Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Premierminister Berisha: "Vatikan, ein ausgezeichneter Verbündeter der Albaner"

Premierminister Berisha: "Vatikan, ein ausgezeichneter Verbündeter der Albaner"

Berisha dhe Thaçi marrin pjesë në ceremoninë e inaugurimit të Papa Fraçesku I

Me ftesë zyrtare të Selisë së Shenjtë, kryeministri Sali Berisha do të niset nesër në Romë (Itali), për të marrë pjesë në ceremoninë e inaugurimit të Papa Françesku I. E pranishme do të jetë gjithashtu dhe Kryetarja e Kuvendit, Jozefina Topalli.
Në meshën solemne që do të mbahet në Bazilikën e Shën Pjetrit në Vatikan do të jenë të pranishëm personalitete të larta botërore, kryetarë shtetesh e qeverish, si dhe dhjetëra mijëra pelegrinë, besimtarë nga mbarë bota.
Papa Françesku (Jorge Mario Bergoglio) është Papa i 266-të i Kishës Katolike, i zgjedhur më 13 mars 2013. Nga viti 1998 dhe deri në zgjedhjen e tij si papë, ai shërbeu si Arqipeshkv i Buenos Airesit dhe u bë kardinal në vitin 2001 nga Papa Gjon Pali II.
Sakaq gjatë kësaj ceremonie do të jetë i pranishëm edhe Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, i cili do të shoqërohet nga Ministri i Punëve të Jashtme, Enver Hoxhaj.

Übersetzung: Mit einer offiziellen Einladung seitens des Vatikans, werden Premierminister Berisha und Thaci an der Einweihungszeremonie des Papstes teilnehmen. Auch der Außenminister des Kosovo, Enver Hoxhaj, nimmt daran teil.
Der Artikel ist zwar von gestern, jedoch sind gerade auf TVSH Berisha und Thaci live im Vatikan zu sehen.

Berisha në Vatikan: Shqiptarët kanë te Selia e Shenjtë aleatin më të shkëlqyer
Berisha im Vatikan: Die Albaner haben mit dem heiligen Stuhl einen ausgezeichneten Verbündeten.

"Shqiptarët, si një ndër kombet themelues të krishtërimit, që i kanë dhënë botës shenjtorë, papë dhe Nënë Terezën, gruan më të njohur pas Shën Mërisë, kanë tek Selia e Shenjtë aleatin e tyre të shkëlqyer, që nga lashtësia deri në ditët e sotme. Prandaj le t’i urojmë Atit te Shenjtë jetë të gjatë dhe shumë suksese në misionin e tij hyjnor të udhëheqjes së Kishës Katolike dhe kontributin e tij për paqen në botë! Sb”

"Die Albaner, als ein Volk, das das Christentum mitbegründet hat, das der "heiligen Welt" Päpste und Mutter Teresa, die berühmteste Frau nach der Heiligen Maria, gab, hat mit dem heiligen Stuhl einen ausgezeichneten Verbündeten, von der Antike an bis heute. Deswegen wünschen wir dem neuen Papst ein langes Leben und viel Erfolg in seiner Mission; der Führung der katholischen Kirche und seines Beitrages zum Frieden auf der Welt"

Ich weiß nicht was du unter Sympathien verstehst ;). Das ich Pro Unabhängigkeit ist doch auch schon was.

Stimmt, historisch gesehen ist das richtig. Ich hoffe Franziskus wird so schnell wie möglich Kosovo anerkennen. Interessanter ist vorallem dass der ökonomische Patriach von Konstantinopel bei der Amtseinführung dabei ist, und sowas hat es seit dem Shisma nicht mehr gegeben. Ein Gutes Zeichen.

Stimmt, historisch gesehen ist das richtig. Ich hoffe Franziskus wird so schnell wie möglich Kosovo anerkennen. Interessanter ist vorallem dass der ökonomische Patriach von Konstantinopel bei der Amtseinführung dabei ist, und sowas hat es seit dem Shisma nicht mehr gegeben. Ein Gutes Zeichen.

"...ökomenische" nicht ökonomische (wirtschaftliche). :D:lol:

Zurück
Oben