Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Republika Srpska [Sammelthread]

• Ersteller Ersteller jugo-jebe-dugo
  • Erstellt am Erstellt am
ADBC0076-303A-4F6E-A524-69A938158800_mw800_mh600.jpg

legenda;)

Koje Srbe u federaciji? nema nas u federaciji ocistili ste nas.Ima jos nekoliko hiljada.. Srbi uglavnom zive u RS.

Pa ja ne sporim da je RS entitet u okviru BiH. Pre neki dan sam bio pisao o BIH kakva je to drzava mrzi me jos jednom.Ja sam rekao moje misljenje da je RS za mene kao drzava.

1. Koliko znam srbi tj. vi, ste poceli prvi da cistite! U zelji da stvorite veliku srbiju!
Tako da sam ja morao iz svoje kuce jos 92 otici, da bi se vratio 95 god..
I ja to nebi nazvao ciscenjem;) Nego oslobodjenjem od cetnika!
Normalni srbi zive ovdje, i nemaju nikakvih problema! Cak smo im ostavili crkvu u centru grada! Iako su cetnici sve dzamije u mom gradu porusili!
I ti kazes mi ocistili?;)

To sto ti mislis da je drzava RS, to je tvoja stvar! Al kad pricas o RS na ovakvim forumima, onda trebas da navedes tacne cinjenice, a ne kako ti zamisljas!

Nadam se da si me razumio!

1. Koliko znam srbi tj. vi, ste poceli prvi da cistite! U zelji da stvorite veliku srbiju!
Tako da sam ja morao iz svoje kuce jos 92 otici, da bi se vratio 95 god..
I ja to nebi nazvao ciscenjem;) Nego oslobodjenjem od cetnika!
Normalni srbi zive ovdje, i nemaju nikakvih problema! Cak smo im ostavili crkvu u centru grada! Iako su cetnici sve dzamije u mom gradu porusili!
I ti kazes mi ocistili?;)

To sto ti mislis da je drzava RS, to je tvoja stvar! Al kad pricas o RS na ovakvim forumima, onda trebas da navedes tacne cinjenice, a ne kako ti zamisljas!

Nadam se da si me razumio!

A znas li cija je prva zrtva rata u Bih? I gde se desio prvi masovni masakr??¨

To je vama izgovor velika Srbija, pa nismo valjda trebali da vam damo jos 1990godine Krajinu i pola Bosne koji su Srbi naseljavali. Ti znas da su Srbi bili najbrojniji u YU, i da su naseljavali najveci deo bivse teritorije Yu drzave. Ovako sad pricamo o BiH, kako ste mogli da nadglasate Srbe koji nisu bili za referendum, nisu ni ucestovali na tom referendumu. A Srbi su bili a i dan danas su konstutivni narod. Znas li sta znaci konstutivnost?

A znas li cija je prva zrtva rata u Bih? I gde se desio prvi masovni masakr??¨

To je vama izgovor velika Srbija, pa nismo valjda trebali da vam damo jos 1990godine Krajinu i pola Bosne koji su Srbi naseljavali. Ti znas da su Srbi bili najbrojniji u YU, i da su naseljavali najveci deo bivse teritorije Yu drzave. Ovako sad pricamo o BiH, kako ste mogli da nadglasate Srbe koji nisu bili za referendum, nisu ni ucestovali na tom referendumu. A Srbi su bili a i dan danas su konstutivni narod. Znas li sta znaci konstutivnost?

Napad na Sloveniju, Hrvatsku pa onda na Bosnu? Da nisu Muslimani zapoceli?

Nemoj mi sad mjesat yu i Bosnu!
Znas li koliko je srba glasalo Za?;)
Vidim puno si citao/slusao i gledao propagadnog/
propagandnog materijala!

P.S. Ako chemo iskreno onda citaj lagahno!
Prvi znak rata u BiH bilo je uništenje naselja Ravno, u Istočnoj Hercegovini, nastanjenog Hrvatima, u srpskom okruženju, u studenom 1991. godine. Ravno je napadnuto u djelovanju JNA u agresiji prema Hrvatskoj u akciji u smjeru Dubrovnika. Nakon uništenja Ravnog, uslijed političke neorganiziranosti bosanskohercegovačkih političara, kao i vojne nespremnosti i neorganiziranosti, dolazilo je do nekorektnih izjava pojedinih političara, koje su unosile razdor i nesporazume u političkom vrhu ("To nije naš rat!" - Alija Izetbegović). Propagadnim djelovanjem JNA, mogle su se čuti izjave pojedinih novinara da Ravno uopće nije u BiH. Ravno je uništeno u ratnim operacijama JNA i crnogorskih rezervista radi osvajanja Dubrovnika. Na primjeru Ravnog, pokazala se nemogućnost republičkog rukovodstva da spriječi korištenje teritorija BiH od strane JNA kao poligona za napad na Republiku Hrvatsku.

Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben