SAT Komandosu olabilmek için öncelikle Subay veya Astsubay olacaksın,gerisi sana kalmış,yeterki iste.Yanlız şunu belirtmek zorundayım,SAT Komandosu olmak bir ayrıcalıktır,bir şereftir.Kisacası "sadece istemekle" olmuyor,herşeyinle savaşacaksın ve Limitini aşacaksın.Bunun dışında Fiziki ve Karakteristik bir takım özelikler aranmaktadır,örneğin öyle 1,55 boyunda bir adamı SAT Komandosu yapmazlar,azimli olman gerek.Tabiri caizse "elin ayağin düzgün" olacak!Kara Harp Okuluna git kaydını yaptır,bunu yapmadan önce git,Vatani görevini yerine getir (imkanın varsa),SAT Komandoları en iyilern en iysinden yani Elit Askerlerden oluşan,Kara Hava Su demeden her ortamda Savaşabilen Askerlerden oluşmaktadır,bir söz vardır,SATların Elementi Su dur derler yani sev yada sevme,su elementi ile Barışık olmak zorundasın,örneğin Denize karşı cunkü bu zorlu eğitim sürecinde bu elementle bol bol tanışma firsatın olacak.Ha Unutmadan yazayım,birşey daha var."Cehennem Haftası" olarak adlandırılan süreçleri de atlatmak zorundasın.Adeta Ölüp Ölüp dirileceksin.Yanısıra Yabancı dilin olmak zorunda.Temel Egitim 72 Hafta sürmektedir,toplam 4 Yil civarı Eğitim alacaksın,bence bir kere daha düşün.Hersey uzaktan göründüğü gibi kolay değil.