Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Neue Moschee in Sarande wird gebaut

Albanesi2

Gesperrt
Die Islamische Gemenischaft der Niederlande , spendet Geld für denn Bau einer Moschee im südlischen albanischen Stadt , Sarande , für die dort bewohnten Muslime

Der Name dieser Gebäude soll denn Namen "Osman Ibn Aff Affwan" gegeben werden.

Einer der großen Kalifen des Islams :D :D :D :D :D

www.aiitc.org/lajme.html

-------
Albanian Version of the article

Inagurohet xhamia e re në Ksamil

Data 27 maj 2005 do të jetë një ditë e shënuar për të gjithë besimtarët muslimanë të komunës së Ksamilit në rrethin e Sarandës. Në këtë ditë u inagurua xhamia e re e Ksamilit me emrin “Othman bin Affan”, e sponsorizuar nga shoqata “Vakëfi Islamik” me qendër në Hollandë.

Dhjetëra njerëz ishin mbledhur rreth territorit të xhamisë së re që në orët e para të mëngjesit të ditës së premte dhe vështronin me kureshtje dhe gëzim objektin e kultit të tyre që e prisnin prej vitesh. Xhamia ngrihet krenare në një kodër në qendër të Ksamilit dhe ka përballë bregdetin e mrekullueshëm të Jonit. Në ceremoninë e përurimit të kësaj xhamie merrte pjesë kryetari i Bashkësisë Islame të Shqipërisë H.Selim Muça, kryetari i komunës së Ksamilit z.Vesel Koçia dhe drejtues të tjerë të institucioneve islame në vend.

Institutin Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam në këtë ceremoni e përfaqësonte sekretari për Marrëdhëniet me Publikun pranë këtij instituti,

z.Gentjan Fejzullaj.

Ceremoninë e çeli kreu i muslimanëve shqiptarë, H.Selim Muça, i cili në fjalën e tij falënderoi Zotin që bëri emër që edhe në këtë skaj të Shqipërisë të ketë një objekt kulti që do t’i shërbejë komunitetit të zonës. Më tej ai falënderoi donatorët që kontriubuan për ngritjen e këtij institucioni edukativ dhe kulturor e po ashtu edhe përfaqësuesit e pushtetit lokal dhe komunitetin e zonës që përkrahën pa kursyer ngritjen e kësaj xhamie.

Xhaminë e keni shumë të bukur dhe e gëzofshi! - u tha H.Muça banorëve të zonës, - por mbetet që ju ta zbukuroni më tepër ju me frekuentimin tuaj për t’i dhënë asaj më tepër gjallëri dhe për të krijuar një lidhje sa më të fortë me Zotin. Më tej e mori fjalën kryetari i komunës së Ksamilit z.Vesel Koçia, i cili u uroi mirëseardhjen gjithë të pranishmëve dhe falënderoi të gjithë ata që menduan, kontriubuan dhe punuan për ngritjen e kësaj xhamie, të cilën komuniteti i zonës kishte kohë që e priste. Gjithashtu z.Koçia shprehu bindjen e tij se objekti i sapondërtuar do të jetë një vatër e kulturës, e mirëkuptimit dhe e përçimit të diturisë për Ksamilin dhe zonat përreth.

Pastaj e mori fjalën zv/drejtori i shoqatës “Vakëfi Islamik”, Hatim El Mahi Musaid, i cili përshëndeti të gjithë pjesëmarrësit dhe tha se xhamitë janë vendi ku njerëzit lidhen më së miri me Krijuesin e tyre. Jam i sigurt, - theksoi z.Musaid, - se kjo xhami do t’i shërbejë kësaj zone duke përçuar vlerat dhe virtytet dhe duke përgatitur rrugën drejt një të ardhmeje më të begatë.

Ceremonia vijoi me një koktej dhe më pas u bë falja e namazit të xhumasë. Pas faljes u shtrua një drekë për të gjithë të ftuarit dhe në fund miqtë u ndanë nga njëri-tjetrit duke uruar:

Allah i madh qofsh i lëvduar

Të falënderojmë pa kufi

Plot të mira na ke dhuruar

Begatoje dhe këtë xhami!

Albanesi2 schrieb:
Es werden immer mehr und mehr Moscheen in Europa gebaut.

Und das ist ein untrügliches Zeichen, dass die Araber Europa auch dorthin bekommen möchten, wo sie geblieben sind - im Mittelalter! 8)

FtheB schrieb:
Und das ist ein untrügliches Zeichen, dass die Araber Europa auch dorthin bekommen möchten, wo sie geblieben sind - im Mittelalter! 8)

Wäre es nicht sinnvoller miteinander so gut zu verstehen und zu tolerieren , arbeiten und vermitteln???

Ich dachte ihr seid ja so zivilisiert ?!

Bist du Deutscher?

@ FtheB
Islam ist nicht gleich Unterdrueckung oder ein Emperium für Araber es ist ein Glaube wo jede Nation willkommen ist. Im Islam gibt es keine Nation.
Wenn du Muslim bist, ein wahrer Muslim dann ist deine Nation der Islam und nicht arabisch, albanisch oder sonst was deine Nationalität ist einfach islamisch. Nur viele Leute vergessen das. :wink:

Reiss dich zusammen und zieh keine anderen Religionen in den Dreck, *Tauli der MOD*

FtheB schrieb:
Reiss dich zusammen und zieh keine anderen Religionen in den Dreck, *Tauli der MOD*

Zitat: " “Es muss aber erlaubt sein zu sagen, dass der muslimische Glaube eine Verirrung ist”

Wenn Dir das nicht passt, Tauli, dann verschwinde aus unseren Land! :evil:

Zurück
Oben