra-Poster
..ZA "GAZETU DELO SPORT" O REPREZENTACIJI

Mala je i mlada ali je naša, crnogorska

Povodom debija crnogorske reprezentacije na međunarodnoj sceni Dejan Savićević dao je opširan intervju italijanskom sportskom listu "Gazeta delo sport".
Savićević je govorio o svojoj sadašnjoj funkciji, mogućnostima reprezentacije, ali i prošlim vremenima...
ą Kakva je reprezentacija?
- Mala i mlada. Ali je naša, crnogorska. Polako, radimo jedno po jedno, a onda ćemo se posvetiti snu - prvenstvu svijeta.
ą Možete li se kvalifikovati?
- Počinjemo od 2008. godine, sa posljednjeg mjesta, ali sa puno ponosa. Na plasmanu ćemo raditi, raditi i raditi.
ą Jeste li razmišljali da se vratite trenerskom poslu?
- Nekoliko puta, ali sada me ne interesuje. Mnogo stresa, mnogo glava koje treba "sastaviti".
ą Vi ste, ipak, bili fudbalski genije...
- Igrao sam, zabavljao se, pobjeđivao, ali mučio se sa mnogo povreda. U Italiji sam mogao mnogo više da pružim, ali mišići nijesu mogli više. U svakom slučaju, od fudbala sam dobio mnogo više nego što sam mu dao.
ą Mnogi "rosoneri" su postali treneri. Donadoni i Van Basten, su selektori. Iznenađen?
- Ne. Bili su odlični igrači, odlični su i treneri. Kao Rajkard u Barseloni i Anćeloti u Milanu. Mada, moj Milan stoji loše, izgubio je derbi sa Interom.
ą Gledao si samo derbi?
- Ne, pratim sve utakmice. To je ekipa mog srca, koju ne mogu da zaboravim. Imaju poteškoća, ali dobro guraju u Ligi šampiona. Pobijedićemo Bajern.
ą Ako bude Roma u polufinalu?
- Ne opterećuje me to. Ne bih volio da se sretnemo sa Mančesterom, mnogo su jaka ekipa. Kristijano Ronaldo je sjajan, možda trenutno najbolji u Evropi.
ą Još neko uz njega?
- Ibrahimović. Liči mi na Van Bastena. Marko je, doduše, bio bolji strijelac.
ą Kome biste dali "Zlatnu loptu"?
- Polovinu Kristijanu, polovinu Ibrahimoviću.
ą Ali, samo jedan je dobija.
- Onda Kristijano. Igra Ligu šampiona, a to je jako važna stvar. Kada sam osvojio Kup šampiona sa Zvezdom, mislio sam da je "Zlatna lopta" moja. Bio sam drugi, Papen prvi. Mislim da je dobio, jer je bio Francuz.

Zurück
Oben