Du verwendest einen veralteten Browser. Es ist möglich, dass diese oder andere Websites nicht korrekt angezeigt werden. Du solltest ein Upgrade durchführen oder einen alternativen Browser verwenden.
Nakon još jednog uspješnog nastupa u Sloveniji na povratku za Beograd, rock grupa Riblja čorba i njezin frontman Bora Đorđević zaustavili su se u Čakovcu u jednom od malobrojnih rock klubova - Podroom. Iskoristili smo priliku da napravimo ekskluzivni razgovor s Borom Đorđevićem za portal MojZagreb.info i saznamo što se promijenilo od vremena kada je Riblja čorba 1998. godine zadnji puta nastupila u Hrvatskoj, a Bora izjavljivao kako se to više nikad neće dogoditi.- Stvari se mijenjaju na bolje i to je razlog zašto pripremamo povratnički koncert i to ne na mala vrata kroz manje gradove, već velika u Zagrebu. Za sada ne mogu definirati datum, ali u prvoj polovini slijedeće godine sigurno. Jedan od razloga je i veliki broj Hrvata koji pohode naše koncerte u Sloveniji iz Zagreba, Rijeke, Pule, Splita i mnogih drugih gradova. Baš iz Splita na sve naše koncerte dolazi bračni par koji su na rukama istetovirali ime naše grupe. Pozdravio sam nedavno nastup Prljavog kazališta u Beogradu i nadam se da će i nama uzvratiti isto. Bez obzira na različita politička opredjeljenja, vjerujem da rock'n'roll, kao i muzika uopće, mora biti iznad svjetonazora. Inače, oduvijek sam tvrdio da je Čakovec u ex Jugi bio najrokerskiji grad i uvijek rado navratim baš ovdje - rekao je Bora Čorba koji u Čakovec uvijek rado svrati kod svog prijatelja Franca Kokalja.
Mnoge pjesme vaše grupe caruju na hrvatskom crnom tržištu. Imate li spoznaje koliko ljudi ovdje prate vaš rad? - Većina naših pjesama je na YouTube-u, tako da nije problem doći do njih, a spoznaja o slušanosti dovoljno govori o našim pripremama za koncert u Zagrebu. Upravo radimo na novom albumu koji bi trebao ugledati svjetlo dana krajem jeseni.
Na pitanje o djelovanju u politici Bora je bio decentan:- Ne krijem, i dalje sam vrlo aktivan u Koštuničinom DS-u i to u njegovu glavnom odboru. I da, razočaran sam nedavnim izborima u Srbiji, jer jedva smo se riješili komunista, a sada Dačić i Tadić vode državu.
Neki mediji objavili su da ste se razveli od supruge i da živite u nekom selu nedaleko Beograda?- Čista izmišljotina!. Istina, supruga i ja često odlazimo na odmor na Rudnik planinu stotinjak kilometara od Beograda, ali zbog posla najviše smo vezani uz naš dom. Tako da priče o rastavi ne piju vodu.I ovaj kratak boravak u Čakovcu izazvao je veliku znatiželju Čakovčana koji su tražili autograme i fotografiranje s Borom. Neke stvari u ljubavi prema glazbi nikada se neće promijeniti.