Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Republiku Srpsku smo gradili krvlju koju su prolili hrvatski agresori

Ludjak

Labertasche
Teammitglied
Republiku Srpsku smo gradili krvlju, to najbolje zna narod zapadnokrajiških opština i ta historija naše borbe nikada ne smije biti zaboravljena, rekao je premijer Republike Srpske Milorad Dodik na obilježavanju 14. godišnjice odbrane zapadnokrašjiških opština RS u Kozarskoj Dubici, prenose regionalni mediji.

Svečanost održana ispred spomen hrama "Sveta Petka" poslužila je premijeru Dodiku za držanje historijskih lekcija. Tvrdio je kako se RS u septembru 1995. godine vojno odbranila od hrvatske agresije, a danas se vodi borba za opstanak Republike Srpske u BiH, jer se BiH ne može graditi na štetu RS i identiteta srpskog naroda.

"Događaji u zapadnom dijelu RS koji su imali obilježje hrvatske agresije sigurno su u proteklim vremenima tretirani kao patriotski čin, a ne zločin, pa iz toga proizlazi da ta tijela u BiH ne mogu i neće prihvatiti činjenicu da je ovdje samo u nekoliko dana ubijeno više od stotinu ljudi, među kojima značajan broj civila i napravljena je velika materijalna šteta", rekao je Dodik komentarišući činjenicu kako niko nije odgovarao za navodne zločine Hrvatske vojske u zaoadnokrajiškim opštinama.

"Ja sam jasno rekao da postoje i nalazi koji su drugačiji od sudskih verzija po kojima su za te zločine krivi Srbi. Prateći proces generalu Đukiću za "tuzlansku Kapij" vidio sam kako postoje elementi za ono što sam rekao", poručio je Dodik govoreći o slučajevima na Markalama i tuzlanskoj Kapiji, a prenijela je novinska agencija Srna.

Premijer Republike Srpske takođe je izjavio da BiH nikad i nije bila država, jer od turske i austrougarske okupacije pa do Jugoslavije nigdje nije bilo BiH kao države.

"Ispada da Srbi ne smiju ni govoriti ni obilježavati brojna stratišta na kojima su stradali srpski civili i zarobljenici, a za koje se i dan-danas najčešće tvrdi da za ove zločine još niko nije odgovarao", rekao je Dodik.

(24sata.info)​
 
Svečanost održana ispred spomen hrama "Sveta Petka" poslužila je premijeru Dodiku za držanje historijskih lekcija. Tvrdio je kako se RS u septembru 1995. godine vojno odbranila od hrvatske agresije,


[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:
 
Zuletzt bearbeitet:
Dodik ist in meinen Augen nur ein FETTES stück Scheisse!

Bevor alle wieder herumheulen, ich habe nie behauptet, das Tihic oder Seljakcic besser sind!
 
graditelj(i) tog dijela bosne i hercegovine trenutno sjedi u hagu, mislim da to vec sve kaze.
 
Dodik ist einer der größten nationalisten die es in BiH gibt den die RS hat überhaupt keine historie wäre es nicht zum krieg gekommen wär gebe es keine RS Zvornik ,Foca ,Srebrenica,Visegrad ,Brcko,Prijedor alles Bosniakische mehrheitsgebiete vor dem Krieg 1991 !!!!
 
Zurück
Oben