Du verwendest einen veralteten Browser. Es ist möglich, dass diese oder andere Websites nicht korrekt angezeigt werden. Du solltest ein Upgrade durchführen oder einen alternativen Browser verwenden.
Sjajna hrvatska pevačica Josipa Lisac će 28. oktobra nastupiti u beogradskom „Sava centru”, a 29. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a ukoliko ne želite da propustite njene koncerte, bolje da požurite jer ulaznice za oba nastupa su skoro rasprodate.
Rođena je u Berlinu, odrasla na otoku Hvaru, završila školu za Primjenjanu Umjetnost u Zagrebu. Više od pola veka živi u jednoj je od najharmoničnijih muzičko-ljubavnih zajednica sa prostora bivše Jugoslavije. Najelegantiji vokal Hrvatske, Gabi Novak, nastupa u pratnji Croatian All Star Jazz Ensemblea sa gostima, 29. oktobra u Domu Sindikata, na otvaranju 25. Beogradskog Jazz Festivala.
Nebrojeno puta je ispričala kako je nastupila sa Luisom Armstrongom za vreme njegove posete Zagrebu 1958.
"U ono vrijeme bilo je užasno puno poklonika jazz glazbe. Običaj nakon svakog koncerta jazz velikana, je bio da se održi jam session, gde se sviralo do tri, četiri ili pet sati jujutro. Nije bilo rastanka odmah nakon koncerta. Na takvom jednom sessionu sam prišla Armstrongu i čestitala mu na koncertu. Onda je neko rekao da ja dajem glas likovima na crtanom filmu, i sada pevam na ctanom filmu, a onda je on rekao „Hoćete sa mnom nešto otpjevati“ a ja sam rekla „Zašto ne!“. „A šta znate?“ a onda sam ja rekla evo možemo „Čaj za dvoje!, pa „Moonlight in Vermont“. On me je pratio i usput se ubacivao onako kako jo on to znao, pogotovo „Tee for two“ mu je dala i što se tiča teksta, šansu da tako igramo jedan mali duet."