Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

zerfall jugoslawiens zu ende fürhren!

MIC SOKOLI

Gesperrt
:lol: :lol: :lol:

http://www.kosova.com/lexo.php?kat=1&artikulli=23757

Njoftohet se BE do ta diskutojë çështjen e statusit të Kosovës edhe me presidentin amerikan Xhorxh Bush

Bruksel, 19 janar - Bashkimi Evropian do ta diskutojë çështjen e statusit të Kosovës edhe me presidentin amerikan Xhorxh Bush. Është paralajmëruar se Bush do të vizitojë Brukselin më 22 shkurt dhe ky do të jetë rast që të diskutohet edhe çështja e Kosovës. Kështu është shprehur komesioneri i lartë evropian për çështje të zgjerimit Oli Ren, i cili pritet të vizitojë Prishtinën më 24 janar. Sipas zotit Ren këto diskutime kanë për qëllim që Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian të kenë qëndrim unik rreth statusit përfundimtar të Kosovës.
Duke folur para Parlamentit Evropian Oli Ren u shpreh në favor të transferit sa më të madh të kompetencave nga UNMIK-u tek institucionet e Kosovës.
Edhe disa deputetë të tjerë kanë thënë se duhet të gjendet një zgjidhje afatgjate për Kosovën dhe për përmbylljen e procesit të shpërbërjes së ish-Jugosllavisë.

find ich gut, dass sich nun Bush und seine berater dafür interessieren! :lol:

drenicaku schrieb:

Njoftohet se BE do ta diskutojë çështjen e statusit të Kosovës edhe me presidentin amerikan Xhorxh Bush

Bruksel, 19 janar - Bashkimi Evropian do ta diskutojë çështjen e statusit të Kosovës edhe me presidentin amerikan Xhorxh Bush. Është paralajmëruar se Bush do të vizitojë Brukselin më 22 shkurt dhe ky do të jetë rast që të diskutohet edhe çështja e Kosovës. Kështu është shprehur komesioneri i lartë evropian për çështje të zgjerimit Oli Ren, i cili pritet të vizitojë Prishtinën më 24 janar. Sipas zotit Ren këto diskutime kanë për qëllim që Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian të kenë qëndrim unik rreth statusit përfundimtar të Kosovës.
Duke folur para Parlamentit Evropian Oli Ren u shpreh në favor të transferit sa më të madh të kompetencave nga UNMIK-u tek institucionet e Kosovës.
Edhe disa deputetë të tjerë kanë thënë se duhet të gjendet një zgjidhje afatgjate për Kosovën dhe për përmbylljen e procesit të shpërbërjes së ish-Jugosllavisë.

die eu wird mit bush am 22.02. über die zukunft Kosovas diskutieren!
ein eu komissionsscheisser namens oli renn wird dann 24.02. nach kosova reisen, um mehr kompetenzen für die kosovarische regierung zu fordern.
zudem fordert er ,das europäische parlament, und die usa eine langfristige lösung
und somit die endgültige zerschlagung jugoslawiens zu ende zu führen!

drenicaku schrieb:
drenicaku schrieb:

die eu wird mit bush am 22.02. über die zukunft Kosovas diskutieren!
ein eu komissionsscheisser namens oli renn wird dann 24.02. nach kosova reisen, um mehr kompetenzen für die kosovarische regierung zu fordern.
zudem fordert er ,das europäische parlament, und die usa eine langfristige lösung
und somit die endgültige zerschlagung jugoslawiens zu ende zu führen!

:?: :?: :?: ich kenn mich jetzt nicht aus :?: :?: :?:
gehört das nicht unter WITZE :twisted: :twisted: :twisted:

ja ja soll er doch kommen, wüsste nicht über was die reden sollen! die welt kennt doch kein kosova? also über was werden die da reden herr drenicaka?

Weisst du was? Geh doch zu hause du alter Siptar! Es gibt nichts zu berreden. DAs einzige was ihr bekommen könnt ist eine autonomie innerhalb von serbien.
Mehr nicht. DAs auch schon zu viel.

drenicaku schrieb:
****ALBANO-FASCHISTISCHE PROPAGANDA****

Bush und seine Berater (Condi Rice) haben sich erst kuerzlich dazu geaeussert, was sie im Kosovo erwarten:

"STANDARDS BEFORE STATUS"

Highlights of Rice Confirmation Testimony

18-January-2005

Balkans

She says it is hard to think of Europe as "wholly free" until the situation in the Balkans is settled. Ms. Rice voiced strong support for Serbia's President Boris Tadic. She said she hopes Mr. Tadic will continue down a path of democracy and cooperation with Europe. Ms. Rice said in Kosovo, "new standards" of minority rights must be adopted in order to make progress in the province. Republican Senator George Voinovich said he believes the region needs to be given greater importance in U.S. foreign policy. He said he also pressed outgoing Secretary of State Colin Powell on the issue.

http://www.voanews.com/english/2005-01-18-voa67.cfm

drenicaku schrieb:

:

Albanisches System:

Der Industrie Komplex der bekannten Albanischen Mafia Familie Gjoika (Drogen Schmuggel mit Sitz in Shiak), wurde mit 1.3 Kilo Tritol in die Luft gesprengt.Der Komplex liegt direkt an der Autobahn Durres-Tirana (ca. 400 Meter entfernt.

Faqja 10 - AKTUALITET

Janar 21, 105

Uji rrezikonte kompleksin "Deka". Dyshime për konflikte mes fshatarëve për ujitjen

Tritol digës së liqenit në autostradë
Fati eviton tragjedinë, eksplozivi nuk u ndez

ge.xha.

TIRANE

Vetëm fati ka shpëtuar digën e liqenit në fshatin Gjokaj. Një sasi eksplozivi e vendosur në saraçineskën kryesore të digës në të gdhirë të së martës, ka mbetur e pashpërthyer për shkak të lagështirës. Nëse shpërthimi do të kishte ndodhur, ekspertët dyshojnë se sasia prej 3 milionë metrash kub ujë që ndodhej brenda rezervuarit, do të krijonte dëme të mëdha në zonën e banuar pranë digës, por edhe në zonën industriale në autostradën Tiranë-Durrës. Dyshimet kryesore janë ato për një konflikt mes fshatarëve për përdorimin e rezervuarit për ujitjen e tokave. Ndërkohë, ekspertët e xhenios janë duke hetuar rreth tritolit të vendosur në digë, pasi të dhënat e para kanë zbuluar se nuk ishte një eksploziv i hasur shpesh në Shqipëri. Mbi eksploziv dalloheshin gërma cirilike, gjë që i ka shtyrë ekspertët të verifikojnë nëse bëhej fjalë për një tip eksplozivi të trafikuar së fundi.

Ngjarja
Kanë qenë disa fëmijë që luanin pranë digës, ata që kanë zbuluar mëngjesin e së martës sasinë e eksplozivit. Ata kanë lajmëruar administruesin e digës dhe më pas është dhënë edhe alarmi në polici. Ekspertët kanë gjetur 1200 gramë tritol të vendosur në saraçineskën kryesore të digës së rezervuarit. Në fakt, diletantizmi në aktivizimin e eksplozivit bëri që të evitohej katastrofa. Një mbështjellje natërbani me ngjyrë të zezë e kishte mbrojtur fitilin nga lagështira, ndërkohë që mossigurimi i kapsollave të tritolit kishte bërë që lagështira të depërtonte dhe të mos lejonte shpërthimin e tyre. Tritoli ishte shtuar edhe me eksploziv artizanal me përmbajtje vaji. Në fakt, sasia e eksplozivit kishte fuqi të madhe, aq sa të shkatërronte plotësisht portën dhe të shkaktonte dëmtime të mëdha edhe të digës. Një gjë e tillë do të shkaktonte daljen e 3 milionë metrave kub ujë, që do të sillte përmbytjen e tokave përreth fshatit Gjokaj, të kompleksit DEKA e zonës industriale që ndodhet pranë autostradës.

Zurück
Oben