Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Uz Antaru do neba..!!!

Hercegovac

Pablo Emilio Escobar
Uz Antaru do neba
cira.jpg
Selektor reprezentacije BiH Ćiro Blažević tvrdi da će Srbija bez problema ići na SP

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedan od najkontroverznijih trenera na Balkanu Miroslav Blažević tvrdi da će selekcija Srbije bez problema izboriti plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi! Ćiro misli da će Srbi zahvaljujući Radomiru Antiću "odleteti do neba".

Blažević, koji je s fudbalerima Hrvatske stigao do trećeg mesta na SP u Francuskoj 1998. godine, kaže da su "orlovi" napravili pravi potez dovođenjem Antića.

- Vi Srbi odoste do neba s Radomirom Antićem! J...š mi mater! Taj čovek, između ostalog moj veliki prijatelj, jedan je od najnamazanijih trenera na planeti. Kada to kažem, isključivo mislim na fudbalsku namazanost. Antić ima harizmu i veliki je motivator, i Ćiro vam tvrdi da ćete se bez problema plasirati u Južnu Afriku, a i tamo nećete loše proći - selektor Bosne i Hercegovine i dodaje:

- Antić ima lak posao, jer vi Srbi imate sjajne igrače. Neki su među najboljim u Evropi. Ipak, bez pravog trenerskog maga i šmekera, kakav je Radomir, džabe vam i 11 Maradona.

Blažević nije mogao da ostane ravnodušan na veoma tešku situaciju koja potresa najveći srpski klub. Hrvatski stručnjak kaže da mu je izuzetno krivo što Crvena zvezda propada iz godine u godinu i tvrdi da bi smesta dotrčao u Beograd da preuzme crveno-bele, ukoliko bi se Dragan Džajić vratio u klub.

- Uvek sam pričao da mi je velika želja bila da treniram Zvezdu. Međutim, u ono vreme Džaja i Cvele nisu hteli da me angažuju. Tada nije bilo pametno da Hrvat trenira Zvezdu, kao ni Srbin Dinamo. Srećom, vi, naši naslednici, to ste promenili i zakopali ratne sekire. Sada, kad bih imao desetak godina manje i ukoliko bi Džaja bio predsednik, smesta bih došao u Beograd i dao sve od sebe da pomognem Zvezdi. Žao mi je ovoga što se dešava s tim velikim klubom - ispričao je Ćira.

SANJAM SFRJ U JUŽNOJ AFRICI

Miroslav Blažević kaže da mu je velika želja da na predstojećem Mundijalu u Južnoj Africi zaigraju sve republike nekadašnje SRF Jugoslavije.
- Najveća želja mi je da se sve bivše republike SFRJ plasiraju na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Mislim da je ponovo došlo vreme da pokažemo svetu da se ovde igra najbolji fudbal. Takođe, trebalo bi da ubedimo čitavu planetu da ovde i dalje postoje Bobani, Savićevići, Stojkovići - kazao je Blažević.

-Fairer Sportsmann,sieht man wieder, dass der Fußball die Menschen verbindet bzw. den Nationalismus ausmerzt zumindest in diesem Fall..

Zurück
Oben