Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Manipulationsskandal: Freiheit für die Manipulierer?

kewell

Spitzen-Poster
18.11.2011 14:00:00



Wenn der neue Gesetzesentwurf durchgeht, kann Aziz Yildirim schon bald wieder im Stadion sitzen und seinen Jungs beim Kicken zusehen



Istanbul. Seit knapp fünf Monaten wartet Aziz Yildirim auf das endgültige Urteil, doch ein neuer Gesetzesentwurf soll bald allen Festgenommenen des Manipulationsskandals die Freiheit schenken. Wird der Vereinspräsident von Fenerbahce zum Genclerbirligi-Auswärtsspiel auf der Tribüne sein?



Fußball und Politik Hand in Hand
Die Idee, das türkische Sportverbrechengesetz zu ändern, kam von der Vereinigung der Süper Lig-Klubs und wurde von den vier Parteien im türkischen Parlament positiv aufgenommen. Laut Sabah wird der Entwurf schon nächste Woche diskutiert und danach den Abgeordneten zur Wahl gestellt. Aufgrund der Einigung aller Parteien erwartet man, dass das Gesetz ohne weitere Schwierigkeiten verabschiedet werde.

Manipulierer schöpfen neue Hoffnung
Anfang Juli deckte die Istanbuler Polizei den Manipulationsskandal auf und führte viele Festnahmen durch. Jetzt können die mutmaßlichen Täter wieder Hoffnung schöpfen und auf ihre Entlassung warten. Neben Aziz Yildirim sind außerdem noch Serdal Adali (Klubmanager von Besiktas), Tayfur Havutcu (Trainer von Besiktas), Mecnun Odyakmaz (Vereinspräsident von Sivasspor), Bülent Uygun (Ex-Trainer von Eskisehirspor) und weitere Persönlichkeiten aus dem türkischen Fußball derzeit in Haft.

Eure Meinung: Ist der neue Gesetzesentwurf legitim?


Manipulationsskandal: Freiheit für die Manipulierer? - Aziz Yildirim bald auf freiem Fuß? - Goal.com
Das während einer laufenden Ermittlung,einer der wichtigsten Ermittlungen der Geschichte der Republik, ein Gesetz geändert wird, ist ein SKANDAL. :facepalm:



Galatasaray, Orduspor, Trabzonspor und Ankaragücu sind gegen die änderung des Sportgesetzes.
smiley_respekt_2.gif

Yasanın değişmesine ve yumuşatılıp şikecilere prim tanıyacak noktaya getirilmesine karşı çıkan kulüpler ise Galatasaray, Orduspor, Trabzonspor ve Ankaragücü oldu.

http://www.internetspor.com/spor/super-lig/sike-davetiyesi-yildirim-demirorenden-94322.html
''Şike yapanın yanına kar kalacak !''


(VIDEO) Geçtiğimiz günlerde Telegol'de de benzer açıklamaları olay yaratan Orduspor Başkanı Nedim Türkmen yasa değişikliğine karşı olduklarını yineledi; "şike yapan cezasını çeksin" dedi..
Çünkü, artık Türkiye'de futbolun konuşulmasını ve çirkin olayların konuşulmamasını istiyoruz. Mevcut yasa şu anda yeterli ve uygulanmaya devam etmelidir. Ancak, bazı kulüpler nedendir bilinmez, bu yasanın bazı maddelerinde esneklik yapılmasını istiyor. Bu bana göre kesinlikle yanlıştır. Çünkü, yasa maddelerindeki değişikliklerin ardından hapis cezaları ve küme düşme kalkıyor. Ondan sonra yapanın yanına kar kalacağı bir durum ortaya çıkıyor. Türkiye'de futbolun ne halde olduğunu herkes çok iyi biliyor. 'Bu mevcut yasanın bazı maddelerini değiştirelim' derken, Türk futbolunun 10 yılını tehlikeye atmış oluruz. Biz 'bugünü kurtaralım' diye yarınımızı düşünmemezlik yapmamalıyız. Biz futbol adamları olarak, artık futbolun güzelliklerinin ortaya çıkmasını sağlamalıyız. Şike ve futbolun kesinlikle yan yana durmasını engellemeliyiz. İşte bu sebeplerden dolayı, biz Orduspor Kulübü olarak, yasanın bazı maddelerindeki değişiklikleri onaylamıyoruz ve karşı çıkıyoruz. Benimle birlikte bazı kulüp başkanları da karşı çıktı. Sonucu bizler de merakla bekliyoruz.''

''ike yapann yanna kar kalacak !'' - Futbol - Ajansspor.com
Übersetzung:Wir wollen das Zukünftig über die Positiven Seiten des Türkischen Fusballs diskutiert werden und nicht über solche Dreckige Geschäfte (Manipulation). Die Aktuelle Gesetze sind in Ordnung daher sollten wir diese nicht ändern.
Manche Klubs wollen unverständlicher weise die Gesetze teilweise ändern, das ist falsch, den diese wollen die Haft und Zwangsabstieg strafen abschaffen. Jeder weiss in welcher Situation der türkische Fusball steckt. Wenn wir die Regel jetzt entschärfen gefährden wir die Zukunft des türkischen Fusballs. Nur um die Gegenwart zu retten, können wir nicht die Zukunft in gefahr bringen!
Wir müssen als Fusball Funktionäre die Schönheiten des Fusball hervorheben, und deshalb verhindern das dass Wort Manipulation nicht neben dem Fusball steht.
Manipulationsverdacht 03.07.2011 - Diskussionsrunde - Thema - Seite 629 - transfermarkt.at
Trabzonspor genel sekreteri Hasan Yener, yasa değişikliği isteyen kulüpleri sert bir dille eleştirdi: Bir yandan suçsuz olduklarını söylüyorlar, bir yandan yasanın değişmesini istiyorlar. Madem suçları yok, neden korkuyorlar?

Trabzonspor olarak kararlarının arkasında olduklarını ve yasanın yumuşatılmasıyla ilgili karara kesinlikle imza atmadıklarını ifade eden Yener,

"Biz hiçbir şeye imza atmadık. Bu konuda konuşulanlar tamamen dedikodudan ibarettir. Başkanımız Sadri Şener de yasanın değişmesine olumlu bakmıyor. Zaten bu nedenle Kulüpler Birliği'nin bu gündemle toplandığı gün, kendisi orada bulunmak istemedi"
diye konuştu.

http://www.internetspor.com/spor/super-lig/yasa-teklifine-trabzonspordan-sert-tepki-96748.html

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, 'Sporda Şiddet ve Şikenin Önlenmesine' dair çıkan yasanın değiştirilmek istenmesine ateş püskürdü.


ÖZGENÇ: Şike yapmak, teşvik vermek baklava çalmaktan daha mı az suçtur?



-PARTİLER NASIL ŞİKE YASASINDA HEMFİKİR?-
http://www.internetspor.com/spor/super-lig/sike-baklava-calmaktan-daha-mi-az-suc-102446.html
 
Zuletzt bearbeitet:
Manipulationsskandal: Gesetzesentwurf geht durch!

Die Rechtskommission des türkischen Parlaments hat den Gesetzesentwurf, der Yildirim & Co. auf freien Fuß setzen kann, unterschrieben und an die Großversammlung weitergeleitet.

Ankara. Durch eine Initiative von der Vereinigung der Süper Lig-Klubs wird nun in der Türkei das Sportverbrechengesetz geändert, welches die Vorgehensweise der Justiz bezüglich des Manipulationsskandals definitiv beeinträchtigen wird.


Die Zusammenarbeit von der Vereinigung der Süper Lig-Klubs und den vier Parteien im türkischen Parlament hat geklappt: Der Gesetzesentwurf wurde von der Rechtskommission geprüft und an die Großversammlung weitergeleitet. Es wird erwartet, dass in den nächsten Tagen das Gesetz verabschiedet wird. Wichtigster Punkt ist, dass die Betroffenen, darunter auch Aziz Yildirim, Vereinspräsident von Fenerbahce Istanbul, aus dem Gefängnis entlassen werden können und bis zum eigentlichen Gerichtsurteil zu ihrem Lebensalltag zurückkehren dürfen.


Manipulationsskandal in der Türkei: Gesetzesentwurf geht durch! - Goal.com
 
Adaletsiz komisyondan karar çıktı - Taraf - Istanbul - 23.11.2011

adaletsiz-komisyondan-karar-cikti_976_b.jpg
Sporda şike ve teşvik cezalarını azaltan kanun teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda değiştirilerek kabul edildi

Sporda şike ve teşvik cezalarını azaltan kanun teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda değiştirilerek kabul edildi. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifine göre, belirli bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişiye 5 yıldan 12 yıla kadar hapis yerine, “1 yıldan 3 yıla” kadar hapis cezası verilecek.

Teklifle; suçun federasyon veya spor kulüpleri ile spor alanında faaliyet gösteren tüzel kişilerin genel kurul ve yönetim kurulu başkan veya üyeleri, teknik veya idari yöneticileri ile kulüplerin ve sporcuların menajer veya temsilciliğini yapan kişiler tarafından işlenmesi halinde, ceza yarı oranında artırılacak.

Haber: Adaletsiz komisyondan karar kt - Taraf Gazetesi
 
Şamil Tayyar'dan Abdullah Gül'e mektup

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Gül'e tarihe geçecek bir mektup gönderdi.

esh_30827.jpg
27.11.2011 - 03:12​

esh_23579.jpg

Şike ve teşvik cezalarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili yasa Meclis'ten geçti ancak yürürlüğe girmesi için Cumhurbaşkanı Gül'ün onayını bekliyor.
"ÖZÜR DİLİYORUM"

Bu onay öncesinde Ak Parti milletvekili Şamil Tayyar bu yasa ile ilgili Cumhurbaşkanı Gül'e bir mektup gönderdi. Tayyar mektubunda AK Parti dahil tüm TBMM mensupları için oldukça sert satırlara yere vererek, "Meclis olarak spordaki Ergenekon'a, İstanbul dukalığına ve spor mafyasına yenik düştük. Bir milletvekili olarak tüm Türkiye'den özür diliyorum." dedi.

İşte Talat Atilla'nın Turktime'da yayınladığı, Cumhurbaşkanı Gül'e gönderilen o mektup;


Sayın Cumhurbaşkanım
Öncelikle sevgi ve saygılarımı sunarım.
Malum, TBMM Genel Kurulu'nda tüm partilerin desteğiyle, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da değişiklik yapıldı ve son söz olarak makamınıza gönderildi.
Açıkça belirtmeliyim ki, Meclis olarak spordaki Ergenekon'a, İstanbul dukalığına ve spor mafyasına yenik düştük. Bir milletvekili olarak tüm Türkiye'den özür diliyorum.
Yıllarca "maç oynanırken kural değiştirilmez" dedik, ama bu değişiklikle maç bitmeden kuralı değiştirmeye kalktık ve devam etmekte olan Şike Operasyonu'na müdahale ettik.
Hala yanlıştan dönmek için vakit var. Maçta 90 dakika bitti ama uzatmalar oynanıyor. Son dakikada vereceğiniz kararla sonucu değiştirebilirsiniz.
Bir milletvekili değil cumhurun ferdi olarak zatı-ı alinizden hukukun evrensel ilkeleri ve toplumun hassasiyetlerini dikkate alacağınız umuduyla yazıyorum.

Eğer bu kanun yürürlüğe girerse;

1-Şahsa özel ve örtülü af çıkarılmış olur, devam etmekte olan Şike Operasyonu akamete uğrar.
2-Spordaki şike eylemi organize suç kapsamından çıkartıldığı için bundan sonra spor mafyasıyla mücadele artık imkansız hale gelir.
Ayrıca, üzülerek belirtiyorum, kanundaki ceza oranları yeni düzenlemeyle komik seviyeye çekilirken, bu durumu kamufle etmek maksadıyla kamuoyunu aldatıcı bir yola başvuruldu. Cezaların ertelenmesi, paraya çevrilmesi veya hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasının söz konusu olamayacağına dair madde eklendi.
Hukuktan azıcık nasibini almış herkes bilir ki, sanıklar, suçun işlendiği tarihteki ceza hükümlerine göre yargılanırlar. Sanık, eğer ileride lehte düzenleme yapılırsa bundan yararlanır, aleyhteki düzenlemeden etkilenmez. O nedenle, Şike Operasyonu'nda tutuklanan şüpheliler, ceza indiriminden yararlanır ancak erteleme hükümlerinden etkilenmezler. Bu durumda şike şüphelileri, 2 yılın altında ceza alırsa bir gün bile cezaevine girmezler. Maalesef, yeni kanunu hararetle savunan spor lobisinin meclisteki temsilcileri, erteleme hükümlerini bir marifet gibi ballandırarak anlatıp kamuoyunu aldattılar.
Yeni Anayasa gibi en hayati konuda bir araya gelemediğimiz bir dönemde, şikeciler için jet hızıyla böyle bir kanunun çıkarılması kamu vicdanında derin yaralar açmıştır.
En hassas terazi olan vicdanınızın sesine uyacağınız umuduyla sevgi ve saygılarımı sunarım.
26 Kasım 2011.
Şamil TAYYAR
AK Parti Gaziantep Milletvekili
?amil Tayyar'dan Abdullah Gül'e mektup en son haber

'Yasayla ilgili rahatsızlığım var'

FUTBOL Giriş Saati : 01.12.2011 01.31 Güncelleme : 01.12.2011 01.31
önceki haber sonraki haber
Yeni Şiddet Yasası'nı henüz onaylamayan ve veto sinyali veren Cumhurbaşkanı Gül: "Açıkçası bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var. Çünkü altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi."

54660238998.jpg
TURKCELL Hayat Paylaşınca Güzel



Yeni Şiddet Yasası'nın Çankaya Köşkü'ndeki bekleyişi sürürken dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şike cezalarında indirim yapılmasını öngören yasayla ilgili rahatsızlığının bulunduğunu belirterek, "Altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gül, "Açıkçası bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var. Çünkü altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi" dedi. Yasanın ilk uygulanacağı dönemde değişikliğe uğramasının, yasanın dikkatli bir şekilde incelenmesini gerekliliğini gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı "Bunun için inceleniyor" diye konuştu. Yasaya meclisteki bütün partilerin destek verdiğini de ifade eden Gül, kararından önce yasayı incelettiğini söyledi.

VETO OLURSA SÜREÇ NASIL İŞLER?
bullet.jpg
Cumhurbaşkanı, yayınlanmasını uygun bulmadığı kanunları, bir daha görüşülmek üzere, TBMM'ye geri gönderir.
bullet.jpg
TBMM Başkanlığı, kanunu komisyona havale eder. Uygun bulunmayan maddeleri görüşülür.
bullet.jpg
TBMM Genel Kurulu, aksine karar alınmadıkça, komisyondan gelen kanunu 48 saat sonra görüşür.
bullet.jpg
TBMM sadece uygun bulunmayan maddeleri ya da yasanın tümünü görüşebilir.
bullet.jpg
TBMM, geri gönderilen kanunu aynen kabul ederse, kanun Cumhurbaşkanı'nca onaylanır ve yayımlanır.
bullet.jpg
Meclis, geri gönderilen kanunda yeni bir değişiklik yaparsa, Cumhurbaşkanı değiştirilen kanunu tekrar Meclise geri gönderebilir.

'ONURLU BİR İŞ DEĞİL'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yeni Şiddet Yasası'yla ilgili açıklamaları sonrası bir bomba demeç de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, Gül'ün açıklamaları için şunları söyledi: "Çok mutlu oldum. Yasa üzerinde değişiklik dile getirilirse, bunun çok yanlış olacağını söylemiştim. Kişiye özel bir yasa değişikliği anlamını taşıyan ve yürürlüğe girmesinden hemen 2 ay sonra değişiklik ihtiyacını ifade eden kişilerin, yanlış yaptıklarını söylemiştim. Ancak ne gariptir ki 4 siyasi partinin imzalarıyla bir kanun teklifi olarak geldi. Kendi sözlerimin ve tavrımın saygınlığını korumak için düşüncelerimi ifade ediyorum. Yeni yasa oluşturulması hoş olmamıştır, yakışık almamıştır, şık olmamıştır. Şu an tutuklu bulunanlar bu yasa ile çıkarsa bu onurlu bir iş olmayacaktır."
 
fenerbahce hat halt narrenfreiheit in der türkei,die können sich alles erlauben ohne dafür bestraft zu werden.einzig alleine die uefa hat sie aus der cl verbannt deswegen.
kein zwangsabstieg in die zweite liga
keine aberkennung der meisterschaft
keine geldstrafe
nichts rein garnichts haben sie für die betrügerei bekommen
ein armutzeugnis sowas :facepalm:
 
Staatspräsident Gül hat sein Veto eingelegt für das neue Gesetz, das die Strafen wegen Manipulation reduzieren sollte.:dance2::wav:




Şike yasasına Gül'den veto


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şike cezalarında indirim öngören Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'u TBMM'ye iade etti.

20:15 | 02 Aralık 2011
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şike cezalarında indirim öngören Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'u TBMM'ye iade etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yayımlanması uygun bulunmayan 6250 sayılı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun", bir kez daha görüşülmesi için, Anayasanın 89 ve 104 üncü maddeleri uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına geri gönderilmiştir.

http://spor.milliyet.com.tr/sike-yasasina-gul-den-veto/spor/spordetay/02.12.2011/1470384/default.htm
 

Türkei: Streit um Bestrafung von Wettbetrügern


Istanbul (dpa) - In der Türkei ist ein Streit um die Bestrafung von Fußball-Wettbetrügern entbrannt. Die Regierungspartei AKP und die zwei größten Oppositionsparteien CHP und MHP sind zu einem Machtkampf mit Staatspräsident Abdullah Gül bereit.




Gül hatte mit einem Veto verhindert, dass Betrüger künftig mit geringeren Strafen davonkommen können. Die Parteien wollten ein von Gül kritisiertes Gesetz dem Präsidenten unverändert neu vorlegen, berichteten türkische Medien. Dieses sieht vor, die mögliche Strafe von bis zu zwölf Jahren Haft auf maximal drei Jahre zu verringern.

Nach dem Betrugsskandal in der Süper Lig könnte das neue Gesetz mehr als 90 angeklagten Managern, Trainern und Spielern geringere Strafen ermöglichen. Gül hatte kritisiert, die Änderung des Gesetzes erwecke den Anschein, dass für die Betrugsskandale in der Süper Lig eine besondere Behandlung geplant sei.

Im türkischen Fußball sollen in der Vorsaison mindestens 19 Partien verschoben worden sein, darunter auch das wichtige Spiel von Fenerbahce Istanbul gegen Sivasspor, in dem Fenerbahce am letzten Spieltag den Titel holte. In den vergangenen Monaten nahm die Polizei mehr als 80 Manager, Spieler und Trainer verschiedener Clubs fest. Sie sollen den Ausgang etlicher Spiele mit großen Geldbeträgen manipuliert haben. Etwa 30 Beschuldigte wurden in Untersuchungshaft genommen, darunter auch Fenerbahce-Chef Aziz Yildirim.

Fußball: Türkei: Streit um Bestrafung von Wettbetrügern | ZEIT ONLINE

Türkei: Streit um Bestrafung von Wettbetrügern - GMX
 
Die hässliche Seite des türkischen Fußballs

Der Prozessauftakt im Betrugsskandal der Süper Lig stand erst wenige Stunden fest - dann verabschiedete das türkische Parlament ein Gesetz, das die Höchststrafe von Fußball-Wettbetrügern drastisch reduziert.

lg.php


Statt zwölf Jahren Gefängnis haben die Beschuldigten im schlimmsten Fall nur noch drei Jahre zu fürchten. Das Timing des Parlaments: Zufall oder Kalkül? Immerhin ist es jene Manipulationsaffäre, die die türkische erste Liga tief erschütterte. 93 Manager, Spieler und Trainer mehrerer Clubs müssen sich am 14. Februar im kommenden Jahr vor Gericht verantworten. Doch die Diskussion um die Bestrafung reißt nicht ab.



Staatspräsident Abdullah Gül habe einer entsprechenden Gesetzesänderung, die er zunächst mit einem Veto blockiert hatte, zugestimmt, berichtete die türkische Nachrichtenagentur Anadolu. In dem Manipulationsskandal in der Süper Lig wurden in der vergangenen Saison mindestens 19 Partien verschoben, darunter auch das wichtige Spiel von Fenerbahce Istanbul gegen Sivasspor, in dem Fenerbahce am letzten Spieltag den Titel holte.



Seit einiger Zeit ist ein Streit in der Türkei entbrannt, wie stark die Wettbetrüger bestraft werden sollen. Dem neuen Gesetz hatten vor allem die zwei größten Oppositionsparteien CHP und MHP zugestimmt. Als Grund für die Gesetzesänderung nennt der Moderator von Fernsehsportprogrammen, Bagis Erten, die «Angst vor Verlusten von Wählerstimmen». Fenerbahce könne nicht einfach ignoriert werden, sagt Erten der Nachrichtenagentur dpa.



Die Profi-Clubs hätten einen «großen Einfluss» auf die türkische Gesellschaft, sagt Erten weiter. «Wenn dieser Skandal kleinere Clubs betreffen würde, kann ich ihnen versichern, dass es keine Gesetzesänderung gegeben hätte», meint er. Vor allem sieht Erten mit Spannung einem Statement der Europäischen Fußball-Union UEFA zur Bestrafung in der Betrugsaffäre entgegen: «Die Position der UEFA wird die Zukunft des türkischen Fußballs bestimmen.»

Die hässliche Seite des türkischen Fußballs | FTD.de
Türkische Politik hilft mutmaßlichen Fußball-Betrügern

Acht Verdächtige auf freien Fuß gesetzt - Spekulation über Strafen der UEFA - 13.12. 16:05 Uhr

Istanbul - Fast schien es, als habe Tayfur Havutcu einen wichtigen Pokal gewonnen. Aus dem geöffneten Sonnendach seines Wagens heraus grüßte der Trainer des Istanbuler Traditionclubs Besiktas die jubelnden Fans, die den Wagen umringten. Doch Havutcus Erfolg bestand nicht in sportlichen Höchstleistungen: Gefeiert wurde die Entlassung des Trainers aus der Untersuchungshaft.



Havutcu gehört zu den Beschuldigten im größten Bestechungsskandal, den der türkische Fußball je erlebt hat. Dass er auf freiem Fuß ist, hat er den Politikern in Ankara zu verdanken, die aus Furcht vor dem Zorn der Fans per Gesetzesänderung die Strafen für Manipulationen im Sport drastisch gesenkt haben.

Wie Havutcu wurden noch sieben weitere Funktionäre nach mehreren Monaten U-Haft freigelassen. Sie zählen zu den insgesamt 93 Angeklagten, die nach Ermittlungen der Staatsanwaltschaft in der vergangenen Saison mit der Zahlung oder Annahme von Bestechungsgeldern die Ergebnisse von Spielen in den höchsten Klassen manipuliert haben. Einer der Hauptbeschuldigten ist Aziz Yildirim, der Präsident des amtierenden Meisters Fenerbhace Istanbul. Yildirim hat für Fenerbahce den Titel in der vergangenen Spielzeit regelrecht gekauft, ist die Anklage sicher. Der Prozess beginnt im Februar.

Anders als Havutcu bleibt Yildirim in Haft, doch auch er kann auf Milde hoffen. Die Staatsanwälte haben nicht weniger als 147 Jahre Haft für ihn gefordert, aber ein eilig geändertes Gesetz könnte nach Berechnungen des Abgeordneten Samil Tayyar die Strafe auf drei Jahre absenken. Tayyar, ein Parlamentarier der Regierungspartei AKP, ist der schärfste Kritiker der kürzlich beschlossenen Strafmilderung für die mutmaßlichen Fußball-Schummler. Er wirft seiner eigenen Regierung vor, aus Furcht vor den mehreren Millionen Fenerbahce- und Besiktas-Fans und unter dem Eindruck von mächtigen Freunden von Yildirim gehandelt zu haben.

Nicht nur Tayyar kritisiert die Änderung. Staatspräsident Abdullah Gül legte sein Veto gegen die Neuregelung ein, wurde vom Parlament in einer zweiten Beschlussfassung aber überstimmt. Nun wird Gül das Gesetz aller Voraussicht nach in Kraft setzten. Tayyar beklagt, es handele sich um eine Regelung, die einzig und allein dem Zweck diene, Yildirim möglichst bald die Freiheit zu bringen.




Doch auch das reicht den betroffenen Clubs offenbar noch nicht: Sie wollen jetzt auch verhindern, dass schuldige Vereine mit Zwangsabstieg bestraft werden. Vereinsvertreter argumentieren, es dürfe nicht angehen, dass die Clubs für die Vergehen einzelner Funktionäre bestraft würden. Sie verweisen unter anderem auf die Attraktivität von Vereinen wie Fenerbahce: Würde der Meister in eine untere Liga verbannt, entstünde dem türkischen Fußball-Oberhaus, der "Süper-Lig", ein erheblicher wirtschaftlicher Schaden wegen fallender Fernseh-Quoten und leerer Stadien. Erst vor wenigen Tagen forderte Fenerbahce deshalb vom türkischen Fußball-Verband, auf das Instrument des Zwangsabstiegs zu verzichten.


Während Politik und Vereine in der Türkei versuchen, einer konsequenten Aufarbeitung des Bestechungsskandals aus dem Weg zu gehen, zeichnet sich nach Meinung einiger Beobachter ein Einfreifen der UEFA ab. Anders als die türkischen Funktionäre hat der europäische Verband kein Interesse daran, den Skandal unter den Teppich zu kehren.

Es sei deshalb zu erwarten, dass die UEFA von den Türken verlangen werde, die acht in der Anklageschrift als verdächtig aufgeführte Vereine umgehend zu bestrafen, schrieb der Kolumnist Ayhan Aktar in der Zeitung "Taraf". Diese Strafe könnte zum Beispiel in einem Zwangsabstieg bestehen. Sollte sich die Türkei weigern, drohe der Ausschluss der türkischen Nationalmannschaft von Europameisterschaften. Gegenüber der UEFA sitze die Türkei am kürzeren Hebel, schrieb Aktar: "Machen wir uns nichts vor: Wie dieses Spiel ausgehen wird, ist schon jetzt klar."

Türkische Politik hilft mutmaßlichen Fußball-Betrügern - Aktüel - nordbayern.de
Kulüpler Birliği toplantısında talimattaki değişiklik masaya yatırıldı. Fenerbahçe'nin "küme düşme kaldırılsın" teklifi Beşiktaş cephesinden de destek buldu.
Küme dü
Nihat Özdemir (Vize Präsident von Fenerbahce) bei der Klubvereinigungsversammlung darum gebeten, dass die TFF doch bitte den Zwangsabstieg aus den Statuen streichen soll, da "eine Süper Lig ohne Fenerbahce einen herben Rückschlag erleiden würde"

Fenerbahce,Besiktas...:spinnt::facepalm:
Nihat Özdemir’in, “düşme kalksın” önerisine Beşiktaş destek verirken, Trabzonspor ve Galatasaray karşı çıktı.
Sadece G.Saray ve Trabzon Kar
"Küme düşme cezası kaldırılamaz"

13 Aralık 2011 14:17 | NTVSpor.net
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Adnan Öztürk, küme düşme cezasının kaldırılmasına kesinlikle itiraz edeceklerini ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun bir an önce karar vermesi gerektiğini söyledi.
"Küme dü
Galatasaray,Trabzonspor...:tu:
"Falls TFF das Gesetz bezüglich Zwangsabstieg ändern will,werden wir dagegen sein"
 
Ünal Aysal ağır konuştu !

428502.jpg

“Türk futbolunun baş aktörleri olarak bizler, kanunları ve kuralları değiştirmeyi bir yana bırakıp, kendimizin spora, futbola bakış açısını ve süregelen düşünce yapımızı değiştirmeliyiz.
Bence Türk futbolunun kurtuluşu ve kavga ortamının yok olması için tek yol budur.

Fenerbahçeliler kendilerini koruma içgüdüsüne giriyor. Buna ihtiyaçları yok. Kaldı ki, bugün hala kimsenin suçu yargı önünde kesinleşmiş değil. Aceleci davranıyorlar, bu da prestijlerine zarar veriyor. Bakın; ikide bir Galatasaray’ın adını ortaya atmasınlar. Biz taraf değiliz. Bizim için kurallar önemlidir. Futbol Federasyonu’nun kuralları Ahmet’e başka Mehmet’e başka olamaz. Fenerbahçe hala ‘biz büyük camiayız, bize bir şey olmaz’ diyor. Herkese sesleniyorum; kurumlara ve kurallara saygı duymalıyız. Kuralları kendimize göre değiştirmeye kalkarsak bu işin içinden çıkamayız.

Fenerbahçe’nin prestijini düşürüyorlar


Fenerbahçe yöneticilerin yaptıkları açıklamalar bence Fenerbahçe’nin prestijini düşürüyor. Fenerbahçe Türkiye’nin önemli, prestijli markalarından biri, yazık oluyor. Bizim tek çabamız Türkiye’de futbolun marka değerini yükseltmek. Bunu da birilerinin üzerine basarak, birilerini çiğneyerek değil, el ele vererek dostluk içinde yapmalıyız.
Sporda Şiddet Kanunu’nun değişmesi sürecinde kimsenin önünde durmadık çünkü bu kanunda adaletsizlikler olduğuna inanıyorduk. Ama 58. maddenin değiştirilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Çünkü bu Türk futboluna büyük zarar verir. Tutturmuşlar ‘biz Fenerbahçe Cumhuriyeti’yiz’ diye. Ama bence gözardı ettikleri birşey var; burada tek bir cumhuriyet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti.

Doğru bildiklerimizden asla şaşmayız
İkide bir Galatasaray adını ortaya atmaları Galatasaray-Fenerbahçe sürtüşmesine sebep oluyor. Biz sporu yıllardır süren bu kavga ve sürtüşme ortamından çıkarmak istiyoruz. Bu yolda da kimsenin oyununa alet olmayız, dolduruşa gelmeyiz. Nihat Özdemir sık sık ‘biz 17 kulüp 58. maddenin değişmesini istiyoruz, sadece Galatasaray tek kaldı; yarın öbür gün Galatasaray’a da lazım olacak’ diyor. Biz tek başımıza da kalsak, ilkelerimizden ve doğru bildiklerimizden ödün vermeyiz. Biz de böyle işlerin içinde olursak, kanunlar ve kurallar bize de uygulansın. Onlar eğer gerçekten inanıyorlarsa 58. maddeyi değiştirsinler, ama sonuçlarına da katlanırlar.


Kaynak : Ünal Aysal a??r konu?tu ! - FUTBOL - SÜPER L?G
 
B_12052_GSKLOGO_B.jpg


29.12.2011 19:05

KAMUOYUNA DUYURU

Kamuoyunda “Şike Soruşturması” olarak bilinen ve sadece futbol değil tüm spor dünyamızı yakından ilgilendiren sürecin yönetilmesine ve sonuç olarak TFF’nin almış olduğu kararlara ilişkin Galatasaray Spor Kulübü'nün duruşu ve benimsemiş olduğu ilkeleri, bu konuda oluşabilecek herhangi bir yanlış anlaşılmayı ve spekülasyonları önlemek amacıyla bir kez daha kamuoyu ve camiamızla paylaşmak gereği doğmuştur.

3 Temmuz'dan bu yana Türk futboluna hakim olan kargaşa içerisinde Türk sporunun en önemli ve köklü camiası olarak sürekli yapıcı, uluslararası kurallara uygunluğa, ahlaka, etik kurallar ve prensiplere davet edici anlayışımızı, gerek kamuoyu önünde gerekse kapalı toplantılarda ısrarla dile getirdik. Tabii bu arada hiçbir şahıs veya camiayı kırıcı, rencide edici, suçlayıcı bir söylemde bulunmamaya hassasiyet ve titizlik gösterdik. Kulübümüzün adı, tasvip edemeyeceğimiz şekilde suçlamalara, söylemlere karıştırılsa da Türk Spor Tarihi'nin en karanlık günlerinin yaşandığı bu donemde, sükûnetimizi korumasını bildik.

Yaratılan suni gündemler, tartışmalar, konuyu etik kurallardan, ilkesiz ve prensipsiz bir şekilde hâl ve üstünü örtme çabalarının karsısında, Türk futbolunun değerini, potansiyelini ve geleceğini gözeten adil ve yapıcı bir duruşla cevap vermeye çalıştık.

Sporun etik kurallar çerçevesinde, mert ve dürüst bir rekabet ortamında yapılmasını söylerken, kamuoyunun dikkatine sunulmaya başlayan ve artık gizliliği olmayan ve herkesçe aşikâr olan, hiçbir şekilde Türk insanımızın kabul edemeyeceği söylem ve yaklaşımların hakkında da yorum yapmadık.

Gerek Kulüpler Birliği toplantılarında gerekse TFF toplantılarında konunun insani boyut taşıyan ceza kanunu kısmında, cezaların uluslararası normlara inmesi için, "hiç kimsenin acısı, üzüntüsü bizi mutlu etmez" diyerek, kulübümüzün hiçbir üyesinin problemi yokken sonuna kadar destek verdik. Ama her seferinde ısrarla, sportif cezaların uluslararası normda olanlarının dokunulmasına müsaade etmeyeceğimizi de açıkça ifade ettik. Türk futbolunun ekonomik konularını adeta tehdit olarak ortaya koyanlara da çok net bir şekilde ahlak, prensip, ilke ve kuralların tartışılamayacağını defalarca teyit ettik.

Galatasaray, bütün bu süreçte, hiçbir tahrike kapılmadan, kimseyi hedef almadan kendisine, kültürüne yakışır bir duruş göstermeye özen göstermiştir. Galatasaray’ın bir hatasında, resmî internet sayfalarını "sonuna kadar takipçisiyiz" diye açanlara, her türlü tahrike rağmen cevap vermemeyi yeğlemiştir.

Türkiye Futbol Federasyonu'nu, sürekli olarak, Türk futbolunun önünü açacak, evrensel kuralları uygulayacak, Avrupa ve dünya futbolunda hak ettiği şekilde yer alacak kararları uygulaması için sürekli ikaz ettik. Ancak bugün görüyoruz ki, TFF, nedeni çok iyi anlaşılan ama dillendirilmeyen bir şekilde, yetkilerini kullanmaktan imtina ederek, kararı, daha önceden senaryosu hazırlanmış bir şekilde, genel kurula devretmektedir. Adeta genel kurulu, adaleti yerine getirmesi için, dünya hukuk tarihinde konuya taraf olanların oy kullandığı ilk jüri olacak şekilde bir role soyundurmuştur. TFF Yönetim Kurulu ve Başkanı, bu kararla, genel kurulu, uluslararası normlarda ve TFF'nin talimatnamesinde açıkça tarif edilen cezaları, içinde etik, ilke ve prensiplerin ve tabii en önemlisi, adalet duygusunu, bir kez de olsa yok sayarak, ileride hiçbir şekilde tamiri olmayacak bir şekilde, saygınlığının tartışılacağı bir karar ortamına sokmaktadır.

Türkiye Futbol Federasyonu özerktir. Genel Kurulu'nun seçtiği başkan ve yönetim kurulunun yetkileri ve sorumlulukları bellidir. Bu yetki ve sorumluluklar, başkasına devredilemez, sorgulanamaz. Kuralları esnetmek ve çarpıtmak, ciddi hiçbir kurumda olmayacağı gibi, futbol kurumunda da tartışılamaz. Yetkisini kullanmayıp genel kurulu göreve çağırmanın tarifi tek kelime ile yetersizliktir ve sebebi de kamuoyunca malumdur.

Hiçbir ceza, bir defaya mahsus olarak geri bırakılamaz, iptal edilemez. Böyle bir durumun tarifi, kurum veya kurumlara özel uygulamadan başka bir tarif olamaz. Yapılan hataların ceza ve müeyyideleri bellidir. Hem Türkiye’de, hem Avrupa'da, hem de dünyada bellidir. İkame müeyyide ve ceza yaratmaya çalışmak, kamuoyunun futbola bakış acısını ciddi anlamda bir kez daha sarsması bir yana, toplumun adalet duygusunu da rencide edecektir. Bu noktadan hareketle “geçici”, “bir defalık” uygulamalar yerine sürdürülebilir ve adil kararlar alınması zaruridir.

Avrupa futbolunun yöneteni bellidir. Kısa bir zaman önce ortada gizlilik kararı olmasına rağmen, sert bir müeyyide uygulamaktan imtina etmeyen UEFA’nın, korkarız ki, bu yeni yaklaşım ile Türk futboluna müeyyide uygulama riskiyle karşı karşıya kalınabilecektir. Bunun aksini iddia edenlerin de, bu kararlar alınırken, bağlı olduğumuz uluslararası organizasyonlarla tam bir uyum içinde hareket edildiği konusunda, ilerde değişebilecek sözlü açıklamalarla değil, mutlaka yazılı teminatlarla hareket etmesi zarureti vardır.

Galatasaray Spor Kulübü ve camiası olarak, bugüne kadar, kimsenin eleştiremeyeceği, akılcı, barışçı, Türk futbolunun bugününü değil; yarınlarını düşünen ikazlarımızın yeteri kadar net ve açık olduğunu düşünüyoruz. Ortaya konulan stratejinin Türk futboluna vereceği zararın sorumluluğu bugün de, yarın da ve tarih önünde bugünkü stratejileri yapanların, şu andan itibaren hukuksal olarak yapılması zorunlu, ancak yanlış olan Genel Kurul'da, umarız açık oylama ile Türk spor kamuoyunun gözleri önünde, bu doğrultuda oy verenlerin olacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü, Türk sporunun ancak rekabetçi bir ortamda gelişebileceğini bilir ve bu ortamın varlığını destekler.

Ancak bu desteği verirken yukarıda dile getirdiğimiz tehlikeler ve ilkeler konusunda tavizsiz duruşunu sergilemeyi gerek camiasına gerek Türk Sporu'na karşı en temel sorumluluklarından biri olarak görür.

Saygılarımızla,

Galatasaray Spor Kulübü

KAMUOYUNA DUYURU - 29.12.2011 19:05 (KULP HABERLER) / Galatasaray.org

yönetimimizi durusunu hic bozmadıgı ve dimdik bütün tepkilere ragmen dogruyu söylemekten cekinmedigi icin tekrar tesekkür ediyorum.
Allaha bu dönemde sizin gibi dürüst insanları basımıza idareci olarak getirmeyi nasip ettigi icin sükürler olsun.Polat olsaydi azize destek olurdu..
onun icin bu yönetime elinize dilinize saglık.

Galatasaray'dan '58. madde' tepkisi

Galatasaray yönetimi, 58. maddeyle ilgili genel kurul kararı alan federasyona tepki gösterdi. Sarı kırmızılılar açıklamada, "Genel kurulu göreve çağırmanın tarifi tek kelimeyle yetersizliktir" ifadelerine yer verdi.

111229-gshaber.hlarge.jpg
Galatasaray'dan '58. madde' tepkisi- ntvmsnbc.com
 
Zurück
Oben