Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Vojvodina neuer Brennpunkt auf dem Balkan?

Ima tu istine. Samnom radi jedan madjarac iz te regije. Ja sam ga prije vec pito on se samo nasmijao i reko nema nista od toga bosanac.

Mir hat auch mal ein Ungar aus der Vojvodina gesagt das Bosanci am schlimmsten gegenüber ihnen wären. Natürlich wollte ich gleich wissen wieso wir was gegen Ungarn in der Vojvodina haben sollen. Da hat er mir erklärt das es dort viele Serben aus Bosnien gibt und diese werden Bosanci genannt. Das haben mir auch andere Serben so bestätigt

Beška, kod Inđije

Hvala. Beska znaci. Tu sam prolazio dosta puta, a i sestra mi je udata za covjeka iz onog susjednog mjesta Krcedin. Eto, zbog ratnih okolnosti sada sam nastanjen u Batajnici, nesto juznije od Indjije. Slusajuci price hrvata iz Srijema, Backe i Banata, prolazili ste strasne godine pocetkom devedesetih i tako se kao i u drugim regijama promjenila etnicka struktura Vojvodine.

Hvala. Beska znaci. Tu sam prolazio dosta puta, a i sestra mi je udata za covjeka iz onog susjednog mjesta Krcedin. Eto, zbog ratnih okolnosti sada sam nastanjen u Batajnici, nesto juznije od Indjije. Slusajuci price hrvata iz Srijema, Backe i Banata, prolazili ste strasne godine pocetkom devedesetih i tako se kao i u drugim regijama promjenila etnicka struktura Vojvodine.
ja sam bila dva puta u beski....:toothy2:

Znam Krčedin, tu imam još jednu rodicu udata za Srbina, inače sva ogromna familija je mjenjala kao što si opisao kuće sa Srbima iz HR. Prije im je bilo u jednom smislu lakše, bili su svi samo u tom okrugu do Novog Sada, a sada su razbacani po cjeloj HR i nekada se mjesecima nevide, jbg ... Batajnicu, Rumu i tako još ponešto malo pamtim al davno je bilo ...

Jel si se ti mogao mjenjat kao mi il si protjeran?

- - - Aktualisiert - - -

ja sam bila dva puta u beski....:toothy2:

more beščanko :-)

finde es auch unrealistisch, dass die vojvodina mal unabhängig wird, aber dennoch interessant, dass in der vojvodina innerhalb von 2 monaten 40.000 unterschriften für ein referendum gesammelt wurden.

Nicht innerhalb von zwei Monaten, sondern von zwei ganzen Jahren. Letzes Jahr wurden Odzic und seine komische Partei überführt, weil sie mehrere hundert Unterschriften gefälscht haben. Sie sind in der Vojvodina kein unbeschriebenes Blatt.

Vojvodina neuer Brennpunkt?

Das ist Blödsinn.

Vojvodina ist eine autonome Provinz mit finanzieller Selbständigkeit. Ausserdem machen Serben über 60% der Bevölkerung aus.

Znam Krčedin, tu imam još jednu rodicu udata za Srbina, inače sva ogromna familija je mjenjala kao što si opisao kuće sa Srbima iz HR. Prije im je bilo u jednom smislu lakše, bili su svi samo u tom okrugu do Novog Sada, a sada su razbacani po cjeloj HR i nekada se mjesecima nevide, jbg ... Batajnicu, Rumu i tako još ponešto malo pamtim al davno je bilo ...Jel si se ti mogao mjenjat kao mi il si protjeran?

Meni je kuca bila na prvoj liniji i tako stalno na udaru, a nakon "Oluje" spaljena. Kucu u Vojvodini smo od temelja sagradili u Batajnici (zahvaljujuci bratu i rodjaku, koji je tamo blizu vec prije zivio). Dobro smo se i tada snasli, jer one nesrecne je odma' slalo na Kosovo, pa nakon tri, cetiri godine novi rat i opet u bezaniju. I iskreno da ti kazem, treba dosta vrijemena proci da se naviknes na drukciji svijet i okolinu. Rodni zavicaj se tesko zaboravlja.

Meni je kuca bila na prvoj liniji i tako stalno na udaru, a nakon "Oluje" spaljena. Kucu u Vojvodini smo od temelja sagradili u Batajnici (zahvaljujuci bratu i rodjaku, koji je tamo blizu vec prije zivio). Dobro smo se i tada snasli, jer one nesrecne je odma' slalo na Kosovo, pa nakon tri, cetiri godine novi rat i opet u bezaniju. I iskreno da ti kazem, treba dosta vrijemena proci da se naviknes na drukciji svijet i okolinu. Rodni zavicaj se tesko zaboravlja.
Izgubio si kuću ... žalosno al eto barem je život spašen. Čuli smo da šalju neke u Kosovo ... kako da nije teško, i naši u HR se non stop satstaju koji su malo bliže, imaju svake godine "Skup Beščana" gdje su mi roditelji godinama učestvovali dok su mogli. Mama mi je se baš jučer vratila iz Beške u Zagreb, išla obić grob majke i sestre i posjetit tu rodicu u Krčedinu.

bescani_u_zagrebu.jpg

Zurück
Oben