Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Halid Bešlić: Sazrelo je vrijeme i za koncert u Beogradu

E

Emir

Guest
Euforija oko Halida Bešlića se ne stišava. Nešto više od godinu nakon saobraćajne nesreće kralj narodne muzike traženiji je i popularniji nego ikad. Gdje god da pjeva - u BiH, Hrvatskoj, Evropi - ili se jednostavno samo pojavi, Halid izaziva oduševljenje i - jednom riječju - haos! Stoga i ne čudi što i Beograd želi konačno ugostiti bh. muzičku legendu, gdje 20 godina nije održao koncert.

Malo mira

Pred koncert u Ljubuškom 5. aprila vlada veliko zanimanje i u tom dijelu Hercegovine. Halid kaže da ga te vijesti veoma raduju, ali istovremeno, u pauzi između dva koncerta, pokušava naći malo mira za sebe.

- Isključio sam se. Previše je poziva - kaže Halid na početku razgovora.

Vi stalno govorite kako hoćete da se povučete i odmorite, a ne da Vam se.

- Ne da se. Šta ja znam zbog čega je to tako. Kada sam rekao da hoću da smanjim s pjevanjem, ljudi su mislili da se skroz povlačim, pa kao da su se prepali. A ja hoću samo malo ''normalnije'' da živim.

Kako izdržite toliki pritisak i pozive?

- Bog mi dao da imam tu širinu u sebi, ali ne može čovjek uvijek.

Ni nakon saobraćajne nesreće niste dahnuli dušom kako treba, brzo ste krenuli s nastupima.

- Možda je to bolje za mene, kad skontam. Živim životom kojim sam navikao, ušao sam u tempo i to je to. Možda da odahnem, da bi mi to falilo, možda bih došao u psihičku krizu. Možda, ne znam.

Šta je s Vašim beogradskim koncertom? Dugo Vas zovu, da li ćete ići tamo?

- Hoću, ići ću. Samo ne znam tačno koji datum, ali Beograd će se raditi sto posto. Razmišljam o tome.

Dakle, procijenili ste da je vrijeme sazrelo?

- Tako je. Koncert će, akobogda, biti ove godine. "Miljacka" je megahit u Beogradu.

Pa, sve su Vaše pjesme hitovi u Beogradu!

- Nisu. "Čardak" i "Dvadesete" nisu, ali jeste "Miljacka". E, sad će i "Čardak" biti hit, jer se snima spot.

Arena najpogodnija

Ko će Vam organizirati koncert u Beogradu?

- Imaju tri-četiri ekipe, pa ću se odlučiti.

Koji će to prostor biti?

- Arena. Mislim da je ta dvorana najpogodnija.

U pripremi novi album

Šta je s Vašim novim albumom?

- Sprema se. Sve to ide u paketu s koncertima.

DNEVNIAVAZ.BA - Dogadjaji - Halid Be?li?: Sazrelo je vrijeme i za koncert u Beogradu

Miljacka wird in letzter Zeit oft gesungen. Sogar mal die von Colonia, die Indira Vladic Mujkic hat es gesungen. Und viele andere Sänger aus Grand Production singen es bei ihren kleinen Auftritten...von Konzerten können wir nicht sprechen.

Zurück
Oben