Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Djole Majstore! :-)))

Zurich

Der Lustmolch
Info: http://de.wikipedia.org/wiki/%C4%90or%C4%91e_Bala%C5%A1evi%C4%87

Ich liebe all seine Lieder! Seine politische Einstellung einfach hammer! Wenn alle so wie er gewesen wären, gäbe es keinen Krieg in Jugoslawien.
Ich sag da nur "Djole Majstore" und "Djole for President!" :mrgreen:

Meine Lieblings-Songs von Ihm (Top 5):

1.) Putuj Evropo (Krivi smo mi)
2.) Dobro vece moj Zagrebe
3.) Racunajte na nas
4.) Samo da rate nebude
5.) Jebi te se devedesete

Aber sein bekanntester Song ist: Devojka sa cardas nogama

Paar Videos:

Putuj Evorpo: http://www.youtube.com/watch?v=kkYlNBgYo9U

Dobro vece moj Zagrebe: http://www.youtube.com/watch?v=bH_U4xGzPdk
(Am Konzert in Zagreb riefen über 10'000 Fans "Zagreb te voli!!!!")

SlobodaNE: http://www.youtube.com/watch?v=QXV9n8D6dSs&mode=related&search=
(Das Lied fängt bisschen später an. Doch die Kommentare und Geschichten vor dem Song sind einfach der Hammer!!! Hört es euch an!)

Svirajte mi jesen stize, dunjo moja: http://www.youtube.com/watch?v=8CFAS6DlgdY

Texte (Ausschnitte aus Liedern):

Racunajte na nas:

U ime svih nas iz pedeset i neke
za zakletvu Titu ja spevo sam stih
ne spominjem prošlost ni bitke daleke
jer rođen sam tek posle njih
Al život pred nama još bitaka skriva
i preti nam preti ko duboki vir
ja znam da nas čeka još sto ofanziva
jer moramo čuvati mir
računajte na nas
sumnjaju neki da nosi nas pogrešan tok
jer slušamo ploče i sviramo rock
al negde u nama je bitaka plam
i kažem vam šta dobro znam
računajte na nas
u nama je sudbina budućih dana
i neki se možda i plaše za nju
kroz vene nam protiče krv partizana
i znamo zašto smo tu
računajte na nas...

Dobro vece moj Zagrebe:

Dobro vece moj Zagrebe
Mislio sam mnogo na tebe
Dok sam sviro po budzacima
Braci narodnjacima...
Ko ce da me ugosti
Sad kad nisam bas u milosti
Sami smo u nasoj magiji
E, moji Zagiji...

Zuletzt bearbeitet:
Thompson, Baja Mali Knindza,... und ähnliche Sänger sollten sich von Djole "ein Stück abschneiden"!!!

Sto se tice njegove muzike, nevolim je slusati ... al svakom po svoje ...

A sad o njegovom tipu ..

On je jedan licemer i prodana dusa da je to nevjerovatno ..
Sjecam se njegove izjave kad je reko bio da nece pjevati u Banja Luci dok se ne vrate svi Muslimani, a sto nije reko da nece zapjevati u Sarajevu i Zagrebu dok se i tamo ne vrate svi Srbi ? I jos im je tamo u Sarajevu na koncertu nabacio "Gde ste zemljaci " !!!

Sto se tice njegove muzike, nevolim je slusati ... al svakom po svoje ...

A sad o njegovom tipu ..

On je jedan licemer i prodana dusa da je to nevjerovatno ..
Sjecam se njegove izjave kad je reko bio da nece pjevati u Banja Luci dok se ne vrate svi Muslimani, a sto nije reko da nece zapjevati u Sarajevu i Zagrebu dok se i tamo ne vrate svi Srbi ? I jos im je tamo u Sarajevu na koncertu nabacio "Gde ste zemljaci " !!!

Nije on prodata dusa, nego covijek sto ima dusu!!!!!
I pogotovo, nije Nacionalista!

Sam je jednom bio rekao: Srbi me vole, Cetnici me mrze!

Nije on prodata dusa, nego covijek sto ima dusu!!!!!
I pogotovo, nije Nacionalista!

Sam je jednom bio rekao: Srbi me vole, Cetnici me mrze!

Na koncertu u Sarajevu on se poklonio Aliji i izvinuo ... kako on moze imati dusu i klanjati se Aliji ? Ko njemu daje pravo da se izvini u ime srpskoga naroda ? Kako ga nije sramota zrtava ? Alija doveo BiH do pogibije i on se njemu klanje ... daj to su price za djecu ...

Na koncertu u Sarajevu on se poklonio Aliji i izvinuo ... kako on moze imati dusu i klanjati se Aliji ? Ko njemu daje pravo da se izvini u ime srpskoga naroda ? Kako ga nije sramota zrtava ? Alija doveo BiH do pogibije i on se njemu klanje ... daj to su price za djecu ...

Slusaj... Covijek se trudi da dovede mir u Regiji bisve Jugoslavije. Pravi koncerte sirom bivse Jugoslavije i daje ljudima svoju poruku i nada se da ce i drugi pjevaci to za njim raditi. Covijek pruza ruku za pomirenje. Ako je to nesto lose onda sam ja majmun.

U svojoj misiji (i kao Srbin) se naravno u prvoj liniji obraca Hrvatima i Bosnjacima. Sve tri nacije su isto pravili zlocine i isto patili. I niko nece da prizna svoju krivicu i samo pokazuje prstom na druge i svi su nacionalisti zato sto su i drugi. I... i dalje vlada mrznja (manje vise). On je to vidio i hoce da ljudima pomogne da se oslobode toga i da zaborave (i ako je tesko).

Kada cijela arena i preko 10'000 ljudi u Zagrebu vice "Djole, Zagreb te voli!". Da si malo objektivan, skontao bi koliko je to fino i koliko to mnogo znaci!!!

Slusaj... Covijek se trudi da dovede mir u Regiji bisve Jugoslavije. Pravi koncerte sirom bivse Jugoslavije i daje ljudima svoju poruku i nada se da ce i drugi pjevaci to za njim raditi. Covijek pruza ruku za pomirenje. Ako je to nesto lose onda sam ja majmun.

U svojoj misiji (i kao Srbin) se naravno u prvoj liniji obraca Hrvatima i Bosnjacima. Sve tri nacije su isto pravili zlocine i isto patili. I niko nece da prizna svoju krivicu i samo pokazuje prstom na druge i svi su nacionalisti zato sto su i drugi. I... i dalje vlada mrznja (manje vise). On je to vidio i hoce da ljudima pomogne da se oslobode toga i da zaborave (i ako je tesko).

Kada cijela arena i preko 10'000 ljudi u Zagrebu vice "Djole, Zagreb te voli!". Da si malo objektivan, skontao bi koliko je to fino i koliko to mnogo znaci!!!

On je pravi "suncokret"

- Prvo je pjevao nasem pokojnom "drugu" Brozu, hajd nema veze ... tada su svi manje vise pjevali takve pjesme ... Zdravko Colic, Neda Ukraden itd.
- Krajem 80 ih, pa cak 89 je hvalio Slobodana Milosevica do neba
- Kasnije se klanjao DOS-u & Stambolicu
- Pa opet kasnije je drzao razne koncerte Bosnjacima po Sarajevu
- U Zagrebu takodjer drzo koncerte i pricao svasta o Srbima (razumje se sve najgore)

Taj Balasevic se proveo u JNA ko niko drugi ... dok su drugi gradeci mostove i puteve po SFRJ smrzavali on je tamburao majorima i pukovnicima ... imao dozvolu za izlazak 24 sata ... odsustvo, vikendi itd. ...

Kratko i jasno : LOVAC NA NOVAC !!!

(Kommen wir wieder zurück auf Deutsch...)

1.) Hast du irgendwelche Quellen dafür?
2.) Dass er von Slobo gut geredet hat, könnte vielleicht sein, weil Slobo früher ein Kommunist war. Aber bestimmt nicht Ende der 80er. Das kann ich mir nicht vorstellen und es ergibt auch keinen Sinn. Wieso sollte er dann die Lieder "SlobodaNE" und "Jebite se devedesete" geschriben haben? Ich denke nicht, dass er Schitzophren ist.
3.) Ich hab niergendwo gehört, dass er schlecht über die Serben geredet hat. - Aber das ist Intepretationssache. Wenn er sich für Srebrenica entschuldigt und um Vergebung bittet, dann kann das einen nationalistischen Serben schon aus der Fassung bringen.

Es gibt leider in allen 3 Bevölkerungsgruppen Menschen mit fanatischem und radikal-rechtem Denken. Leider haben sie die "Magie" immer mehr Menschen in ihrem Bann zu ziehen und für ihre Sache zu gewinnen.

Leider sind wir Jugos leichtgläubig und ein leicht-manipulierbares Volk.

Zurück
Oben