Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Soziale Unruhen in Bosnien

f11777611t547879p7993959n2.jpeg

Nema panike. Ako moze Milanovic u Mostar, Dodik u Beograd, zasto ne bi mogao Davutoglu u Sarajevo
kava.gif

Davutoglu ve

Zaštitu jedinstva 
BiH tražimo od Turske

Na izravan upit novinara turske novinske agencije Anadolija što očekuje od Republike Turske u ovom teškom trenutku za njegovu zemlju, Izetbegović nedvosmisleno odgovara: - “Očekujemo od prijatelja i braće u Turskoj da pomažu jedinstvo BiH”
Za

Nema panike. Ako moze Milanovic u Mostar, Dodik u Beograd, zasto ne bi mogao Davutoglu u Sarajevo
kava.gif

Davutoglu ve

Zaštitu jedinstva 
BiH tražimo od Turske

Na izravan upit novinara turske novinske agencije Anadolija što očekuje od Republike Turske u ovom teškom trenutku za njegovu zemlju, Izetbegović nedvosmisleno odgovara: - “Očekujemo od prijatelja i braće u Turskoj da pomažu jedinstvo BiH”
Za

:tu:

Puno si se uplasio, ne znam zasto. Ja sa moje strane sam sve rekla sta imam reci, samo izgleda da ti zelis mene vuci za jezik :D a ja nemam vremena, da se bavim tudjom paranojom. Boli tebe dupe za narodom samo vazda neke crnozavjerske manipulatorske parole iznosis ... nisu ljudi tupavi, skuzili su te.
Ja optuzujem druge?? Pa jel ti citas sta pises ili razmisljas prije nego sto napises? Procitaj sta si napisao ... ali izgleda da ti je zamaglilo.
Zar ti bolan nisi zaosnu? Ako nisi ja i ti nemamo nista da pricamo, kao sto vec na pocetku rekoh, idi i trazi u Hrvatskoj svoja prava a mani se moje drzave i mog naroda.

Puno si toga napisala, puno se razbacujes tim praznim floskulama, ali opet nista konkretno - vrtis se cijelo vrijeme u krug sa tim optuzbama, nikako da opovrgnes moje upise i argumentaciju.

Da je prije nekoliko godina na stolu bila opcija neke lokalne varijante svicarskog drzavnog modela koja bi ojacala i etablirala status zajednicke drzave tri ustavna naroda mozda bi na to pristali i hrvati i srbi, ali godine su potrosene medjusobnim optuzivanjima, zato i je zemlja tu gdje je sada. Pazi, iz godine u godinu RS se sve vise i vise udaljuje od Federacije, to je cinjenica, ma koliko god ti zabila glavu u pjesak. No ukoliko suglasnosti za cak taj model ne bude (ako ikada to opet bude prijedlog), sasvim je sigurno nece biti ni za "Radoncic-Komsic" viziju unitarne Bosne i Hercegovine, pogotovo ako se tome protive cak dvije potpisnice Daytonskog sporazuma i clanice medjunarodnog Vijeca za provedbu mira u BiH (Hrvatska i Srbija). Pitanje je onda koje su realne alternative? Ono sto sam ja iznio u postu nije (jos) "realno" - ali je jedna od mogucih alternativa.

kava.gif

Davutoglu ve

Zaštitu jedinstva 
BiH tražimo od Turske

Za

samo nam je ovaj konj jos falio

Was für ein Scheiß, der 2012 herrschende Militärrat hat doch der knapp gewählten Muslimschwester Mursi 2012 das Amt übergeben. Abgesetzt wurde er wieder erst nach massiven Anti-Mursi-Protesten im Juli 2013. Ein großer Teil der ägyptischen Zivilgesellschaft und das Militär erteilte Mursis Versuch, die Verfassung zu islamisieren eine klare Absage ... keine Islamisierung Ägyptens, das ist Stand der Dinge, da können die Imame, Muftis und Schreihälse sich auf den Kopf stellen. :lol:

Das Militär hat zwar antidemokratisch geputscht (auch wenn es manche so nicht nennen wollen), aber einer der Gründe dafür war der Einführungsversuch antidemokratischer Komponenten in die ägyptische Verfassung.
"

Also Mursi hat die Wahl gewonnen und er wurde durch das Miläter geputscht. blacky du widersprichst dir permanent.

Um so mehr ich mich durch die Geschenisse lese, um so mehr könnt ich kotzen. Die Bosniaken haben nichts besseres zu tun als sich selbst zu bekàmpfen. Bevor die an irgendwelche Revolutionen sich wagen sollten sie erstmal wissen was sie wollen. Die einen rennen mit Tito Bildern rum, 2 m daneben schreien sie Allahu Ekber und die dahinter sind nur so da.

Wii haben einfach keine gemeinsame Stimme und kein einheitliches Ziel. Die Politiker wissen das nur zu gut und nutzen diese Lage bestens aus.

Kako rece Emir Hadzihafizbegovic jednom: "jebem ja nas".

Um Hunger geht es hier schon lange nicht mehr.

Berichten werde ich dennoch normal über die Proteste.

Zurück
Oben