Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Riblja Corba / Bora Corba

EKSKLUZIVNO / BORA ĐORĐEVIĆ: Pripremam veliki koncert u Zagrebu

Nakon još jednog uspješnog nastupa u Sloveniji na povratku za Beograd, rock grupa Riblja čorba i njezin frontman Bora Đorđević zaustavili su se u Čakovcu u jednom od malobrojnih rock klubova - Podroom. Iskoristili smo priliku da napravimo ekskluzivni razgovor s Borom Đorđevićem za portal MojZagreb.info i saznamo što se promijenilo od vremena kada je Riblja čorba 1998. godine zadnji puta nastupila u Hrvatskoj, a Bora izjavljivao kako se to više nikad neće dogoditi.
- Stvari se mijenjaju na bolje i to je razlog zašto pripremamo povratnički koncert i to ne na mala vrata kroz manje gradove, već velika u Zagrebu. Za sada ne mogu definirati datum, ali u prvoj polovini slijedeće godine sigurno. Jedan od razloga je i veliki broj Hrvata koji pohode naše koncerte u Sloveniji iz Zagreba, Rijeke, Pule, Splita i mnogih drugih gradova. Baš iz Splita na sve naše koncerte dolazi bračni par koji su na rukama istetovirali ime naše grupe. Pozdravio sam nedavno nastup Prljavog kazališta u Beogradu i nadam se da će i nama uzvratiti isto. Bez obzira na različita politička opredjeljenja, vjerujem da rock'n'roll, kao i muzika uopće, mora biti iznad svjetonazora. Inače, oduvijek sam tvrdio da je Čakovec u ex Jugi bio najrokerskiji grad i uvijek rado navratim baš ovdje - rekao je Bora Čorba koji u Čakovec uvijek rado svrati kod svog prijatelja Franca Kokalja.

Mnoge pjesme vaše grupe caruju na hrvatskom crnom tržištu. Imate li spoznaje koliko ljudi ovdje prate vaš rad?
- Većina naših pjesama je na YouTube-u, tako da nije problem doći do njih, a spoznaja o slušanosti dovoljno govori o našim pripremama za koncert u Zagrebu. Upravo radimo na novom albumu koji bi trebao ugledati svjetlo dana krajem jeseni.

Na pitanje o djelovanju u politici Bora je bio decentan:
- Ne krijem, i dalje sam vrlo aktivan u Koštuničinom DS-u i to u njegovu glavnom odboru. I da, razočaran sam nedavnim izborima u Srbiji, jer jedva smo se riješili komunista, a sada Dačić i Tadić vode državu.

Neki mediji objavili su da ste se razveli od supruge i da živite u nekom selu nedaleko Beograda?
- Čista izmišljotina!. Istina, supruga i ja često odlazimo na odmor na Rudnik planinu stotinjak kilometara od Beograda, ali zbog posla najviše smo vezani uz naš dom. Tako da priče o rastavi ne piju vodu.I ovaj kratak boravak u Čakovcu izazvao je veliku znatiželju Čakovčana koji su tražili autograme i fotografiranje s Borom. Neke stvari u ljubavi prema glazbi nikada se neće promijeniti.

Quelle: mojzagreb.info

Zurück
Oben