Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nje Shqiperi ?? Pse ??

illyrian_eagle

Spitzen-Poster
Mbasi u kry rruga Prishtine- Tirane jan nisur politikanet te shprehin ate cka shumica pej neve e ka ne zemer ...

Tani edhe Zotri Basha pati dhan komente ne ate drejtim......

Interesi ime esht cka mendoni ju shqipetaret e forumit per nje Shqiperi ???
A e kishi perkrahu apo jo ?? pse ??

Ku mendoni jon ndryshimet ndaj Shqipetarve te Kosoves e atyre te Shqiperis....??

Ju lutemi jeni serioz ne ket theme flm.

Mbasi u kry rruga Prishtine- Tirane jan nisur politikanet te shprehin ate cka shumica pej neve e ka ne zemer ...

Ku mendoni jon ndryshimet ndaj Shqipetarve te Kosoves e atyre te Shqiperis....??

gibts ne quelle dazu im internet ???

Edhe une deshiroj qe te bashkohen trojet tona, se paktu kosova e shqiperia, por nuk e di a esht deshira e popullit ne kosove ne shqiperi? edhe pse ne kosove gjithmone ka shpresu njerzit te ket bashkim, kan than nane shqiperi, ne sa keng esht kenduar "kosova esht shqiperi", mendoj qe tash kur e kem pavaresin edhe shtetin tone shum nuk e kan me ate deshir si atehere.dallimet jan gjuha, pak edhe mentaliteti ndoshta, ne kosove jan shqiptaret ma patriota esht fakt, por besoj qe prap jan dallime te volga. per mua do te ishte dita ma e madhe edhe shpresoj qe do te perjetoj ate dite, se te gjithe ata qe kan luftu per liri kan luftu edhe per flamurin e kombit tone

Ju sigurishtë i keni përcjell zgjedhjet evropiane. Rezultati është një mesazhë shumë i kjartë. Në përgjithësi ana e djadht u forcua gati se gjithëkund. Ne nuk mundemi me i mbrojtur drejtat dhe interesat tona kombëtare, fetare etj. nëse nuk e gëzojm drejtën e vetëvendosjes. Tani është dhe në anën tjetër çështja ekonomike! Ju e dini mirë se qka jan tu bërë dhe qka kan bërë në Afrikë, Azi e kështu me rradhë. Privatizimi total i pasurisë tokësore, si KEK-u, Feronikeli etj. do të jenë shumë fatale për shtetin/ popullin tonë.

Bashkimi Kombëtar na takon, sepse është vullneti i asaj popullësije që jeton ne atë tokë. Dhe përpara evropës, botës ne nuk kemi nevojë të kërkojmë agumenta të kota apo të bazohemi vetëm në histori. Por shkurtë e shqipë të bazohemi fuqishem në Vetvendosje, se ajo është shtylla krysore e demokracijës/ shtetbërjes. As gjë mos të kërkojmë, vetëm një Referendum!

Nuk ka tjetër zgjidhje në Balkan. Ju mirë e pat se çka shkatërroj Sërbija, se gjithë atë luftë të tmerrshem e bëri. Por sotë jan Kosova dhe Bosnia nën kotrolin e një prokteorati, e jo Sërbija. D.m.th viktimat i kan dënuar, dmth të lishtitë. Sërbija as që e ka ndërmend me ndryshu poltikën ndaj Shqipëtarve, se e ka kuptu që Shqipëtaret shumë lehtë manipolohen, dhe naiv jan. E vetmja arm serioze që e kemi pasur gjatë periudhës 100vjeqare, ka qenë dhe është populli. Këtë arm e kemi dorëzuar në marveshjen e rambujes. Deri ne veprojm sipas sistemit të huaj (EULEX,UNMIK, Athisaari etj.) mbetet kjo marrveshje në fuqi. Kjo marrveshje ja mohon Shqipëtarve drejtën për vetëvendosje. Pa vetëvendosje, nuk ka pavarsi, nuk ka kushtetut, nuk ka zhvillim, nuk ka L I R I ! Për at që kemi luftuar me qindra vjet!

pelasgian

Unë mendoj se një bashkim nuk do të ishte zgjidhje e mençur. Kush do ta udhëhiqte shtetin? Kush do t'hiqte dorë prej posteve? A do ta kishte përballu Hashim Thaqi faktin të mosqenit kryeministër? Më duket se do të bëhej një rrëmuj marramendëse në fushën politike. Por edhe sistemi shkollor e jetësor ndryshojnë shumë. Para 100 viteve do të kishte qenë një ide e përkryer ose e pashmangshme. Por sot jo. Mendoj unë!

Nje Gazete Shqipetare e pata lexu ...

Komenti i ti ishe qe as toke e po as qjell nuk ka qe na ndane..

Por Teta mbasi je ti i pari cka mendon per kete ??

thx per mendimin tende..

mendoj qe nuk do te bashkohen trojet shqiptare askurr pa lufte
shpresoj qe politikanet shqiptare i perbashkojn trojet me shum kujdes eshte send shum i veshtire

Zuletzt bearbeitet:
Unë mendoj se një bashkim nuk do të ishte zgjidhje e mençur. Kush do ta udhëhiqte shtetin? Kush do t'hiqte dorë prej posteve? A do ta kishte përballu Hashim Thaqi faktin të mosqenit kryeministër? Më duket se do të bëhej një rrëmuj marramendëse në fushën politike. Por edhe sistemi shkollor e jetësor ndryshojnë shumë. Para 100 viteve do të kishte qenë një ide e përkryer ose e pashmangshme. Por sot jo. Mendoj unë!

Më falë, por kjo nuk nuk mundë të jetë arsyja por mos realizimin e vullnetit tonë kombëtar

Thaqi është problemi më i vogel. E qka përket udhëqësisë, atë do ta marin në dorë, ata që zgjidhen nga populli. Aq thjeshtë është! Problemi kryesorë është: vullneti i dhe uniteti jonë kombëtarë për liri dhe vetëvendosje!

Paqja është një gjendje relative, dmth në moment atë jo që e kemi në dorë, por as ndikim nuk kemi në të. Ka ardh koha, ku bindja jonë, qëndrimi jonë, vullneti jonë për liri është thyer. Kemi ngelur një produkt, që kthehet ka të frye era.

Nukë është puna veq te bashkimit i trojave tona kombëtare. Por në përgjithësi e kemi pranuar faktin, se neve nuk na takon drejta ta shprehim vullnetin tonë. Por tash si mund në këtë kontekst të flitet për demokraci, apo barazi, apo qka po di unë? Si mundeni vetëm një moment të mendoni se Kosova është e panvarur/ lirë? Apo si mundeni tja jepni një kuptim rezistencës 100vjeqare?

Ka ardhë koha që të huajtë për 10 vjetë e kan arritur atë, që sllavetë qe qindra vjet po tentojnë. Modifikimi i kuptimit së fjalës liri!

Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben