Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Ivan Karačić na treningu umro od akutnog i

Kozarčanin

Gesperrt
Tuga u NK Široki Brijeg: Ivan Karačić na treningu umro od akutnog infarkta srca!

Osamnaestogodišnji Ivan Karačić, junior NK Široki Brijeg i maturant Gimnazije u Širokom brijegu, umro je jučer nešto prije 12 sati tokom treninga na igralištu SRC "Josip Musa" - Mostarsko blato - potvrdio je klupski fizioterapeut Dragan Mijatović. Prema pretpostavkama ljekara, mladić je umro od akutnog infarkta srca!

"Seniorski i juniorski tim imali su trening na dva odvojena terena. Bio sam na seniorskom, kada sam čuo da me dozivaju. Otrčao sam i našao Ivana na zemlji. Kolabirao je, nije imao puls, nije disao... Brzo smo ga prebacili u svlačionicu i započeo sam reanimaciju. Nastavio sam sve do dolaska Hitne pomoći. Nažalost, bilo je uzalud", rekao je Mijatović.

Trener juniora Zoran Bubalo, zvani Trta, kaže da su imali uobičajeni trening.

"Ekipa je igrala na dva gola. Nisu bili pod velikim naporom. Karačić je iznenada pao... To se desilo dok kod njega nije bila lopta. Dakle, nije bio u duelu. Uzalud smo mu pokušavali pomoći", istakao je trener Bubalo.

Mijatović je rekao da je klupski ljekar dr. Vlatko Krešić u više navrata radio sistematske preglede Karačića i da nalazi nikada nisu pokazali da ima bilo kakvih zdravstvenih problema. Naprotiv, kaže Mijatović, imao je predispozicije velikog sportiste.

"Uvijek je išao korak ispred drugih. Mogao je najbrže trčati, najviše skočiti... Ne znamo kako se ovo dogodilo", naglasio je Mijatović. Ivan Karačić bio je najbolji strijelac juniorske ekipe. Pred njim je bila velika fudbalska karijera. Isto tako, bio je među najboljim maturantima u Gimnaziji. Ovo je drugi smrtni slučaj na treninzima mlađih kategorija fudbalera ovog kluba. Naime, prije par godina je od udara groma na treningu usmrćen dječak Josip Musa.

http://www.24sata.info/4768
-------------------------------------------------------------------

ziemlich schei.sse sowas. das man bei seinem grössten hobby sterben muss :(

Zurück
Oben