Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Milorad Dodik na Pecari prijetio sucu

Kozarčanin

Gesperrt
"Milorad Dodik, predsjednik Košarkaškog kluba Igokea i predsjednik Vlade RS, verbalno me je napao u utorak večer na utakmici 2. kola 'Lige 6' BiH koju su na 'Pecari' odigrali Široki Prima pivo i Igokea (95:70)", ...

... tvrdi sudac Edin Husarić."Nemoj slučajno da ti padne na pamet da dođeš u Banjaluku i okolinu jer ćeš dobiti batine. Ako ti se šta dogodi bilo gdje na teritoriji države, znaj da ja stojim iza toga", Dodikove su prijetnje koje je Husarić prijavio delegatu utakmice Jadranu Lasetoviću, a koji je to unio u zapisnik.

Husarić je o ovome pismenim putem obavijestio Košarkaški savez BiH, Predsjedništvo KS BiH, natjecateljsku i Sudačku komisiju Košarkaškog saveza BiH.

Predsjednik Igokee juče je prokomentirao događaje u Širokom Brijegu.

"Taj sudac je, pokazalo se, veoma korumpiran čovjek, a javnost je mogla vidjeti što je učinio. Naravno da ja volim košarku i uživam u njoj. Rekao sam mu da je najbolje da ne dolazi u RS jer kad ga navijači Igokee sretnu loše će proći. Treba da primijetite da mu činim dobro da ne bi nastradao", rekao je Dodik, prenose Nezavisne novine.

Josip Vranković, trener Širokobriježana, koji je u ranoj fazi zbog opterećenosti s osobnim greškama ostao bez Ivana Opačka i Stanka Baraća, je kazao:

"Ni kao igrač, a sada ni kao trener nisam i ne želim komentirati suđenje. No, ovo je katastrofa. Barać, za kojeg se otimaju strani klubovi, u ovoj ligi ne može igrati, ne može prići košu. Na samom startu je dobio tri osobne pogreške, kao i Opačak, koji je skupio četiri početkom drugog poluvremena.

Mene posebno veseli činjenica da smo mi seriju 19:0 napravili u trenutku dok su dvojica igrača bila na klupi. To dovoljno govori o kvaliteti moje momčadi, koja je, ne libim se kazati, najkvalitetnija u ligi. No, uz ovakvo suđenje sve će biti moguće".

"Nakon utakmice Široki Prima pivo - Igokea Milorad Dodik javno mi je zaprijetio da ne smijem doći u Aleksandrovac jer ću tamo dobiti batine. Na moju konstataciju da živimo u slobodnoj državi odgovorio je da ću bilo gdje u BiH dobiti batine i da zapamtim da sam ih dobio od njega.

Ukoliko se s ovakvim vrstama pritisaka nastavi, ne želim učestvovati u nečemu što nema veze sa sportom. Po zanimanju sam liječnik, specijalist dječje kirurgije. Košarkom se bavim od 1982, a suđenjem od 1989. godine. Za 25 godina bavljenja košarkom, bilo kao igrač ili djelilac pravde, nikada nisam doživio nešto slično", kazao je Husarić.

http://www.bljesak.info/modules.php?name=News&file=article&sid=44157

hat er recht aber vollkommen.....samo dalje dodiku samo dalje ti si legenda :D :P

Zurück
Oben