Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Imal' veceg hajvana?

Velija

Gesperrt
eh ovako, ja sinoc os’o iz bf-a i tamo vamo nema nista na tv-u a i bf pun siptara bio.. i haj meni naumpalo, da imam svabicu kod kuce koja netreba raditi u ponedeljak (kao danas). I ja hajvan nazovem hocul‘ joj doc, kaze ona hajde bas samt e htjela zvat.. i ja novcanik kljuc i mobitel u dzep i ajmo.. ima jedno kilometar i jos kojih metar pjeske do nje..
i ispred njene kuce ja se zamislio i zaboravio da ima, ma nije ni stepenica, nego kao neka plata, i natoj plati ima onaj tepih za obucu i ja hajvan tu zapnem i panem na ljevu ruku.. jebomajku reko ja sam je slomio.. i ja pozvonim kod cure, izadze otac… joj, kaze sta ti je, ma reko pao (mislim se „konju jedan“) kaze ne izgleda ti ruka dobro, kazem mu ja ma vidim hos me odvuc u bolnicu.. kaze on ma hocu nema problema… i on zove kcerku uze kljuceve i cojk me odvuce.. a ova cura mi se samo smije mislim se jadan ja kako da objasnim roditeljima :P ajd nema veze doktor kaze ako boli slobodno kazi, i ja digo drugu ruku, kaze on sta’je ma reko boli (mislim se «majmune jedan») kaze on ajd dobro, dade mi inekciju tuj u blizini sto mi je ruka kriva, i cojk lati za jedan dio ruke i povuce mi navan,i kaze sacete bolit, a meni samo suze sto mi ne poteku :(.. i haj on mi je ispravio ruku i stavio mi gips.. i mi se vozimo, kaze mi otac od cure hos da te vozim kuci, ja reko vozi ! kaze mi cura haj nemoj poslje ce te odvuc haj prvo malo kod mene da se ispricamo, a meni sve jasno!
I hajj dobro rekoh, dosli mi iz garaze odmah u keller i iz kellera direktno me vuce u sobu.. haj ok odoh ja sa njom.. i mi gore u sobi sjeo ja na krevet i ona pored mene i samo sutimo, rekoh joj ja, de stasi htjela kazat, pa da idem kuci.. kaze ona suti mali i podze ono.. hehe ljubit.. i haj mi smo to.. aja meraka, ja samo dignuo ruke a ona jasi, mislim se rekoh sto nebih jos poslje ovoga polomio i drugu ruku :D i haj mi smo zavrsili.. i rekoh ja daj mi kesu da stavim na gips da se mogu istusirati, nadze mi ona neku kesu al kaze da ona prvo posto treba osusit kosu itd. I haj ona osla, ja cekao, i ona izadje iz kupatila, i ja odoh, ko neki mangup s kesom na ruci samo sto sam uso, nisam imo vremena ni da zakljucam, meni se okliznu na nim plocicama.. ma kakve skije odoh velija reko u 3 picke materine i haj ja sam se nekako izborio kad ja pogleda, kako sam udario s ljevom nogom od kade .. tako i poplavilo.. nemogu da stanem na nogu, rekoh velija jadan si do kostiju.. ja zovnem curu i kazem joj pogledaj sta mi se desi.. ona zovnuh otca i otac (vec bilo 15 min. do jedan sat ujuto) kaza, treba opet u bolnicu neiigleda nikako dobro i haj osli’ mi tamo kaze onaj majmun jel boli i smije se ko neki sa sela. Ma rekoh sad noga boli (mislim «hjvanu jedan»). Sta bilo pita on?! ja mu isprica.. kaze on nema problema sacemo mi to i haj vamo haj tamo.. bänder angerissen moram sinu nosat mjesec dana..mislim se „ja postao pravih invalid“ i mi se vozimo pita me otac od cure i hos li sad kuci, kaze mi cura ne haj kod mene spavaj pa cete ujutro odvuc na bahnhof(posto trebam ic radit), reko ja, ne hvala zeno, ona tvoja kuca hoce da me polomi zivog.. vozite vi meine kuci gospodine leuzinger.. i tako me odvuce.. ja kuci.. mama iz sobe cujese kako svjetlo pali.. kaze ona meni dragi sine sta tebi bude.. reko mama, neidem vise iz ovog stana.. i ja joj isprica sve to, kaze mi mama: pa majmune dzes uva doba ic do cure .. bla bla i ja nisam sluso.. i kad je se malo smirila ja njoj, mama de mi nadz kesu da se istusiram.. gledah ona u mene, reko za gips da mi se ne smokri :D

i zato vas pitam, imal veceg hajvana od mene?

Zurück
Oben