Hercegovac
Pablo Emilio Escobar
Intervju Radomir Antić, selektor Srbije
Sa Matejom uopšte nisam razgovarao, ne znam na osnovu čega tvrdi da ću da ga pozovem u reprezentaciju. Niko ne može da mi nametne nijednog igrača, pa ni njega, jer ja biram tim i odgovaram za to
Selektor Srbije Radomir Antić tvrdi da napadača Pari Sen Žermena Mateju Kežmana nije pozvao u reprezentaciju, iako ovaj tvrdi suprotno! Iskusni stručnjak istakao je da uopšte nije razgovarao s Kežmanom, odnosno da mu ne pada na pamet da preko medija diskutuje s bilo kim. To praktično znači da ni na sledećem okupljanju u taboru „orlova" neće biti golgetera „svetaca".
S druge strane, Antić je istakao da će već za duele s Litvanijom (11. oktobar) i Austrijom (15. oktobar) u timu biti novih imena.
Mateja Kežman tvrdi da je razgovarao sa vama i da ste mu rekli da se vraća u nacionalni tim?
- Nije istina da sam pozvao Kežmana da se vrati u reprezentaciju. Nas dvojica uopšte nismo razgovarali! Ne znam šta je on rekao, ali znam da su, naročito u zemlji Srbiji, svi selektori. Međutim, moj posao je da sastavljam tim, za to sam plaćen i nosim punu odgovornost.
Plaši li vas činjenica da naši reprezentativci imaju sve manju minutažu u svojim klubovima, da je nekoliko njih povređeno i da mnogi nisu u formi?
- Nažalost, to je naša realnost. Ne želim o tome da pričam i da kukam, niti da stvaram bilo kakav alibi, jer nam za dve nedelje u goste dolazi Litvanija. Moramo da pridamo maksimalnu važnost tom meču i rivalu, koji je pobedama u prethodna dva kola zaslužio puni respekt. Moramo dobro da ih snimimo sa svih strana i shvatimo ozbiljno. Ta utakmica nam je izuzetno bitna i mogla bi da odredi naš dalji put u kvalifikacijama za SP. Posao čitavog stručnog štaba, pa ako hoćete i medija, biće da državni tim u što boljoj atmosferi dočeka tu utakmicu!
Da li ćemo tom prilikom u reprezentaciji videti neka nova lica?
- Biće novih igrača. Zadatak stručnog štaba je da prati nastupe fudbalera i da deluje u više pravaca. Naš cilj je da igru dovedemo do najvišeg mogućeg nivoa, kao i atmosferu u ekipi i odnos igrača prema dresu Srbije. U tom cilju ćemo verovatno angažovati neke nove fudbalere prilikom sledećeg okupljanja, ali ostalo im je još nekoliko utakmica da odigraju za svoje klubove i na nama je da izvagamo ko u ovom trenutku zaslužuje poziv.
Smatrate li da Gojko Kačar, koji je nastavio golgeterski niz u Herti, zaslužuje više prostora u A timu?
- Igru državnog tima želim da izgradim na mladim igračima, koji su stabilni, psihički spremni i igraju dobro u kontinuitetu. Zbog toga se iskreno nadam da će Kačar imati više mesta u ekipi. Radi se o izuzetnom igraču, koji ne samo da postiže golove za Hertu, nego igra sjajno na svojoj poziciji. Već sam rekao da ništa ne improvizujem, pa će tako i za njega važiti pravilo da se za mesto u timu izbori ponašanjem, radom na treningu i, konačno, na terenu, koji je najbolje merilo.
Sulejmani lakše povređen!
Koliko vas brine povreda Miralema Sulejmanija?
- Malopre sam dobio informaciju da njegova povreda nije toliko ozbiljna kao što se činilo u prvi mah. Zasad još ne znam da li će biti spreman za predstojeće utakmice s Litvanijom i Austrijom, zato je najbolje da ne dajemo ishitrene izjave.
Kezman kaze da su razgovarali ovaj kaze da nisu sta je ovo sada...