Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Koshtunica bewaffnet im Kosovo?

Gentos

Gesperrt
Vojislav Kostunica, të dielën, hyri i armatosur dhe qëndroi në Kosovë. Ministri Bajram Rexhepi ka kërkuar nga EULEX’i t‘i ndalë njerëzit e armatosur, por kjo s’ka ndodhur. Ai thotë se ky Mision s’është i gatshëm të ndërhyjë në Veri, siç bën në pjesët e tjera të vendit. EULEX’i, ndonëse i vendosur në pikat kufitare në Veri, arsyetohet se kërkesën për Kostunicën e ka marrë pas hyrjes së tij në Kosovë.

Gazeta Express

Vojislav Kostunica, kam bewaffnet in den Kosovo und verweilte dort. Minister Bajram Rexhepi ersuchte einen Stop bei der EULEX - aber es geschah nichts.Er sagt, die Mission ist nicht bereit, in den Norden zu intervenieren, wie es in Teilen des Landes funktioniert. Obwohl die EULEX die Grenzübergänge im Norden kontrolliert. Den Antrag bei der EULEX, Kostunica erst nachdem er ins Kosovo hineinkam ersuchte.

by google translate

Zuletzt bearbeitet:
Kosovë në pjesët kërkesën për marrë pas e Kostunicën qëndruar Policia? :confused:

[h2]Koshtunica hyn pa leje në Kosovë [/h2]
Pas disa politikanëve serbë, të dielën, Mitrovicën dhe Zveçanim e ka vizituar edhe ish-kryeministri serb, Vojislav Koshtunica.Lideri i partisë DSS (Partia Demokratike Serbe) ka qëndruar në Kosovë pa marrë leje nga asnjë institucion i Kosovës. Ai ka vizituar disa vendbanime me shumicë serbe.
Ndërkaq, të hënën pritet të marrë pjesë në një miting parazgjedhor për partinë e tij, që garon në zgjedhjet për komunën e Mitrovicës, të organizuara nga shteti serb, e që pritet të mbahen më 30 maj.
Zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Arbër Beka ka thënë se Policia e Kosovës nuk ka qenë e informuar për këtë vizitë, të ndonjë delegacioni apo të ndonjë zyrtari nga Serbia.
"Ne kemi informacione se ai ka ardhur në Kosovë, por ka hyrë te porta 1, ku ne nuk kemi kompetenca", ka thënë ai, duke shtuar se kompetencat në portat 1 dhe 31 i ka EULEX i.

[h2]Koshtunica hyn pa leje në Kosovë [/h2]
Pas disa politikanëve serbë, të dielën, Mitrovicën dhe Zveçanim e ka vizituar edhe ish-kryeministri serb, Vojislav Koshtunica.Lideri i partisë DSS (Partia Demokratike Serbe) ka qëndruar në Kosovë pa marrë leje nga asnjë institucion i Kosovës. Ai ka vizituar disa vendbanime me shumicë serbe.
Ndërkaq, të hënën pritet të marrë pjesë në një miting parazgjedhor për partinë e tij, që garon në zgjedhjet për komunën e Mitrovicës, të organizuara nga shteti serb, e që pritet të mbahen më 30 maj.
Zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Arbër Beka ka thënë se Policia e Kosovës nuk ka qenë e informuar për këtë vizitë, të ndonjë delegacioni apo të ndonjë zyrtari nga Serbia.
"Ne kemi informacione se ai ka ardhur në Kosovë, por ka hyrë te porta 1, ku ne nuk kemi kompetenca", ka thënë ai, duke shtuar se kompetencat në portat 1 dhe 31 i ka EULEX i.

Damit bestätigt es, dass die EULEX die albanische Bevölkerung vor gewaltakten der serbischen Minderheit nicht schützen will.

Serben verlangen ethnische Säuberung von Albanern in Mitrovica

Bei den illegalen serbischen Wahlen im Norden des Kosovo - hat die Partei von Kostunica und Seselj in ihrem Wahlprogramm versprochen die Albaner aus der Stadt zu "vertreiben". Dies soll durch Kauf albanischer Häuser und anderen Besitztümer geschehen(offiziele Version).

MITROVICE- Spastrim etnik nga shqiptarët. Është ky premtimi elektoral që po bëjnë ish kryeministri serb Koshtunica dhe ish lideri radikal Sheshel të cilët kanë paralajmëruar se programi i tyre për qeverisjen e Mitrovicës nënkupton edhe blerjen e tokave të shqiptarëve në veri për të siguruar kontroll dhe ndikim të plotë serb në këtë pjesë të Kosovës.
Sipas mediave kosovare, spastrimi etnik i veriut të Kosovës është shndërruar në temën kryesore të zgjedhjeve lokale të Serbisë që do të mbahen këtë të dielë në Mitrovicë, edhe pse janë shpallur të jashtëligjshme nga qeveria e Kosovës ndërsa prania ndërkombëtare ka thënë se rezultatet e tyre nuk do të njihen.
Mediat në vend thonë se Koshtunica i bëri këto premtime gjatë takimeve zgjedhore që mbajti të dielën ndërsa Sheshel u ka dërguar një letër qytetarëve të Mitrovicës e cila thuhet të jetë shpërndarë nëpër qytet ditët e fundit.
Vec tyre në garën zgjedhore është edhe ish bashkëpunëtori i ngushtë i Sheshelit, tani një prej rivalëve më të mëdhenj të tij Nikolic me Partinë Progresive të Serbisë.
(e.n/News24/BalkanWeb)

Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben