Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Presheva protestiert!

Istog

Gesperrt
Pas aksionit të policisë serbe ndaj ish-pjesëtarëve UÇK-së, familjarët e të arrestuarve dhe qytetarët e Luginës së Preshevë pritet të protestojnë gjatë ditës, për t’u thënë stop maltretimeve dhe dhunës policore. Protesta e organizuar nga familjarët e të arrestuarve do të mbahet me fillim në ora 13 para Kuvendit Komunal të Preshevës. Ministria e Punëve të Brendshme e Serbisë e filloi të premten herët në mëngjes aksionin e arrestimit të ish-pjesëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës nga Presheva. Në këtë aksion u arrestuan 10 persona dhe janë bastisur 17 shtëpi. Në kumtesën e Prokurorisë për krimet e luftës theksohet se pjesëtarët e Ministrisë së Punëve të Brendshme sipas fletë-urdhëresës së prokurorit për krime të luftës, Vlladimir Vukçeviq, kanë arrestuar një numër të madh të pjesëtarëve të ashtuquajtur „Grupi i Gjilanit i”. Ata janë privuar nga liria me dyshim të bazuar se në periudhën qershor-tetor të vitit 1999, respektivisht pas tërheqjeve të forcave ushtarake policore serbe, kanë kidnapuar 159 civilë serbë dhe kanë privuar nga jeta 51 persona.

Quelle : Kohavision

Edit : Në Preshevë mbahet protestë për lirimin e shqiptarëve të arrestuar

Ich erklär es mal : 10 Albaner werden von Serben festgehalten , sie konnten Silvester dieses Jahr nicht feiern , da sie beschuldigt werden 99 Serben getötet zu haben, dabei waren von den 10 nur 5 im Krieg, doch die Serben verheimlichen das und halten alles als Geiseln . Nun Protestieren die Menschen in Presheva .

Wen diese Quellen nicht reichen halt mal
Google
Findet man immer was ;).

Zuletzt bearbeitet:
Ja und wayne? Das sagt eine albanische Quelle, von mir aus können die im Gefängnis verrotten.

Ja ist mir schon Klar das Karadzic dort sicher lebenslänglich bekommen würde und ne dunkle feuchte Zelle, aber wär das nicht auch etwas für Ceku und Thaci??

Zurück
Oben