Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Ćiru dočekale ovacije tisuće ljudi - raja traži da postane predsjednik BiH
Uoči Estonije obećao je pet komada. Dali su sedam: 'Toj dvojici koji su zabili šesti i sedmi gol ću jeb... majku. Mora biti kako Ćiro kaže!' Pogledajte tu izjavu nakon trijumfa!

Tarik Filipović, zaliven tugom poraza Hrvatske u dvoboju s Engleskom, već je u rukavu imao klasičnu blaževićevsku provalu.
- Jedan je novinar Ćiru nakon utakmice s Estonijom zapitao: “Ćiro, obećali ste da ćete Estoncima dati pet komada. No, dali ste sedam. Što ćete sada učiniti?” Znate li što je Ćiro odgovorio: “Toj ću dvojici jeb.. majku. Mora biti kako Ćiro kaže.”

Nakon sedmice Estoncima, koje su Belgijanci jedva svladali 3:2, Ćiromanija je zavladala Bosnom i Hercegovinom. Na brojnim portalima Miroslav Blažević oslikava se kao veliki ujedinitelj. Ne samo BiH nogometa. Ćiru ne predlažu samo za predsjednika Nogometnog saveza, nego i za predsjednika BiH.

Kad je iz Zenice preko Ilidže stigao na glasovitu sarajevsku Baščaršiju, Ćiru su dočekale tisuće ljudi. Gužva je bila tolika da nije mogao prolaziti. Nije uopće bilo bitno što je ponoć odavno zakucala na vrata. Sarajevo je burno slavilo pobjedu kakvu BiH još nikada nije doživjela. Ćirina trijumfalna veselica u hotelu Hercegovina na Ilidži, pa u sarajevskom Restoran Clubu Jež trajala je do jutra. Izbornikov mobitel proradio je tek nakon podneva.

Kako je u Sarajevu, otpočeli smo razgovor s izbornikom reprezentacije BiH.
- Osjećam se kao 1982. u Zagrebu. Emocije teku potocima.

Koliko vam je život lakši nakon pobjede protiv Estonaca?
- Koliko je lakši, toliko je teži. Medijski pritisak toliko je snažan da cijeli dan ne bih morao ništa drugo raditi nego odgovarati na novinarska pitanja. Mobitel gori. Nisam imao pojma da u BiH ima više radijskih postaja nego u Engleskoj. Da, sada je sve lakše.

Otkrijte nam malu tajnu: kako ste motivirali igrače uoči utakmice?
- Momčad sam počeo stiskati u nedjelju. Nisam im dao mrdnuti. Pritisak na momčad bio je toliko snažan da sam u jednome trenutku pomislio da sam malo pretjerao i da će svi puknuti. Sve sam poduzimao kako bih stvorio ratničku klimu i maksimalno podignuo samopouzdanje. Neprestano sam igračima govorio kako ćemo Estoncima sigurno dati pet komada. Hasagiću, vrataru koji voli izići s vrata i driblati, govorio sam: “Sine, samo ti driblaj.” No uoči utakmice upozorio sam ga: “Nemoj ti ni slučajno driblati. Estonci svoju strategiju temelje baš na tvome driblingu.” Momčad sam pripremao za žestoki presing, koji je odlično, ali i vrlo opasno rješenje. Estonce smo stisnuli od prvoga časa i već smo u prvih 15 minuta trebali voditi 2:0. Kad su navijači vidjeli kako igrači lete, nastala je neviđena euforija koja je trajala do zadnje minute. Takva složnost igrača i tribina rijetko se gdje može doživjeti. Eto, to je tajna, koja zapravo i nije nikakva tajna.

Hoće li vaši izabranici biti nagrađeni za rekordnu pobjedu protiv Estonaca?
- Neće biti nagrađeni. Nema ovdje nagrada. Ovaj je Savez sirotinjski, jedva krpa kraj s krajem. Borba je za sve, pa i najelementarnije. Tri boda i slava jedina su nagrada.

Milan Bandić, vaš osvjedočeni prijatelj, koji je došao u Zenicu na vašu premijeru s Bugarima, naglasio je kako je vaša zadaća u BiH iznimna, jer nije samo nogometna?
- Sve više vjerujem da je mudri zaključak zagrebačkoga gradonačelnika bio proročanski.

Je li moguće da nogomet na neki način uspije zbližiti BiH?
- Mislim da je to moguće. Eto, ljudi me čekaju. Stoje pred hotelom i skandiraju “Ćiro, majstore.” Ovdje nije kao u Zagrebu. Ovdje mi nitko ne viče “Ćiro, pederu”.

Vi ste u BiH dočekani kao svojevrsni nogometni Mesija. Narod, uopće ne dvojimo, od vas ne očekuje restlove i minorne uloge?
- Znam da ovo može zazvučati neukusno, ali siguran sam da nikada nisam bio tako dobar trener kao sada. Zašto to kažem? Zato jer iskustva nikada nije dovoljno.

Je li vas upiknuo u srce rezultat utakmice Hrvatska - Engleska?
- Je, upiknuo me. Bio sam uvjeren da ćemo pobijediti Engleze. No tko nije bio siguran? Pokažite toga! Svi smo bili presigurni, svi smo mislili da će Englezi pasti poput trulih krušaka. Nažalost, u tome detalju krije se i veliki dio uzroka poraza u dvoboju s Englezima. Predigra utakmici nije bila dobra.

Kako živjeti nakon 1:4 protiv Engleza?
- Sada bi bilo nepravedno posijati sumnju i odustati od momčadi i Slaven Bilića. Hrvatska nam je u prošle dvije godine donijela toliko zadovoljstva da valjda ima pravo na kredit. Ta momčad nije slučajno peta na Fifinoj ljestvici. Do petoga mjesta stigla je rezultatima. Rezultat je najjača činjenica. Jedan poraz, pa i ovakav protiv Engleza, težak i bolan, uvijek je moguć. Posebice kad pristigne, među inim, i kao posljedica spleta nevjerojatnih okolnosti. Prvi engleski gol stigao je kao točka na niz elementarnih pogrešaka. Potom je došlo isključenje Roberta Kovača, koje je duboko pogodilo momčad. Porazi se događaju. Svi mi gubimo. Ako sada razgorimo sumnju, sve će izgorjeti. Stoga treba zaustaviti lavinu prevelike naknadne pameti i podržati i momčad i izbornika. Englesku treba izbrisati i zaboraviti. Hrvatskoj je sada jedino važna utakmica s Ukrajinom - kazao je Miroslav Blažević.

Das geilste was er sagte:

Jedan je novinar Ćiru nakon utakmice s Estonijom zapitao: “Ćiro, obećali ste da ćete Estoncima dati pet komada. No, dali ste sedam. Što ćete sada učiniti?” Znate li što je Ćiro odgovorio: “Toj ću dvojici jeb.. majku. Mora biti kako Ćiro kaže.”

Kuckt euch das Video hier an:

?iru do?ekale ovacije tisu?e ljudi - raja tra?i da postane predsjednik BiH

Estland war nicht schwach Bosnien war einfach nur super gut drauf und punkt.....
Sie haben es den Spaniern auch richtig schwer gemacht dann das gegen Estland, dass nächste Spiel gegen die Türkein können wir gewinnen dannach gegen die Armenen haben wir eigentöich die 3Pkt. schon sicher.
Bosnien kann es diesesmal wirklich schaffen.

Zurück
Oben