Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zenit - Zvezda 16.09.2004

LaLa

Gesperrt
Ovde sve od igre protiv nasa ruska braca...........................

U RUSIJU SA KOVAČEVIČEM

Pred odlazak u Rusiju na meč sa Zenitom, održana je konferencija za novinare.

Na početku obraćanja medijima, lekar naše ekipe, Dejan Purić, objavio je da se Nenad Kovačević zvanično vraća na teren posle pauze od jedanaest meseci.

"Posle niza pregleda, doktor Miodrag Ostojić je dao dozvolu za Kovačevićev povratak fudbalu. Uz to, i čuveni dr Erbel iz Esena, kao i lekari specijalisti kardiologije iz Nju Orleansa i Hjustona su saglasni po tom pitanju", rekao je Purić.

Naš vezista, koji je svakako jedan od ljubimaca navijača zbog svoje borbenosti, teško je i kroz suze uspevao da pronađe reči kojima bi opisao ovaj trenutak.

"Težak period je iza mene. Ovo je jedan poseban trenutak. Želeo bih da izrazim zahvalnost svima u klubu, porodici, prijateljima i svima koji su mi na bilo koji način pomogli", rekao je Kovačević.

Ljupko Petrović je dodao da je često morao da ga udaljava sa treninga jer je čekao zvaničnu dozvolu.

"Nenad je bio neviđeno uporan. Obavili smo testove koji pokazuju da je njegova spremnost kao kod igrača koji je u punoj formi. Mogu da kažem da će sigurno početi utakmicu sa Zenitom", izjavio je naš trener i nastavio:

"Moji igrači u ovom trenutku ne mogu da podnesu teret igranja u Crvenoj zvezdi. Vremena za neke promene nemamo, oni moraju da shvate da moraju da daju maksimum na svakoj utakmici, bez obzira na ime protivnika", bio je osvrt na meč sa Zetom, a zatim je nastavljeno sa pričom o Zenitu.

"Ne želim da se ove reči shvate kao alibi, ali dovoljno je reći da je Zenit trenutno prvi u Rusiji, a prošlu sezonu je završio kao drugi sa samo bodom zaostatka. Naša želja je jasna, a to je da izbacimo Zenit kroz ove dve utakmice. Juče smo počeli pripremu za ovu utakmicu na taktičkom i psihološkom planu. Izmena u timu će sigurno biti jer ne možemo doveka čekati da neki igrači uđu u formu. Šansu će dobiti drugi koji će probati da je iskoriste", rekao je Petrović, a na pitanje koji su igrači potrošili kredite, odgovrio je pitanjem - a koji nisu?

O protivniku petrović govori sa velikim poštovanjem.

"Igraju izuzetno organizovano. Formacija im je 4-4-2 i kostur tima čine šestorica igrača koji su nezamenjljivi u svakoj varijanti. Igraju veoma agresivno, po trojica vrše pritisak na loptu i problem će biti kako da izdržimo prvih dvadeset minuta jer tada najčešće rešavaju mečeve. Keržakov je veoma opasan iz prekida i sigurno je njihov najbolji igrač. Mi se ne smemo zatvoriti u svoj kazneni prostor već moramo odbranu postaviti na 20-25 metara od gola i hrabro napadati sa više igrača. Samo tako možemo doći do povoljnog rezultata", rekao je Petrović koji još uvek ne zna koji će broj igrača povesti put Sankt Peterburga.

Blamage, :( :( :( :( :( :( :( :( :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :mumum: :mumum: :mumum: :mumum: :mumum:

Zurück
Oben