Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Patrijarh Pavle: Kosovskim Srbima se uzima i pravo na zivot!

LaLa

Gesperrt
PATRIJARH PAVLE: KOSOVSKIM SRBIMA SE UZIMA I PRAVO NA ŽIVOT
DRUŠTVO - Utorak, Januar 04, 2005 13:09 RTS

Patrijarh srpski Pavle upozorio je u Božićnoj poslanici da se kosovskim Srbima 'oduzima čak i pravo na život'.

'Dok se u svetu proklamuje sloboda, našoj braći na Kosovu i Metohiji oduzima se čak i pravo na život...Našoj braći na raspetom Kosovu i Metohiji razoreni su domovi, spaljena ognjišta, porušeni vekovni hramovi, grobovi prekopani. Na zemlji koju smo krvlju platili, oni nemaju pravo da žive', navodi se u Poslanici poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Pavle je poručio da je na Kosovu i Metohiji danas moguće opstajati 'jedino sa Gospodom'. 'Ne želimo danas da prozivamo one koji su krivi za takvo stanje i njih neka obasja svetlost današnjeg Dana, ne bi li shvatili svu dubinu greha koji čine, ne samo prema našoj braći, već i prema sebi i svome potomstvu. Neka Gospod njima oprosti jer ne znaju šta rade, a mi praštamo radi ljubavi Hristove', rekao je patrijarh Pavle.

On je pozvao i vernike u Makedoniji, koji su u raskolu sa SPC, da se 'okrenu novorođenom Bogomladencu, da se u zajednici radujemo, jer je On došao da bismo svi bili jedno'. 'Zbog tog spasonosnog jedinstva pozivamo svu našu pravoslavnu braću u Crnoj Gori da se u međusobnoj ljubavi saberu oko kolevke Bogomladenca Hrista jer su, bez obzira na razlike u plemenskom i nacionalnom izjašnjavanju braća i po Bogu i po zajedničkim precima', naveo je patrijarh Pavle.

On se posebno obratio Srbima u dijaspori i onima koji žive u verski mešovitim sredinama, pozivajući ih da prema svima pokažu ljubav. 'Mi nismo pozvani samo da drugoga trpimo, već da drugoga volimo', poručio je patrijarh srpski Pavle.
Dieses Land haben wir mit dem Blut bezahlt und somit ist es unser Land!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Patriarch Pavle erklärt das auf der Welt die Freiheit Proklamiert wird aber unseren Brüdern auf dem Kosovo sogar das Recht auf Leben absprechen! Kirchen und KAthedralen zerstört, Friedhöfe Geschändet. Die einzige möglichkeit Kovo zu bewahren ist der weg mit dem Herren. Er ruft alle Orthodoxen (Makedonen und Montenegriner) auf sich zu vereinen und gegen diese untatwen zu erhebn!..................................

Es ist traurig wenn man bedenkt was der Patriarch zu erzählen hat.
Möge Gott unsere Brüder und Schwestern(Alle Christen) im Kosovo und überall anders auf der Welt schützen Amin.

gott hab sie selig ... ihre verlorenen seelen werden hoffentlich irgendwann den weg zurück ins paradies finden ... :wink:

MAch dich nur lsutig darüber....dann schcik ich dich mit nem Nackt mi nem schild: I Hate serbs nach Banja luka!

Serbian_Prophet schrieb:
MAch dich nur lsutig darüber....dann schcik ich dich mit nem Nackt mi nem schild: I Hate serbs nach Banja luka!

hehehe ... schaust echt zuviel filme, vor allem solltest du nicht so langsam sterben ... stirb schneller 3 ... in der hauptrolle der serbische prophet ... in den nebenrollen 30.000 albanische kosovaren.

Denis_Zec schrieb:
Serbian_Prophet schrieb:

hehehe ... schaust echt zuviel filme, vor allem solltest du nicht so langsam sterben ... stirb schneller 3 ... in der hauptrolle der serbische prophet ... in den nebenrollen 30.000 albanische kosovaren.

Udri mujoooooooooooooooooo,lalalalalalalalala.

Zurück
Oben