Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Lov

Macak

Vino
Ima'l ovde ljubitelje lova / lovaca na forumu il samo klinaca Playstation generacije :cool:

Ako da, gdje lovite, sto lovite, u kojem LD/LU i koliko se dugo bavite lovom? Sta posjedujete od lovackog oruzja?

Moj brat i pola familije uvijek idu u lov i imaju lovacku dozvolu itd.
Kad sam ja bio jos mal iso sam uvijek djedom u lov u bosni,dobra vremena bila

Pa gdje to love u Bosni i sto?
Zasto ti ne polozis "zelenu maturu" tj. lovacki ispit?

U Krajini,imaju vikendicu u sumi pa tamo budu preko vikenda,lovu,rostiljaju,piju itd.Drugi Djed s kojim sam ja iso u lov to je oko Maglaja i Zavidovica bilo a tu niko vise nejde.
Ja zivim u Njemackoj,brat mi je vise puta nudijo a neznam jel to bas nesto za mene,nije lose po nekad,smiri i zaboravis dosta problema koje su u glavi, nekada mislim da polozim pa nekada mislim netreba mi,vidjecemo sta ce da bude,nisam jos odlucio

Kakve to ima veze gdje zivis? Zivim i radim isto u Njemackoja pa sam clan LD u Hrvatskoj i svaki mjesec idem u loviste. Treba imati samo volju...

Moj ujak u bosni ide redovito u lov i dobrovoljno cuva sumu (forster).
Nazalost, jos nisam imao cast da podjem sa njim, ali dogovorili smo se, da ce me jednom povesti i nadam se, da cu imati mogucnost da naucim loviti :D

Evo ovako :cool:

Ja lovim kod Zrinjske gore na Banovini u lovistu sa 16.000 ha, vecinom krupnu dviljac tj. divlju svinju i srnjaka/srne, ponekad i lisicu radi bjesnoce koja se pojavi svke godine. Moje loveiste je izuzetno bogato sa crno divljaci ili bolje reci, postala je opca katastrofa koliko ih ima, slicna situacija i sa srnecom divljaci. State u poljuprivredi su ogromne svake godine...
Posjedujem od lovackog oruzja:

Sauer 202 kalibar 30-06
Rottweil 500 Kaliber 12/72
HS 9 Kalibar 9 mm

Iduce godine mislim jos za pogon nabaviti poluautomat Sauer 303 isto u kalibru 30-06 i revolver Ruger 100 (357) za smilosni hitac.

Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben