Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Srpskim karatistima dva zlata i bronza na SP u Beogradu

WELTMEISTERSCHAFT IN KARATE, ZWEIMAL GOLD UND EINMAL BRONZE FÜR SERBIEN

Srpskim karatistima dva zlata i bronza na SP u Beogradu
slobodanbitevicndjur01.jpg
Foto: Novak Đurović
Tekst: Press
Slobodan Bitević je postao prvi naš borac koji se posle 15 godina popeo na najviše postolje
Veliki uspeh srpskog karatea! Borci Slobodan Bitević i Dejan Umićević osvojili su zlatne medalju u karateu u borbama, dok se Miloš Jovanović okitio bronzanim odličjem!

Prvi je u subotu pred sedma hiljada navijača u „Beogradskoj areni" do najsjajnijeg odličja stigao Bitević. On je tako postao prvi naš muški takmičar posle 15 godina na najvišem postolju još od vremena kada je šampion planete bio sadašnji selektor Predrag Stojadinov.

Bitević je u finalu SP u kategoriji do 84 kg pobedio Javuza Karamologlua iz Turske sa 1:0. Na centralnom tatamiju Bitević je pokazao odličnu tehniku i u tvrdoj i neizvesnoj borbi dva ravnopravna rivala uspeo da trijumfuje minimalnim rezultatom.U nedelju po novo zlato
Srpski muški tim u nedelju od 12.30 časova u borbama pokušaće da obasja već obogaćenu riznicu najsjajnijm odličjem.

Kapiten Dejan Umičević, Miloš Jovanović, Slobodan Bitević, Nikola Jovanović, Dimitrije Jerković, Miloš Živković i Miloš Vuković staće na crtu protivnicima iz Azerbejdžana.

Bitević: Kao u bajci

- Osećam se kao u bajci, ovo je nešto najlepše što mi se dogodilo u životu. Tokom celog turnira sam uspeo da održim visok nivo koncentracije i da ne dozvolim protivnicima da me iznenade. Posebno zahvaljujem selektoru Stojadinovu, koji je sve vreme bio uz mene i verovao. Još nije gotovo, očekuje me finale u ekipnoj konkurenciji i nadam se još jednom zlatu - rekao je Bitević posle borbe.

Odmah posle njega na tatami je izašao kapiten srpskog tima Dejan Umićević koji je doneo drugo zlato za Srbiju u kategoriji preko 84 kg. Umićević je ubedljivo pobedio Mohanada Mohameda iz Egipta sa 4:0. Naš borac je bio dominantan tokom celog meča, a Mohamed nije uspeo nijednom da ga ugrozi.

- Ovu borbu sam prethodno odradio u glavi jedno pet puta. I uspeo sam da je na isti način sprovedem u delo. Nisam ni znao da je moj protivnik toliko kvalitetan. Na početku šampionata nisam ni razmišljao o medalji, već kako da uradim borbe najbolje što mogu, što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Sada preostaje da kao ekipa, a mislim da nikada nismo bili spremniji, osvojimo i treću titulu za Srbiju na SP - poručio je Umićević posle dodele medalja...

Devojke četvrte na svetu

U subotu su na tatamije u „Beogradskoj areni" izašli Miloš Jovanović koji je u kategoriji do 75 kg osvojio bronzano odličje pobedom nad Švajcarcem Muratom Sahinom 4:2, kao i srpski ženski kata tim u sastavu Ivana Stepanović, Anja Konjuh i Dunja Žeravić. One su nažalost poražene od Italije u borbi za treće mesto.

Iako su naše takmičarke imale atraktivniju tačku, odlučila je bolja uigranost i sinhronizacija Italijanki.

Inače, srpski karatisti zabeležili su istorijski uspeh na 20. svetskom prvenstvu jer su prvi put u istoriji ove borilačke veštine izborili tri finala na planetarnom skupu, i to u konkurenciji od preko 1.000 takmičara iz 85 zemalja!

Vesti - SPORT SERVIS 2009

Wayne interessierts?

Wayne interessierts?

[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:

und sowas von den talentfreien albanern, die sich immer auf irgendwelche hinterhof kickboxer berufen, wenn man ihnen die augen öffnet und ihnen erklärt das sie sportlich soviel zu melden haben, wie eine afrikanische putzfrau bei einer NPD versammlung.

[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:[smilie=to funny.gi:

und sowas von den talentfreien albanern, die sich immer auf irgendwelche hinterhof kickboxer berufen, wenn man ihnen die augen öffnet und ihnen erklärt das sie sportlich soviel zu melden haben, wie eine afrikanische putzfrau bei einer NPD versammlung.[/quote]

Das frittierte Hähnchen hat sich wieder mal gemeldet...

Zurück
Oben