Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Wirtschaft Griechenlands - Οικονομία της Ελλάδας - Economy of Greece

  • Ersteller Gelöschtes Mitglied 9433
  • Erstellt am
60.000 Arbeitsplätze, Fotovoltaik-Modulproduktion und Strom-Export hören sich nicht schlecht an.



Hippokrates

In meinen augen ist die solarindustrie noch in den kinderschuhen.
Momentan befindet sie sich in einer bereinungsphase....und nur die starken und innovativen werden diesen prozess überleben.
Das heißt für mich...überleben wird nur der jennige der weiterentwickelt,da die chinesen momentan mit billigen modulen den markt fluten.
 

Οι Ισραηλινοί παζαρεύουν στην Αθήνα το «χρυσό» αέριο της Κρήτης



05.12.2011
14:28
0
8Share





-A +A


Διερευνητικές επαφές αρχίζουν στην Αθήνα στελέχη του ισραηλινού ενεργειακού ομίλου Delek με σκοπό την έρευνα για υδρογονάνθρακες στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης. Η περιοχή αυτή αν κηρυχθεί η ελληνική ΑΟΖ θα συνορεύει με την κυπριακή, δημιουργώντας ένα τόξο μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
Η περιοχή αυτή είχε παρουσιαστεί πρόσφατα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ως αξιοποιήσιμη για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων. Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι το επίσημο πέραν των διερευνητικών επαφών.
Η κίνηση αποκτά εξαιρετικά μεγάλο γεωστρατηγικό ενδιαφέρον καθώς η περιοχή νοτίως της Κρήτης «κουμπώνει» με την κυπριακή ΑΟΖ, εάν και εφόσον η Ελλάδα κηρύξει την αποκλειστική οικονομική της ζώνη. Εμμέσως το Τελ Αβίβ απορρίπτει με αυτόν τον τρόπο τους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί διαφορετικού καθεστώτος της περιοχής του Καστελόριζου και θεωρεί πως η κυπριακή ΑΟΖ γειτνιάζει με την ελληνική ΑΟΖ.
Επισήμως από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ δεν έχουν γίνει σχόλια, ωστόσο, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης, στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρουσα κινητικότητα και εκτίμησε ότι πριν τη λήξη του 2012, μπορεί να έχουμε γεωτρύπανο στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Capital.gr, στην Αθήνα θα βρεθούν υψηλόβαθμα στελέχη της Avner Oil Exploration, θυγατρικής του ομίλου Delek που ασχολείται με τις έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων . Η Avner μαζί με την Delek Drilling είναι οι δύο εταιρείες του ομίλου Delek, που μαζί με την Ratio Oil και την αμερικανική Noble Energy έχουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του πασίγνωστου πλέον κοιτάσματος της Ανατολικής Μεσογείου Λεβιάθαν. Εξάλλου η Delek έχει έμμεση εμπλοκή και στην Κύπρο καθώς διαθέτει ποσοστό τουλάχιστον 5% στη Noble Energy.
Με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους υδρογονάνθρακες υπάρχουν τρεις εναλλακτικές δυνατότητες για έρευνα και παραγωγή πετρελαίου. Αυτό σημαίνει πως μια εταιρεία καταθέτει αίτηση για μία περιοχή που εκτιμά ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον, στη συνέχεια η αίτηση αξιολογείται και σε διάστημα 90 ημερών το Υπουργείο μπορεί να δημοσιεύσει πρόσκληση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία έρευνας.
 
Δημοσιεύθηκε και η πρόσκληση για τις σεισμικές έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη!
07-12-2011
print_mail.png

964f6f4a80_crete_sat.jpg
Δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Με τη δημοσίευση της πρόσκλησης (η οποία είχε ήδη δημοσιευθεί και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δύο μήνες νωρίτερα, δηλαδή στις 30 Σεπτεμβρίου) τίθεται σε κίνηση η διαδικασία του διαγωνισμού, που θα καταλήξει το αργότερο σε πέντε μήνες, δηλαδή ως το Μάιο του 2012.
Συγκεκριμένα, οι εταιρίες που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν στις σεισμικές έρευνες έχουν προθεσμία 90 ημερών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον εγγράφως στο ΥΠΕΚΑ. Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις και η ανακοίνωση των εταιριών που θα επιλεγούν σε διάστημα έως και δύο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Στα κριτήρια επιλογής, σύμφωνα με την πρόσκληση εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις περιλαμβάνεται και η δυνατότητα του υποψήφιου να "προωθήσει" τις υπό έρευνα περιοχές στη διεθνή πετρελαϊκή κοινότητα. Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να προκηρυχθούν διαγωνισμοί για παραχώρηση συγκεκριμένων "οικοπέδων"|, όπως αναφέρονται στη σχετική ορολογία, προς έρευνα εντός του 2012.
 
207.000 θέσεις εργασίας με όλα τα ενεργά προγράμματα και έργα του ΕΣΠΑ!
07-12-2011
print_mail.png

c0beb2aa64_espa_logo.gif
«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς που θα εργαστούν με συνέπεια και θα υπηρετήσουν το αυτονόητο για να βγούμε από την κρίση και να μην χαθεί μια γενιά ακόμη».
Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξής του με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε ερώτηση για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος σημείωσε «οι ομιλούντες είναι υπουργοί που έχουν εργαστεί και έχουν υποχρεώσεις και όλα τα υπόλοιπα είναι για άλλο τόπο και άλλο χρόνο». Τονίζοντας παράλληλα ότι «έχουμε μπροστά μας λίγες εβδομάδες και λίγους μήνες για να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει ότι θα γίνουν πράγματα μετά τις εκλογές. Αυτές είναι υποχρεώσεις και από αυτές θα κριθούμε».
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η συνεργασία του με τον κ. Χρυσοχοΐδη στα θέματα του ΕΣΠΑ είναι άριστη, για να συμπληρώσει ότι έχει προτείνει τόσο στο υπουργικό συμβούλιο όσο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό τη σύγκλιση Κυβερνητικής Επιτροπής με υπουργεία που διαχειρίζονται κομμάτια του ΕΣΠΑ και να αναλάβει τον έλεγχο της πορείας του ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος.
Ειδικότερα και σε ότι αφορά στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ ανακοινώθηκε ότι έχουν ενταχθεί το τελευταίο εξάμηνο 1.852 νέα έργα και έχουν συμβασιοποιηθεί 760. Την ίδια περίοδο έχουν στηριχθεί 6.263 επιχειρήσεις με κεφάλαια 446 εκατ. Ευρώ, ενώ από τον παλαιό και τον νέο επενδυτικό νόμο δόθηκαν φέτος 1 δισ. Ευρώ σε αυτούς που επενδύουν στη χώρα. Αποτέλεσμα η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ από 2,7% που ήταν την περίοδο 2007-2009 να φθάσει πλέον στο μέσο κοινοτικό όρο του 27%.
Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί σχεδόν το 94,5% και οι συμβάσεις και οι νομικές δεσμεύσεις είναι στο 55%. Οι ενεργές συμβάσεις όλου του προγράμματος είναι 8,2 δισ. Ευρώ, ενώ η απορρόφηση του τελευταίου τετραμήνου Ιούνιος ? Οκτώβριος είναι αυξημένη κατά 39% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010
Όλα αυτά τα προγράμματα όπως σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης θα δημιουργήσουν 207.000 νέες θέσεις. Σημείωσε επίσης ότι για τη μείωση της ανεργίας θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία, ενώ κάλεσε όλους τους υπουργούς και τους περιφερειάρχες να εντείνουν τις προσπάθειές τους στην απορρόφηση των κονδυλίων.
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τη χώρα ο Αρμόδιος Επίτροπος Χαν προκειμένου να εξειδικευτούν τα προγράμματα με αφορμή την απόφαση της ΕΕ να μειώσει την εθνική συμμετοχή. Ειδικά για την Ελλάδα η εθνική συμμετοχή μετά από απόφαση της ΕΕ περιορίζεται στο 5% ενώ εκτιμάται θα επιστραφούν 451 εκατ. Ευρώ και συνολικά η εξοικονόμιση των πόρων θα ανέλθει στο 1,5 δισ. Ευρώ.
Παράλληλα ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις με ΕΕ και ΕΤΕπ , για την ενίσχυση ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Ο ίδιος αναφερόμενος στην Task Force σημείωσε ότι η παρουσία της στην Ελλάδα θα στηρίξει την προσπάθεια για αξιοποίηση κονδυλίων για την Περιφέρεια. Σημειώνοντας με έμφαση «ότι μέχρι τώρα με παλαιοκομματικές μεθόδους έχουν υπογραφεί με εργολάβους συμβάσεις για έργα που έχουν μείνει απλήρωτα ή παρουσιάζουν μεγάλες υπερβάσεις και τόνισε ότι δεν γίνεται να συνεχιστούν οι ατασθαλίες θα μπούν στο ΕΣΠΑ μόνο όσα έργα δικαιούνται να μπουν».
Ειδικότερα και σε ότι αφορά στο υπουργείο Υγείας οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος ανακοίνωσαν πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ που θα αφορά 7 υγιειονομικές περιφέρειες της χώρας και 50 νοσοκομεία. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι από την 1η Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η πώληση βρεφικού γάλακτος πρώτης ηλικίας και από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τιμή η οποία θα είναι χαμηλότερη κατά 20% σε σχέση με αυτή που πωλείται σήμερα.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος γνωστοποίησε ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο ξεκινά η κατασκευή του νοσοκομείου Χαλκίδας που έχει συμβαιλοποιηθεί από το 2009 αλλά υπήρχε εμπλοκή με το οικόπεδο. Στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2012 η απορροφητικότητα να φθάσει στα 300 εκατ. Ευρώ, όχι μόνο εντάξεις αλλά και εκταμιεύσεις.
 
Nach Angaben der Vereinten Nation (unctad)....Griechenland ist Marktführer im weltweiten Seetransport , und es verfügt über die größte Handelsflotte der Welt !!
Quelle:
Siehe Grafik auf Seite 41 und 46
http://www.unctad.org/en/docs/rmt2010ch2_en.pdf



BulkCarrierGearless.jpg

Πρώτη δύναμη παγκοσμίως η Ελλάδα στη ναυτιλία

Οι Ελληνες εφοπλιστές παρέμειναν και το 2011 στην πρώτη θέση της παγκόσμιας ναυτικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών, Unctad, ελέγχουν το 16,17% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε dwt, το οποίο μεταφράζεται σε 202.388.152 τόνους, παρά τη διεθνή οικονομική κρίση, έναντι 15,96% που είχαν υπό τον έλεγχό τους το 2010. Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει η Ιαπωνία με μερίδιο 15,76%, στην τρίτη θέση είναι η Γερμανία με 9,17%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Κίνα με 8,63% και την πέμπτη θέση κατέχει η Νότια Κορέα με 3,79%.
Οι Ελληνες εφοπλιστές έχουν επενδύσει φέτος περί τα 11 δισ. δολάρια για την παραγγελία 156 νέων πλοίων
Quelle:
kathimerini.gr |
kathimerini.gr |
 
Zuletzt bearbeitet:
Scheiß Gr. Gesetze und zum Teufel mit denen die Schuld daran sind.

Die Nachricht erreichte mir so eben.

Ich muss jetzt auch Eigentumshaussteuer nach zahlen. 360€ , für ein Haus das meinen Opa (1912 geboren) gehörte, er von seinen Vater geerbt hat und jetzt mir gehört.

Mein Onkel hat vorhin angerufen, er wohnt in Gr. und muss 600€ zahlen.

Ich war in den letzten 10 Jahren 2x in Gr. , was denken sich die Idioten, dass ich dort ein Puff betreibe? Soll ich das Haus abreißen, oder was?

Das Haus steht 340 von 356 Tagen leer, meine Mutter, Neffe und Nichte fahren ab und zu hin - nicht mal das Telefon lasse ich abschalten für die 340 "toten" Tage.

Es wird Bürgerkrieg geben, denn mein Haus steht nicht in Athen, sondern in einen 1500 Bürger Dorf, viele Dorfbewohner dort haben das Geld einfach nicht.

Greece, was ist nur aus dir geworden...
 
Zurück
Oben