Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Vatreni

Vida richtig sympathischer typ. Hat das Herz am rechten Fleck, wie er da auch jovan begrüßt und offen über seine lieblingsbar redet, die serbisch ist.
Allerdings intelligenztechnisch wohl arg limitiert.

Eben. Allein das eine serbische Bar seine Lieblingsbar ist lässt doch jede politische Motivation hinter dem Gruß ausschliessen.

Zum Spiel heute Abend. Dalić könnte einige Überraschungen bereit halten. So soll Badelj spielen und Perišić erstmal auf der Bank sitzen.
 
Sta jos dodati na ovakav uspjeh? Ova Hrvatska generacija zaista objasnila sta znaci imati pobjednicki mentalitet, ono sto nisam u svim reprezentacijama Jugoslavije nikada vidio, doslovno nikada i skidam vam kapu za to. Tri puta u nokaut fazi gubite i tri puta okrecete i prolazite dalje, to sam do sada vidjao samo kod njemackih reprezentacija. Englezi su objektivno tanki za ovaj nivo takmicenja, ovo je za njih vanserijski uspjeh, imas Sterlinga i Lingarda u prvih 11 koji su bas pretanki igraci, uz Alia koji nista ne igra cijeli turnir. Kane i danas i protiv Svedske neprepoznatljiv, ali to je prvenstveno zasluga Vide i Lovrena, pogotovo mi je drago za ovog drugog, posto ga stalno u Liverpoolu napadaju.

Engleska je u prvom poluvrijemenu uspijevala preci na stranu protivnika dugim loptama i osvajanjem "nicijih lopti". Osim toga izborili bi neki faul, korner i aut. Prakticno bez kontrole igre su napravili i par cistih sansi za gol. Osim toga radili su bolji pritisak na loptu, iskljucili Modrica i Rakitica i usporili hrvatski protok lopte i izmjenu strana. Znalo se da ce zbog formacije u kojoj igraju 5-3-2 ostaviti same Vrsaljka i Strinica koji nisu dobri napadacki bekovi. U drugom poluvrijemenu su u svemu ovom pali. Hrvatski protok lopte bio je iz minute do minute bolji, vezni red se budio. Engleska nije izlazila iz sesnaesteraca.Tada je i bilo par ne sviranih faulova na Kaneu koji bi Englezima dobro dosli da malo predahnu, ali juce se i Perisic i Mandzukic takodjer probudili iz dubokog sna i pokopali Engleze.

Posto je ubedljivo najgora fora u istoriji svih fora "it's coming home", sada ce da se na drugom mjestu probiti" it's not coming home" i ima suvereno da drzi drugo mjesto. Koljevka fudbala je jedna stvar, a druga stvar, kada u Premier League igraju vecinom stranci, pa se ne mogu nacuditi, kako to "najbolja" liga svijeta ispada od jedne male drzave. Roy Keane je juce sve objasnio u jednoj sportskoj raspravi.

PS: Ako je Cannavaro mogao 2006. godine kao stoper biti proglasen najboljim igracem svijeta, onda bi i Modric u slucaju SP trebao uzeti tu titulu, a ne Neymar ili Cristiano Ronaldo. Od Piksija nisam vidio veceg veznog igraca na ovim prostorima od ovog Modrica, uzivajte u njegovim igrama dok je jos tu.
 
Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben