Hercegovac
Pablo Emilio Escobar
Uz Antaru do neba
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedan od najkontroverznijih trenera na Balkanu Miroslav Blažević tvrdi da će selekcija Srbije bez problema izboriti plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi! Ćiro misli da će Srbi zahvaljujući Radomiru Antiću "odleteti do neba".
Blažević, koji je s fudbalerima Hrvatske stigao do trećeg mesta na SP u Francuskoj 1998. godine, kaže da su "orlovi" napravili pravi potez dovođenjem Antića.
- Vi Srbi odoste do neba s Radomirom Antićem! J...š mi mater! Taj čovek, između ostalog moj veliki prijatelj, jedan je od najnamazanijih trenera na planeti. Kada to kažem, isključivo mislim na fudbalsku namazanost. Antić ima harizmu i veliki je motivator, i Ćiro vam tvrdi da ćete se bez problema plasirati u Južnu Afriku, a i tamo nećete loše proći - selektor Bosne i Hercegovine i dodaje:
- Antić ima lak posao, jer vi Srbi imate sjajne igrače. Neki su među najboljim u Evropi. Ipak, bez pravog trenerskog maga i šmekera, kakav je Radomir, džabe vam i 11 Maradona.
Blažević nije mogao da ostane ravnodušan na veoma tešku situaciju koja potresa najveći srpski klub. Hrvatski stručnjak kaže da mu je izuzetno krivo što Crvena zvezda propada iz godine u godinu i tvrdi da bi smesta dotrčao u Beograd da preuzme crveno-bele, ukoliko bi se Dragan Džajić vratio u klub.
- Uvek sam pričao da mi je velika želja bila da treniram Zvezdu. Međutim, u ono vreme Džaja i Cvele nisu hteli da me angažuju. Tada nije bilo pametno da Hrvat trenira Zvezdu, kao ni Srbin Dinamo. Srećom, vi, naši naslednici, to ste promenili i zakopali ratne sekire. Sada, kad bih imao desetak godina manje i ukoliko bi Džaja bio predsednik, smesta bih došao u Beograd i dao sve od sebe da pomognem Zvezdi. Žao mi je ovoga što se dešava s tim velikim klubom - ispričao je Ćira.
SANJAM SFRJ U JUŽNOJ AFRICI
Miroslav Blažević kaže da mu je velika želja da na predstojećem Mundijalu u Južnoj Africi zaigraju sve republike nekadašnje SRF Jugoslavije.
- Najveća želja mi je da se sve bivše republike SFRJ plasiraju na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Mislim da je ponovo došlo vreme da pokažemo svetu da se ovde igra najbolji fudbal. Takođe, trebalo bi da ubedimo čitavu planetu da ovde i dalje postoje Bobani, Savićevići, Stojkovići - kazao je Blažević.
-Fairer Sportsmann,sieht man wieder, dass der Fußball die Menschen verbindet bzw. den Nationalismus ausmerzt zumindest in diesem Fall..