G
Guest
Guest
Blažo Stojanović, predsednik KSS
Pešića za selektora!
Predsedništvo KS Srbije na jučerašnjem sastanku podržalo je kandidaturu Borislava Stankovića za novog predsednika KSSCG. Time je, posle Beograda, i Srbija dala „zeleno svetlo“ pa je promocija počasnog generalnog sekretara FIBA u prvog čoveka naše kuće košarke stvar formalnosti.
- Na Skupštini KSS 11. novembra i zvanično ćemo predložiti Stankovića, kao i delegate za KSSCG. Međutim, nije sporan Stanković, već sve ostalo, a to su priče oko proširenja lige, klupski i lični interesi koji ih je na pretek - kaže Blažo Stojanović, predsednik KSS.
Često ističete da bi reprezentacija morala da bude na prvom mestu?
- Tako bi trebalo da bude, odnosno moramo da razmišljamo isključivo o nacionalnom timu, a ne da se vodimo interesima klubova. Sada su se Partizan i Crvena zvezda udružili jer je tako najbolje po njih, Hemofarm bi takođe isto uradio da mu nešto odgovara, tako da su očigledni lični interesi. Klubaštvo mora da se ukloni. Imam sve zapisnike od 1999. i znam šta pričam.
Stojanović vidu bolju budućnost naše košarke?
- Ima svetla, jer imamo kvalitetnu reprezentaciju, a učešće na Svetskom prvenstvu u Japanu naredne godine bio bi veliki pomak. Nadam se da ćemo kotizaciju od 500.000 evra, koju FIBA od Saveza potražuje za konkurisanje za „vajld-kard“, rešiti zajedničkim snagama.
Ko bi nas sa selektorske klupe predvodio u Japanu?
- Ja sam za trenera profesionalca i čoveka koji će se brinuti o našoj košarci i državnom timu, a to je Svetislav Pešić. Čovek koji nam je doneo dva poslednja zlata, u Indijanapolisu i Istanbulu, jeste najbolje rešenje, mi smo ga ranije birali i ponovo bismo isto uradili - otkriva Stojanović.
I. Velimirović
Pesic ist ein ganz guter, er soll es machen.