Aktuelles

Pelješac - Die Brücke wird gebaut.

G

Grasdackel

Guest
Die Pelješac Brücke wird gebaut. Die Bosnier haben jetzt nichts dagegen.7. prosinca - Nakon dvije godine pregovora radne skupine Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Sarajevu su dogovorile gradnju mosta prema Pelješcu. Sporna je bila visina i tip mosta.

Članovi stručnih skupina suglasili su se da minimalna širina plovnog puta koju treba osigurati mora biti 200 metara, a najveća visina mosta 55 metara. To rješenje omogućit će BiH da u njezine morske vode oko Neuma mogu ući svi brodovi.

Hrvatska strana obvezala se da će u roku od sedam dana vlastima BiH dostaviti dokumentaciju potrebnu za pokretanje javne rasprave o studiji utjecaja na okoliš s aspekta prekogranične suradnje.

Hrvatska bi trebala pravodobno izvijestiti vlasti BiH o koracima koje kani poduzeti u cilju izgradnje mosta, uključujući i dostavu projektne dokumentacije.

Sve do sada dogovorene oblike suradnje u izvedbi projekta mosta za Pelješac dvije strane trebale bi definirati kroz posebni protokol čiji bi prijedlog bio dostavljen na prihvaćanje tijelima vlasti u obje države.

So soll es aussehen:

 
J

jugo-jebe-dugo

Guest
Und wieviel milliarden müsst ihr für den scheiss springen lassen weil die Muslimani euch die Suppe versalzen haben :?: :mrgreen:
 

Vodka_i_Džin

Spitzen-Poster
Vasile schrieb:
AK47 schrieb:
Vasile schrieb:
Eine Menge Geld ... ausgegeben nur wegen einer Grenze. :lol:

Wo ist das Problem ?
Wir Kroaten haben es.
Schön, dann könnt ihr demnächst auch eine Brücke über die Adria nach Italien bauen. :lol: :lol: :lol:
das ist doch auch ein kleiner fisch für die kroaten

die planieren jetzt ein brücke bis zum Kairo (Ägypten) :wink:


mfg
 
S

Samoti

Guest
Ne, die Brücke soll nicht gebaut werden.

Damit auch in Zukunft gilt, wer nach Dubrovnik möchte, der muss durch Neum 8)
 
Oben