Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Ratko Mladić izbačen iz sudnice

• Ersteller Ersteller Gast829627
  • Erstellt am Erstellt am
G

Gast829627

Guest
Zbog toga što je svedoku optužbe rekao da laže, Ratko Mladić izbačen iz sudnice Haškog tribunala. Dok je obezbeđenje izvodilo Mladića, on je i psovao. Mladić se vratio se u sudnicu na početak iskaza novog svedoka tužilaštva. Zaštićeni svedok optužbe rekao na suđenju da jula 1995. godine preživeo streljanje stotina Muslimana iz Srebrenice koje je, tvrdi, kod Zvornika počinila VRS.

Sudija Ori potom je naložio da Mladića izvedu iz sudnice, a optuženi je, dok su ga stražari izvodili, na to doviknuo: "Što me, bre, uklanjaš, međede jedan! Ja sam rekao mom advokatu... Ovaj laže, Turčin, p...a ti materina turska".

Pozvan od sudija da potvrdi ili negira da je njegov klijent rekao svedoku da laže, Mladićev advokat Branko Lukić odgovorio je da je Mladić rekao advokatu Miodragu Stojanoviću da je svedok "sve naučio napamet".

RM-346 je, na pitanje sudije, kazao da je Mladić rekao da je on sve "izmislio i slagao".
Iskaz svedoka nastavljen je pošto je Mladić izveden iz sudnice.

Kada su stigli na farmu u tri autobusa, RM-346 je video gomile tela streljanih zarobljenika na livadi. Srpski vojnici zatim su Muslimane "izvodili iz autobusa na livadu i ubijali ih" u grupama od po desetak, rekao je svedok koji je to gledao dok na njega nije došao red.
Svedok je naveo da su najpre pucali rafalima, kada mu je, kako kaže, metak prošao kroz jaknu između leve ruke i tela. "Ja sam ostao ležati. Oni su pitali imali ko ranjen da pomognemo i previjemo. Neki su se javili, oni su ih pritukli", ispričao je svedok.

Na pitanje Mladićevog branioca u unakrsnom ispitivanju, kako je moguće da mu metak prođe ispod pazuha, a da ga ne povredi, dok su mu ruke bile vezane, RM-346 odgovorio da je moguće, jer mu je "pomogao dragi Bog, niko drugi".

Ležao je i slušao zvuke streljanja koje je potrajalo još oko četiri sata.
Po rečima svedoka, jedan kamion dopremio je još leševa, a teška mehanizacija radila je ceo dan. Svedok je, potom, pobegao sa mesta zločina i utocište pronašao ispod obližnjeg mosta, zajedno sa jos jednim preživelim.

Dva dana kasnije, međutim, predali su se usled iscrpljenosti srpskim
vojnicima koji su ih prebacili u logor Batković kod Bijeljine iz kojeg je RM-346 pušten u decembru 1995. godine.

RTS :: Ratko Mladi

kurca übersetzung: general mladic wurde aus den gericht geworfen weil er einem muslimischen zeugen gesagt hatte das er lüge bei seiner aussage dabei hat er ihm die pussy seiner mutter gewünscht die er aus der türkei vermutet und den richter hat er nen teddy bär genannt........

Junuz_Đipalo;3662240 schrieb:
na ponos i diku svog naroda
kulturno, stalozeno, profesionalno

ehrliche menschen zeigen emotionen ..........nicht das ich ihn hier in diesem gottesfürchtigen rechtsbewussten und haagorientiertem forum jetzt damit in schutz nehme und ausserdem mein ich ihn ja gar nicht.....

Ma pusti sad Legiju, nije ni Mladić baš čist ...

- - - Aktualisiert - - -

Zajt ga srbija izdala bre

ibsqpxAIhbklkn.gif

Zurück
Oben