E
Emir
Guest
Euforija oko Halida Bešlića se ne stišava. Nešto više od godinu nakon saobraćajne nesreće kralj narodne muzike traženiji je i popularniji nego ikad. Gdje god da pjeva - u BiH, Hrvatskoj, Evropi - ili se jednostavno samo pojavi, Halid izaziva oduševljenje i - jednom riječju - haos! Stoga i ne čudi što i Beograd želi konačno ugostiti bh. muzičku legendu, gdje 20 godina nije održao koncert.
Malo mira
Pred koncert u Ljubuškom 5. aprila vlada veliko zanimanje i u tom dijelu Hercegovine. Halid kaže da ga te vijesti veoma raduju, ali istovremeno, u pauzi između dva koncerta, pokušava naći malo mira za sebe.
- Isključio sam se. Previše je poziva - kaže Halid na početku razgovora.
Vi stalno govorite kako hoćete da se povučete i odmorite, a ne da Vam se.
- Ne da se. Šta ja znam zbog čega je to tako. Kada sam rekao da hoću da smanjim s pjevanjem, ljudi su mislili da se skroz povlačim, pa kao da su se prepali. A ja hoću samo malo ''normalnije'' da živim.
Kako izdržite toliki pritisak i pozive?
- Bog mi dao da imam tu širinu u sebi, ali ne može čovjek uvijek.
Ni nakon saobraćajne nesreće niste dahnuli dušom kako treba, brzo ste krenuli s nastupima.
- Možda je to bolje za mene, kad skontam. Živim životom kojim sam navikao, ušao sam u tempo i to je to. Možda da odahnem, da bi mi to falilo, možda bih došao u psihičku krizu. Možda, ne znam.
Šta je s Vašim beogradskim koncertom? Dugo Vas zovu, da li ćete ići tamo?
- Hoću, ići ću. Samo ne znam tačno koji datum, ali Beograd će se raditi sto posto. Razmišljam o tome.
Dakle, procijenili ste da je vrijeme sazrelo?
- Tako je. Koncert će, akobogda, biti ove godine. "Miljacka" je megahit u Beogradu.
Pa, sve su Vaše pjesme hitovi u Beogradu!
- Nisu. "Čardak" i "Dvadesete" nisu, ali jeste "Miljacka". E, sad će i "Čardak" biti hit, jer se snima spot.
Arena najpogodnija
Ko će Vam organizirati koncert u Beogradu?
- Imaju tri-četiri ekipe, pa ću se odlučiti.
Koji će to prostor biti?
- Arena. Mislim da je ta dvorana najpogodnija.
U pripremi novi album
Šta je s Vašim novim albumom?
- Sprema se. Sve to ide u paketu s koncertima.
DNEVNIAVAZ.BA - Dogadjaji - Halid Be?li?: Sazrelo je vrijeme i za koncert u Beogradu
Malo mira
Pred koncert u Ljubuškom 5. aprila vlada veliko zanimanje i u tom dijelu Hercegovine. Halid kaže da ga te vijesti veoma raduju, ali istovremeno, u pauzi između dva koncerta, pokušava naći malo mira za sebe.
- Isključio sam se. Previše je poziva - kaže Halid na početku razgovora.
Vi stalno govorite kako hoćete da se povučete i odmorite, a ne da Vam se.
- Ne da se. Šta ja znam zbog čega je to tako. Kada sam rekao da hoću da smanjim s pjevanjem, ljudi su mislili da se skroz povlačim, pa kao da su se prepali. A ja hoću samo malo ''normalnije'' da živim.
Kako izdržite toliki pritisak i pozive?
- Bog mi dao da imam tu širinu u sebi, ali ne može čovjek uvijek.
Ni nakon saobraćajne nesreće niste dahnuli dušom kako treba, brzo ste krenuli s nastupima.
- Možda je to bolje za mene, kad skontam. Živim životom kojim sam navikao, ušao sam u tempo i to je to. Možda da odahnem, da bi mi to falilo, možda bih došao u psihičku krizu. Možda, ne znam.
Šta je s Vašim beogradskim koncertom? Dugo Vas zovu, da li ćete ići tamo?
- Hoću, ići ću. Samo ne znam tačno koji datum, ali Beograd će se raditi sto posto. Razmišljam o tome.
Dakle, procijenili ste da je vrijeme sazrelo?
- Tako je. Koncert će, akobogda, biti ove godine. "Miljacka" je megahit u Beogradu.
Pa, sve su Vaše pjesme hitovi u Beogradu!
- Nisu. "Čardak" i "Dvadesete" nisu, ali jeste "Miljacka". E, sad će i "Čardak" biti hit, jer se snima spot.
Arena najpogodnija
Ko će Vam organizirati koncert u Beogradu?
- Imaju tri-četiri ekipe, pa ću se odlučiti.
Koji će to prostor biti?
- Arena. Mislim da je ta dvorana najpogodnija.
U pripremi novi album
Šta je s Vašim novim albumom?
- Sprema se. Sve to ide u paketu s koncertima.
DNEVNIAVAZ.BA - Dogadjaji - Halid Be?li?: Sazrelo je vrijeme i za koncert u Beogradu