Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Ilic wechselt zu Galatasaray

Monte-Grobar

Spitzen-Poster
Posle osam godina igranja za naš voljeni Partizan, uz šestomesečnu pauzu dok je pomagao španskoj Selti, u srcima pravih Grobara, još uvek naš kapiten Saša Ilić, otputovao je za Holandiju, gde je na pripremama njegov novi klub, turski Galatasaraj.

Koje god da ste turske novine otvorili ovog vikenda, u njima ste ugledali fotografije našeg Saše. Veliki naslovi, koji ujedno znače i velika očekivanja, ispratili su njegov transfer u najstariji i najtrofejniji (ali ne i najpopularniji, kao navijačica Fenerbahčea moram da ispravim Vojinu grešku) turski klub. Od Saše i njegovih saigrača očekuje se da u novoj sezoni na stadion Ali Sami Yen vrate trofej prvaka Turske i opet zabeleže vidan rezultat u Kupu UEFA. Galatasaraj, koji je sezonu 2004/2005 završio na trećem mestu (posle Fenerbahčea i Trabzonspora), već je drugi put ostao bez šanse da se izbori za igranje u Ligi prvaka. Treći promašaj im navijači (fanatični kao svi turski navijači) neće lako oprostiti. Koliko god smo kao navijači Partizana kritični, a ponekad i zapravo bezobrazni, kada naši ljubimci ne postižu željene rezultate, Saša će tek u turskom fudbalu videti sta znači da je pobeda moranje. Ali zato u naredne tri godine nikada neće igrati pred praznim ili polupraznim tribinama. Turci dolaze na stadione i fanatično bodre. A najviše vole igrače koji igraju sa tim istim fanatizmom, zato ne moramo da se bojimo za našeg Sašu, on če brzo postati njihov miljenik.

Ukoliko želite da vidite šta o nekom igraču misle navijači, najbolje vam je da posetite njihove navijačke sajtove. Tako sam se i ja uputila na forume Galatasaraja. U poslednjim danima na njima je otvoreno bezbroj tema vezanih za našeg Sašu, ali u svim diskutuju o jednom pitanju. Da li Saša može da postane novi Hadži? Kad god u Galatasaraj dolazi igrač sredine terena, to se pitanje postavlja. Međutim, većina uvek misli da je to nemoguće. To je razumljivo. I mi da danas za nekog igrača ne bismo mogli da kažemo »biće bolji od našeg Saše, naše legende«, jer naš nam je Saša najbolji. Ali su svakako navijači Galatasaraja svesni da je njihov klub angažovao izvanrednog igrača i od njega očekuju odlične igre.

Navijači još čekaju da Sašu vide na delu, oni koji su imali prilike da ga gledaju, ovih dana su dobili puno mesta u turskim novinama. Svakako je najbitnije šta o svom novom igraču misli trener Gerec. »Saša će u Galatasaraju odigrati bitnu ulogu. Verujem da će u našem klubu biti veoma uspešan. Da ne verujem u njega, nikada ne bih molio upravu Galatasaraja da ga angažuje.«

Mišljenje o Saši izneo je i Stjepan Tomas, nekadašnji igrač Fenerbahčea, a sada Galatasaraja. "Ilića veoma dobro poznajem. Igrao sam protiv njega. On je veoma talentovan i sposoban igrač i teško ga je zaustaviti. Sa njim ćemo biti puno jači. Ovaj transfer je svima nama ulio novog optimizma.«

Turski novinari su o Saši ispitivali i Radomira Antića. "Saša je bolji igrač od Fenerbahčeovog Aleksa de Souze. Saša zna sve što zna Aleks, ali je na terenu bolji, jer je borbeniji i brži. Galatasaraj je dobio odličnog igrača i navijači će biti oduševljeni.« Slično optimistično zvuči i Dževad Prekazi, koji ne vidi nijednu prepreku da se Saša ne bi dobro uklopio u Galatasaraju.

Želeći ekskluzivne izjave, Turci su nabavili i sve naše novine i prihvatili se prevođenja. Koliko su u tome bili (ne)uspešni govori i naslov »Tužniji sam nego nakon papine smrti.« Kako bi dokazali da je Nenad Bjeković jako žalio papu, a sada Sašu žali još vise, u novinama smo mogli da vidimo sken intervjua sa Bjekovićem, objavljenog u sportskom listu Ekipa. Naslov tog intervjua je naravno, za nas koji razumemo srpski, »Brže su izabrali papu nego predsednika Crvene zvezde«. Bjeković je, tvrde Turci, izjavio da je Sašinim odlaskom izgubio sina.

Dok je u najčitanijem turskom sportskom listu osvanuo naslov »Galatasaraj nam je ukrao Sašu«. Ove dramatične reči je, ako verujemo turskim novinarima, izjavio naš Bata Mirković. Koji tvrdi da je Srbija u petak izgubila svog najboljeg igrača, a Partizan igrača koji je najzaslužniji za njegove uspehe. Verovatno nije potrebno dodati da i Bata veruje u Sašu i uopšte ne sumnja da će u novom klubu biti uspešan.

Dok ovo čitate, Saša več uveliko trenira sa svojim novim saigračima. U dogovoru sa Vojom, moja malenkost će za vas pratiti Sašine igre u žuto-crvenom dresu i izveštavati vas o njegovim, svi verujemo, uspesima.

Ciao Ilic :(

Schwerer Verlust, aber hat trotzdem nicht viel für die neue Saison zu bedeuten.... Partizan wird eh Meister :D

ZA KRALJA I OTADZBINU!!!

Zurück
Oben