Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Finska: Karate reprezentacija BiH viceprvak svijeta

Dobojlija

Ultra-Poster
Finska: Karate reprezentacija BiH viceprvak svijeta
Na 18. svjetskom prvenstvu u karateu, koje se održava u finskom gradu Tampereu, seniorska reprezentacija BiH osvojila je drugo mjesto, što je njen najveći uspjeh do sada.
"U petak poslijepodne u finalu BiH je poražena od Španije s 3:0, a do titule vicešampiona, pobijeđene su reprezentacije Katara, Bocvane, Italije, Rusije i Velike Britanije", rekao je za FENU selektor reprezentacije Suad Ćupina.

Titulu vicešampiona osvojili su Admir Ćupina, Admir Zukan, Amel Kalušić, Adnan Hadžić, Alen Kupusović, Kenan Alikadić i Oliver Mandarić. Reprezentacija je do sada na evropskim prvenstvima osvajala dva zlata, tri srebra i tri bronze, a ovo je njen najveći uspjeh do sada.

"U toku sljedeća dva dana, subotu i nedjelju, na programu su pojedinačne borbe, tako da Alikadić, Cakić, Musić, Kupuljak i ostali, imaju šansu da za BiH osvoje još po neku medalju, a očekujemo, najmanje jedno zlato", rekao je selektor Ćupina.

volim te BiH

http://www.sarajevo-x.com/clanak/061014005

Dobojlija schrieb:
rake17 schrieb:
Dobojlija schrieb:
nece Fudbal hoce Karate :)

wenigstens etwas :wink:

jebiga vizeweltmeister ist mehr als nur wenigstens etwas :)

Znam, to jest. Ali kad nemozem u fudbalu barem onda to, na to sam mislio. Karate je nam mozda najuspjesniji sport, sjedeca odbojka isto tako, mozda i sah. Kosarka njekako moze proci. Rukomet, hmm tu negjde sredina a ovo sve drugo nula...

al haj nadajmo se da cemo jednog dana dozvjeti da bosna negdje bude prva, evo sad smo zamalo... :wink: :)

PHOTO%204.jpg

Dobojlija schrieb:
nas sta sam procito da su oni pederi prodali 3 utakmice izgleda da je zbog tog i dokurcilo barbi

jbg znas kako je kad se boris za reprezentaciju a vamo ti govna sve usrase i na kraju sve dzabe, kein wunder dass er weg gegangen ist

Dobojlija schrieb:
vidjeces bice bolje i u fudbalu samo polahke dok otjeramo ona govna

ako bog da, danas gledam na hayatu intervju sa pasalicem na centralnom. pa nikad nisam vidjao nakog nepismenog covjeka da moze voditi reprezentaciju kao njega 8O :?

Zurück
Oben