Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Türkei vs Kroatien "play-offs"

So liebe Freunde des Fußballs. Fangen wir uns jetzt wieder, ich glaub kaum, dass es einen kroatischen Fussballfan gab, der wirklich nüchtern blieb, aber nun muss man wieder an das Rückspiel denken.
Es bleibt die Frage, ob die türkischen Spieler nun endgültig demotiviert sind oder nur umso wütender und somit auch motivierter.

Fakt ist, uns werden im Rückspiel Corluka und Dujmovic fehlern, das waren beide wichtige Säulen gestern. Ich denke aber dass Olic auch geschont wird, hat ja auch eine gelbe bekommen und es wird nicht riskiert dass er bei der EM fehlt, somit denke ich dass Perisic oder Ilicevic und Eduardo inkl. vielleicht Pranjic reinkommen werden im Rückspiel.
Man muss sich immer denken, wenn wir ihnen durch (mehr Pech von ihrer Seite) 3 Tore reinschießen konnten auswärts, können die das doch auch, warum nicht?

Hvala Essekeru na tvojim analizama - super su kao uvijek.

Ajmo sagledati stvari kako stoje zaista. U cetiri dana zemljace mora se dogoditi stvarno cudo neko "nevidjeno", da vam turci uvale 4 razlike u Zagrebu jer to je mentalitet momcadi koja je devastirana jucer i iz inata Guusu Hiddinku nece (barem tako mislim) dati svoj maksimum, jos ce se Hiddink povlaciti po turskim medijima i biti neprijatelj no1 godinama, vidjeces. Kako ste vi odigrali sinoc, tako su Englezi odigrali protiv vas u Zagrebu (1:4) i u Londonu (5:1), a Turci su usli u ovo sve sa onom: ''to su nase musterije'' i "fino" su dobili po glavi.

Moramo dalje konstatirati Essekeru, da s turci izgubili naklonost igraca, reprezentacije, a vi publike. Recimo ne treba zaboravit, da njemacki dio turaka za kapetana zeli Altintopa, a autohtoni Turci Emrea. To sam negdje citao ne mogu nac clanak vezan uz to (mozda veceras). Sahin je unio dodatan nemir odbivsi ove dvije utakmice play-offa, ne samo u reprezentaciju nego i u medije.

Turci imaju puno vise problema od vas, rezultat je jasan - 0:3, a vama nije mogao doci u bolje vrijeme, ni sami tako nesto niste ocekivali. Samo da je jos "samo" potvrditi pobjedu u Zagrebu i eto vas na EP.

So ein geiles Spiel! Aber die Qualität von Eurosport war ja unterirdisch. Da kriegt man ja Augenkrebs von, seit '82 habe ich sowas nicht mehr gesehen! :)

Turci imaju puno vise problema od vas, rezultat je jasan - 0:3, a vama nije mogao doci u bolje vrijeme, ni sami tako nesto niste ocekivali. Samo da je jos "samo" potvrditi pobjedu u Zagrebu i eto vas na EP.

Mislim isto kao ti, a pogotovo ovaj dio teksta mi je bitan! To nije samo bila jedna pobijeda, nego i motivacija, cak i vise nego to.
Nedavno su hrvatski novinari pisali (mislim na index, a to nema veze, nego su bitni rijeci), da zele da strane novine pisu nakon ove play-offs: "Croatia is back".

Svi mi znamo, da smo od 2008, otkad smo igrali i pobijedili njemacku, igrali konstantno lose ili prosijecno. Nismo mogli pobijediti englesku (ali je to cak i normalno, budi mo realni) ali nismo ni ukrainu ili grcku, taj sindrom je poceo tada, ako nam je Semtürk uvalio u zadnjoj minuti gol, i od tada trazili razloge... Ovaj 0:3 u istanbulu je doslo, kako kazes, na naj bolje vrijeme!

Mislim isto kao ti, a pogotovo ovaj dio teksta mi je bitan! To nije samo bila jedna pobijeda, nego i motivacija, cak i vise nego to.
Nedavno su hrvatski novinari pisali (mislim na index, a to nema veze, nego su bitni rijeci), da zele da strane novine pisu nakon ove play-offs: "Croatia is back".

Svi mi znamo, da smo od 2008, otkad smo igrali i pobijedili njemacku, igrali konstantno lose ili prosijecno. Nismo mogli pobijediti englesku (ali je to cak i normalno, budi mo realni) ali nismo ni ukrainu ili grcku, taj sindrom je poceo tada, ako nam je Semtürk uvalio u zadnjoj minuti gol, i od tada trazili razloge... Ovaj 0:3 u istanbulu je doslo, kako kazes, na naj bolje vrijeme!

Bravo, to je to o cemu pricam, pogodio si sredinu price. Sto se tice utorka Essekeru, razlog zbog kojeg vjerujem u pozitivan rezultat u Zagrebu je izostanak 'perjanica' turske Arde, Emrea, Sabrija i Balte (a oni su nosaci turske reprezentacije). Znaci npr. Iper, Tore i Erkin ipak nisu klase da zamjene ove "zvijezde", nema sanse, a jos manje ce se snaci u Maksimiru. Smatram dalje, da ce turci ocigledno sa domacim trenerom biti puno opasniji u narednim kvalifikacijama jer "4-2-3-1" je ipak sistem koji im ne odgovara (neznam zasto Hidink to forsira),a kad dodju u Zagreb sa "4-1-2-3" bojim se i nagadjati. Drugu formaciju koju bi igrali, a da bude logicna niti ne vidim, barem ne u ovom trenutku.

Jos nekoliko rijeci oko Olica. Svi mi znamo da on nikada nije spadao u kategoriji velikih hrvatskih igraca tipa Bobana, Kovaca ili Sukera, ALI pritisak, koji on nanosi na protivnika je tako stravican, da im ne bi' bio u kozi, jos kad uspije ponjeti ostatak ekipe u tome, vi ste onda u zlatnom konju. Samo molim, da ga odsad sve ozljede zaobidju, vrlo vazan igrac.

Jos oko Dujmovica, nekoliko stranica unazad si napisao dobru analizu oko njega. Nevjerovatno koliko inteligentno taj na terenu igra. Okej, on nema "motoriku" jednog Vukojevica ili nema tehniku jednog Modrica, ili nema dugu loptu jednog Kranjcara, ali UVIJEK tamo gdje moze radit NERED PROTIVNIKU, a to je bitno. Igracina Essekeru, trebace' vam na EP.

Zurück
Oben