G
Guest
Guest
Plavi su u finalu prvenstva savladali Hrvatsku rezultatom 13:11 (2:1, 3:4, 5:4, 3:2). Selekcija SCG imala je prednost tokom čitavog meča, ali je tek sredinom treće četvrtine stigla do dva gola prednosti (9:7). U finišu su naši igrači kontrolisali rezultat i stigli do još jednog trofeja za naš vaterpolo ovog leta.
"Utakmica u kojoj taktika nije postojala. Finale ima poseban značaj za ove igrače, koji su dali sve od sebe. Pobedili su dobru ekipu Hrvatske željom i voljom, pokazali smo da škola vaterpola u SCG postoji i stvara igrače, što nam je i cilj," kaže selektor Nenad Vasilevski. "Bilo je onih koji su se više istakli, ali su zlato osvojili svi. Čestitam i onim igračima, koji su prošli pripreme s nama, od samog početka učestvovali u priči koja je trajala dva i po meseca i završila se na najbolji način. Hvala saradnicima Kontiću i Dopsaju, koji su me pratili od početka, kao i svim članovima ekspedicije na čelu s Igorom Milanovićem i Nenadom Manojlovićem."
"Ovo je jedna od naših najslabijih utakmica u odbrani, primili smo mnogo golova. Ta rezultatska klackalica trajala je gotovo ceo meč. Na kraju smo se nekako odvojili. Imali smo više želje i srca i mislim da je to presudilo pobednika u ovoj itakmici. Čestitam svim mojim saigračima," rekao je kapiten Filip Filipović.
Za najkorisnijeg igrača turnira izabran je kapiten "plavih" Filip Filipović, a najbolji golman kontinentalnog šampionata je Marko Draksimović.
tooooooooo !